Reklama

Reklama

John Garrity (Gerard Butler) s manželkou Allison (Morena Baccarin) a malým synem Nathanem se vydávají na nebezpečnou cestu, aby našli útočiště, před obrovskou kometou rychle se blížící k Zemi. Uprostřed děsivých zpráv o tom, že města po celém světě jsou ničena úlomky komety, naši protagonisté bojují s rostoucí panikou a bezprávím, které je obklopuje. Budeme svědky zběsilého útěku do bezpečí. Podaří se jim najít poslední úkryt před globální apokalypsou a najít nový bezpečný domov? (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (403)

misterz 

všechny recenze uživatele

Sám som prekvapený ako veľmi bavilo. Aj napriek pár emocionálnym klišé, snímok celý čas pôsobil príjemne, napínavo a nedal ani sekundu na oddych. Stále sa tu niečo dialo a riešilo. Samozrejme, tá cesta za záchranou je tu dosť pritiahnutá za vlasy a aj dosť veľa náhod tu je, ale aj napriek tomu to pôsobilo dosť emotívne a vypäto. A atmosféra, hlavne zo začiatku, bola priam ukážková. Do toho všeobecný vzorec chovania sa ľudí pred koncom - ako prasatá..... Ako neškodná filmová zábava palec hore. Slušný nadpriemer. 80/100 ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Někde tam mam spoiler! Na dinosaury podle všeho spadnul asteroid a způsobil hromadný vymírání druhů. Následky dopadu byly fatální, spekuluje se dokonce o nukleární zimě způsobené vysokým obsahem kyseliny sírové v atmosféře. Nuže ačkoliv údajně netrvaly následky nikterak dlouho (v řádu jednotek až desítek let, tisíce pro obnovu života), asi bych po devíti měsících od dopadu takovýho tělesa z krytu nevylézal. Ale čert vem ten hollywoodskej happy-end! Nebylo to vůbec špatný a pro jednou bylo fajn vidět místo destrukce Ameriky civilní drama o přežití naroubovaný na globální katastrofu. Vlastně jsem v prvních minutách čekal, že Butler tu kometu odvrátí a já dám odpad. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Velmi střídmý a racionální pohled na katastrofu. Pochopitelně to nemá takový fun factor jako Armageddon, nebo San Andreas, ale Greenland si překvapivě po většinu času dřží vysoký punc uvěřitelnosti a syrové reality. Škoda některých nesympaticky klišovitých scén (závěr), ale díky bohu za ty sympatické momenty které místy příjemně zamrazí a jsou velmi dobře zahrané. Baccarin překvapivě vládne, Butler pouze OK. Tempo parádní a i když je vidět, že je to tak trochu low budget movie, povedlo se to tvůrcům obstojně zakamuflovat. Obstojná a vcelku inteligentní zábava. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Vůbec nečekejte přepálenou emmerichovskou akci, Ric Roman Waugh nám scény devastace ukazuje velmi odměřeně, často zprostředkovaně a hlavně s velmi chytře dávkovanými realistickými počítačovými efekty, díky čemuž tenhle film vypadá jako film a ne jako chaotická počítačová animace. Příběh se soustředí jen a pouze na normální lidi, kteří se snaží průlet zkázonosné komety zkrátka přežít, a vy jim fandíte, aby se jim to povedlo. Mírně tomu ubližuje slepenec pro žánr typických a lehko odhadnutelných klišé - například když se o jedné z postav na začátku dozvíte, že trpí cukrovkou, bude vám hned jasné, že to je právě ta rozbuška, která později výrazně zamíchá dějem. V jiných ohledech jsem byl ale velmi spokojen a v rámci specifického subžánru je Greendland slušně solidním hráčem, který si rozhodně zaslouží pozornost. ()

choze 

všechny recenze uživatele

2012/Drtivý dopad/Válka světů s rozpočtem 35 mega. Takže nečekejte katastrofický velkofilm, kde se kácí světové dominanty jedna za druhou. Trikových záběrů je tu sice hromada, ale často jde jen o výjevy, které hrdinové sledují v televizi nebo na obzoru, popř. když je po všem. Scénář se zaměřuje na atmosféru konce světa během útěku rodiny před katastrofou. A v tomhle směru to není marné, byť je to jen slabý odvar Války světů. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (6)

  • Filmovanie začalo 1. mája 2019 a trvalo celkovo 2 mesiace. (MikaelSVK)
  • Jméno zlověstné komety Clarke vzniklo jako pocta pro spisovatele Arthura C. Clarka, autora románu „Kladivo Boží“ (1993, česky 1996), v němž je také obdobně zobrazen blížící se střet Země s asteroidem. Knihou se nechaly několik let po vydání inspirovat filmy Armageddon (1998) a Drtivý dopad (1998). (Stanislaus)
  • Okrem viacerých miest v USA pracovali filmári aj na Islande (zábery Grónska sú v skutočnosti Island). (MikaelSVK)

Související novinky

Greenland: Poslední úkryt se dočká pokračování

Greenland: Poslední úkryt se dočká pokračování

15.06.2021

Loňský katastrofický spektákl Greenland: Poslední úkryt měl kvůli zhoršující se pandemické situaci jen málokdo šanci nakonec vidět v kinech, ale nyní se zdá, že thriller o rodině hledající úkryt před… (více)

Gerard Butler chce zachránit svět

Gerard Butler chce zachránit svět

27.06.2020

Herec Gerard Butler patří v Hollywoodu už řadu let k akčním jistotám. Nehraje sice v těch největších blockbusterech a jeho filmy v kinech čas od času šeredně vyhoří, hvězda snímků 300 nebo Pád Bílého… (více)

Reklama

Reklama