Reklama

Reklama

Děti planety Duna

(seriál)
  • Česko Děti Duny (více)
všechny plakáty
Trailer

Epizody(3)

Obsahy(1)

Už dvanáct let uplynulo od doby, kdy na planetě Duna, jejíž povrch pokrývá poušť, zhatil princ Paul Atreides spiknutí, které bylo namířeno proti jeho rodině, a převzal vládu nad celou planetou. Z někdejší císařské moci sice už téměř nic nezbylo, ale princovi skrytí nepřátelé i nadále usilují o získání Koření, tajného elixíru života planety zvané Duna. V pokračování příběhu o Duně od Franka Herberta se chopí vlády nad planetou Paulův syn Muad-dib. Avšak skutečnost, že se dostal k moci, má za následek sérii nečekaných a zároveň ohromných hrozeb, které opět znamenají nesmírné nebezpečí z hlediska stability Atreidesovy dynastie. (TV Spektrum)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (75)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Trikově rozhodně lepší než televizní "Duna" a stejně tak i příběhově. Tohle je zásadní zlom v celé sérii "Duna", myslím tedy knižní, a v tom, jak bude utvářen její svět. Neskutečné, co tady Frank Herbert dokázal, a musím říct, že těmhle televizním tvůrcům se povedlo udělat dobrou verzi, která se nemá za co stydět. Trochu více známých herců a trochu více těch českých tváří rozhodně snímku neuškodilo. Dokonce je fajn, že se někteří vrátili. Je škoda, že k natočení dalších knih nedošlo. Tak třeba někdy se o zfilmování tohoto sci-fi veledíla opět pokusí a dokáže to s ještě větším úspěchem. ()

maverick10 

všechny recenze uživatele

Kdyz jsem se podival na titulky, na obsazeni a na fakt, ze se hodla pokracovat v Lynchove Dune, tak jsem tehle "provarene" koprodukci neveril. No a spatne jsem smyslel. Pribeh, hudba a nakonec i obsazeni (McAvoy, Vasut:-)) Me presvedcili, ze i pokracovani muze byt lepsi nez puvodni film. No a kdo by cekal ze Muad’Diba nakonec zabije sam Zdenek Maryska?? Ze hlavnim ochrancem S. Sarandon bude Marek Vasut? No uz tohle musi byt lakadlo pro ceskeho divaka vetsi, nez napis Pilsner Urqel v irskem baru. A pisen Inama Nushif - je jedna z nejdokonalejsich melodii, ktere znam - slamáček dolu pred Brianem Tylerem ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Snad kvůli tomu, že výborně znám a mám rád Lynchovu starší filmovou verzi stejné knihy, jsem si první minisérii z r.2000 tak dobře užil a její levnou TV formu shledal natolik roztomilou, že jsem ji zaokrouhlil nahoru. Sérii druhou naopak zaokrouhluju dolů, protože u ní ještě víc vynikají ony nedostatky knižní předlohy, kvůli kterým mě Herbertovy knihy už od útlé puberty nebavily a nikdy mě neoslovily, tj. téměř žádná "scifistika", jen nudné románové zápletky o vztahovém a politickém pletichaření, pouze přenesené na jinou planetu, tedy pseudo sci-fi stejného druhu, jako je z tohohle úhlu pohledu třeba většina děje v Game of Thrones pseudo fantasy). Dokoukáno jen ze stereotypu, z jakési "divácké povinnosti", do děje nevtáhlo a většinou spíš nudilo a nebavilo, než bavilo. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Vizuálně i trikově určitě mnohem lepší, jak původní Duna, nicméně dějově mě to pořád ne a ne pořádně chytit. Na to, že to narozdíl od první minisérie tentokrát adaptuje dokonce 2 knihy ságy, tak je to dějově takové prosté a celou dobu se tam vlastně nic moc neděje, postavy chodí sem a tam, pronášejí teatrální repliky a akce nula nula nic. Pohnutky postav mi tady již byly naprostou záhadou. Stále jsem měl pocit, jako kdyby mi unikala podstata, což je možná tím, že jsem nečetl předlohu. U filmové adaptace to ale znamená jen jednu věc: není prostě dobrá. Jinak je to ale na jedno zhlédnutí solidní televizní podívaná s překrásnou epickou hudbou Briana Tylera. Slabší 3*. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

1.diel: 70% Bál som sa, že pokiaľ som nevidel Lynchov originál a predošlú minisériu, nechytím sa. Ale som rád, že ma to neodradilo a tento miniseriál ma celkom zaujal. Prvá časť je zatiaľ viac uvádzacia, pre mňa mierne zmätená, no teším sa na jadro a finish. 2.diel: 75% Konšpirácia a vzbura narastá, no zatiaľ prevažne len v dialógoch a žiadne skutky. Čakal som viac akcie. 3.diel: 65% Akcie som sa nedočkal a záver bol až príliš pretiahnutý, napriek tomu som pomerne spokojný. Scenár premyslený podľa mňa až prehnane zauzlený, preto som niektorým dialógom nerozumel. Takže finálny verdikt: 70%. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (7)

  • Navzdory názvu filmu je pouze druhá a třetí část adaptací románu „Děti Duny“. První část je podle knihy „Spasitel Duny“. (.Zmolda.)
  • Mnoho herců z Duny (2000) bylo přeobsazeno a ve filmu ztvárňují zcela jiné postavy. Například herec Karel Dobrý, který ztvárnil původně dr. Lieta Kynese, si zahrál Korbu a herečka Klára Issová, která hrála Lichnu, se zde objevila jako fremenská služebná v paláci Atreidů. (.Zmolda.)
  • Alice Krigeová byla první volbou režiséra Johna Harrisona už při obsazování Duny (2000), ale roli nakonec dostala Saskia Reevesová. Když se Reevesová posléze nemohla zúčastnit natáčení pokračování, kvůli těhotenství, role Jessici byla okamžitě nabídnuta Krigeové, která ji přijala. (.Zmolda.)

Reklama

Reklama