Reklama

Reklama

Bruce Wayne (Ben Affleck) je odhodlaný postarat se o to, aby Supermanova (Henry Cavill) oběť nepřišla nazmar. V Lize spravedlnosti Zacka Snydera spojí síly s Dianou Prince (Gal Gadotová) a společně sestaví tým superhrdinů, jehož posláním je zachránit svět před blížící se hrozbou katastrofických rozměrů. Tento úkol je však mnohem obtížnější, než si Bruce představoval, neboť každý z nováčků čelí vlastním démonům, které musí porazit, aby mohli dát dohromady jedinečnou ligu superhrdinů. Batman (Ben Affleck), Wonder Woman (Gal Gadotová), Aquaman (Jason Momoa), Cyborg (Ray Fisher) a Flash (Ezra Miller) doufají, že na záchranu planety před zloduchy jako jsou Steppenwolf, DeSaad a Darkseid ještě není příliš pozdě. (HBO GO)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (809)

Lima 

všechny recenze uživatele

Vyjma fest přeplácané kapitoly, kde se útočí na Steppenwolfovo sídlo, je tohle první Snyderův film, kde jsem tak nějak ochoten akceptovat digitální bordel. Úplně se nabízí típnout jednotlivé záběry do screenshotů a k postavám přidat bubliny s textem. Je to prostě oživlý komiks, jak od nakladatelství Crew, či BB Artu. Díky aspoň za tenhle pocit, ale že bych skákal nadšením, to se říct nedá. Co totiž funguje na papíře, nefunguje ve filmu, ty 4 hodiny vjemového inferna a čtyři prdele zpomalovaček člověka až unaví, takže je vděčný za každou subtilní scénu, kde si jen tak povídají dvě postavy a těch tu je teda pomálu. Bez patetického epilogu bych se klidně obešel a trapného Letova Jokera nebrat. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Me v podstate bavila uz puvodni verze, no a tady je vsechno mnohonasobne vylepseny, takze neni duvod nenapalit plnej pocet. Ctyri hodiny sice pusobi trochu prehnane, ale film utece jakoby nic a Snyder ma tak aspon cas udelat kazdy postave trochu promyslenejsi uvod. Vsechno to tu zkratka tak nejak na sebe lip navazuje, dava vetsi smysl a vysvetluje veci, ktery byly minule bud uplne vypusteny nebo nedavaly smysl. Na druhou stranu se to hlavne v prvni polovine trochu rozpada na jednotlivy epizody, ktery jsou v podstate ve filmu i priznany, takze z hlediska vystavby deje to je trochu stereotypni, vzdy mame nejakou postavu a jeji zrychlenej pribeh/puvod a vse to tak spojuje hlavne Batman. Dalsi plus je, ze film nevypada jako puvodni verze s par novejma scenama, ale jako uplne novej film, par scen clovek pozna, u par vaha, ale vetsina pusobi jako fungl nova. Jak je to v realu netusim, uz to je nejakej patek, co jsem Ligu videl. Dalsi plus tyhle verze jsou zaporaci, opet to takhle dava mnohem vetsi smysl a vsichni vypadaj nebezpecnejs, u puvodni verze jsem si rikal, ze bych se druhymu dilu nebranil, tady bych ho vylozene chtel. No a samotna akce je klasickej Snyder, natoceny to je cool a efektne, sileny filtry z minula zmizely, neco je vylozene libovy (prvni historicka bitva) a jediny co me tu nejak vic rusilo, je do zblbnuti hrajici znelka Wonder Women, pokazdy kdyz jde do akce. Jinak ale celkove hudba je taky o level vejs a je fakt perfektni. Triky samozrejme uz nejsou na uplny top spicce, ale nic rusivyho. Takze za me nezbejva nez rict "Kurva, jo!", Snyder to dokazal, clovek si az musi rikat, jak by vypadalo x dalsich filmu, kdyby reziseri dostali volnost. A okamzite prosim navalte druhy dil. