Reklama

Reklama

Želvy Ninja

(seriál)
  • USA Teenage Mutant Ninja Turtles (více)
USA, (1987–1996), 73 h 57 min (Minutáž: 21–47 min)

Tvůrci:

David Wise

Předloha:

Kevin Eastman (komiks), Peter Laird (komiks)
(další profese)

Série(10) / Epizody(192)

Želvy Ninja – kdo by je neznal? ovládají bojová umění a zachraňují celý svět! Leonardo, Donatello, Michelangelo a Rafael jsou nejsenzačnější želvy na světě, které statečně bojují se svým úhlavním nepřítelem Krangem a jeho pravou rukou Trhačem. Mají jen jednu slabost – pizzu. (oficiální text distributora)

Recenze (361)

JK-Stinger 

všechny recenze uživatele

Z nostalgie musím dát za plno, tenhle seriál ovlivnil moje dětství asi nejvíc ze všech animáků, už jen těch obrázků a věciček s želvím tématem, co jsem našel na půdě o tom vypovídá dost. I když už mi to dnes po pár shlédnutých dílech přijde hrozně směšná a stereotypní ptákovina, pořád to bude moje dětská srdcovka. ()

tragos 

všechny recenze uživatele

Tahle partička čtyř zmutovaných želv a jedné krysy se prolínala mým dětstvím a já můžu jen s nostalgií vzpomínat, jak jsme si na ně s kamarády hráli (Donatello, jméno mé) a dokonce o nich vydávali časopis. A jelikož jsem nikdy v životě žádný jiný časopis nevydával, nemůžu než jít s hodnocením výš, než jsem měl původně v plánu :-) ()

Reklama

salamandrr 

všechny recenze uživatele

Když jsem byl asi 8 letej smrad, tak sem tenhle seriál uctíval jako kult a chtěl sem bejt leonardo. Ted sem 21 smrad a když to s obtížema získávám z netu musim říct, že to již trochu ztrácí své kouzlo, ale v rámci nostalgie a toho, že i dnes si to rád pustim.... želváci dávám vám 4* a natrhněte trhačovi plechovej zadek 8) ()

otík 

všechny recenze uživatele

To byly doby! Jako teenageroví pobouchanci jsme se v sobotu dopoledne sešli u kámošů a čuměli na korytňačky, hemany, xeny a další kreslené kraviny na cizích televizích. Jo, a želvy patřily pak i na českých televizích k tomu vyhledávanému. Milá animace, rozumné příběhy, žádné velké příšernosti. Jo, jo, to byly časy. Kde je jim konec?! ()

Estrecha 

všechny recenze uživatele

Dodneška stále hledám a hledám takovou pizzu, která by naplnila moji dětskou zidealizovanou představu o pizze, jakou jsem viděl jen a jen v tomto seriálu!!.Je to běh na dlouhou trať, ale já věřím, že to není utopie, že opravdu taková existuje! A až ji najdu, třeba u vedlejšího stolu si na ní budou pochutnávat i Želvy Ninja! ()

Galerie (6)

Zajímavosti (29)

  • V původním komiksu nosí všechny čtyři nindža-želvy červené pásky přes oči a hnědé chrániče loktů a kolen. Navenek se vzájemně odlišují pouze rozdílnými zbraněmi. (Poker_Face)
  • 2. listopadu 1996 se staly nejdéle vysílaným animákem v USA. Byly překonány až 1. března 1998 seriálem Simpsonovi (od r. 1989) – epizodou s názvem „Jak napálit pojišťovnu“. (Poker_Face)

Související novinky

Želví ninjové se dočkají rebootu

Želví ninjové se dočkají rebootu

02.07.2020

Želvy Ninja už se za ty roky dočkaly tolika rebootů, že by další verze klidně mohla vyprávět o čtveřici stárnoucích želv, co místo karate cvičí jógu a prochází si krizí středního věku. Naštěstí to… (více)

Reklama

Reklama