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Popravde, myslel som si, že ma táto skúsenosť bude viac bolieť. 4 hodiny sú vražda, pričom pre toho, čo vyslovene nie je fanúšikom komiksových "kokotín" - doslova poprava. Stále som názoru, že doposiaľ kráľmi v danej tematike, sú iba tieto filmy: Thor, DeadPool, Man of Steel I a Batman: The Dark Knight, respektíve, The Dark Knight Rises. Joker-a nerátam, to bolo sociálne psycho drama, nie nejaká pojebaná fajtovačka v priteplených kostýmoch, ala Captain Amerika. Spravím radosť podaktorým a dám silnú tretiu, nech sa im lepšie dýcha, keď už sledujú toho "Carnifexa" ;) ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Kde začať. Mohol by som tu písať o tom ako celá táto verzia Ligy vznikla, pretože aj to je určite zaujímavé. Obzvlášť preto, lebo po troch rokoch si vydupať druhú verziu filmu je niečo, čo tu snáď ešte nikdy nebolo. Za zmienku stojí fakt, že si Zack Snyder nezobral ani cent za dokončenie a tak mal úplne voľné ruky a ľahšie si obhájil svoju víziu, ktorá ma neskutočné štyri hodiny! Som strašne rád, že sme sa toho dočkali, pretože považujem Man of Steel a Batman v Superman za kvalitné filmy a aj keď Liga dokončená Whedon ma bavila, nebolo to ono. Zatiaľ čo Justice League s roku 2017 sa prestrihala až úplne na dreň, tu som dostal takmer všetko čo mi pôvodne chýbalo. Aby bolo jasné, nie je to iný film, nemá byť prečo, príbeh je rovnaký, akurát Snyderová verzia ma úplne inú atmosféru, lepšie finále, vyvážený humor, dostávame sa tu viac do hĺbky príbehu, všetko je tu veľkolepejšie, monumentálnejšie a hlavne postavy majú oveľa väčší priestor vyniknúť. Taký Steppenwolf okrem toho, že ma oveľa lepší dizajn, ma aj motiváciu a nie je to iba tupý dobyvateľ svetov. Keď sme ešte na zápornej strane, nakusnem aj najväčšieho zloducha v DC universe Darkseida, ktorý sa tiež ukáže v pár scénach a hlavne jeho prvý príchod na zem je famózny. S väčšej časti sme túto scénu už videli v kino verzii zo Steppenwolfom, ale tu sa pridalo kopec nových scén a práve tieto detaily, robia film oveľa zaujímavejším. Čo sa týka ďalších postáv, tak každý tu má svoj priestor zažiariť, nikto nie je ukrátený, nikto tu nie je na silu a každá postava tu má svoje miesto. Nové scény s Aquamanom hlavne prepoja jeho neskoršiu sólovku. Flash je aj v tejto verzii za šaška, ale nie je to trápne a väčšina jeho pôvodných vtipných scén je tu nahradených inými. Wonder Woman pribudli tiež niektoré veľmi dobre scény, hlavne pátranie po minulosti v chráme, no okrem toho zažiari medzi chlapmi v akcii. Batman je samozrejme aj tu hlavný líder, perfektne sa dopĺňa s Alfredom, ktorý tu ma tiež viac priestoru, no hlavne Knightmare scéna upúta. No a Cyborg ten nafasoval takmer vlastný origin, ktorý bol úplne vynechaný v kino verzii. Jeho postava je ďaleko lepšia, jeho pocity, či vzťah s otcom dokážu miestami aj chytiť za srdce. Film ma síce štyri hodiny, ale plynie ako voda, vôbec nič mi tu neprišlo navyše, príbeh už tiež nie je nudný a priamočiary, je tu hromada nového a zaujímavého materiálu, ktorý prehlbuje svet DC hrdinov. Nechýbajú easter eggy, či cameo roli niektorých hrdinov alebo úplne nového hrdinu, no hlavne sa zlepšila akcia, ktorú výrazne bičuje vpred kompletne nová hudba od Junkieho XL, ktorá pekne zapadá do série. Dúfam, že sa dočkáme aj uzavretia tohto príbehu, pretože by bola veľká škoda nevyužiť to. Rozhodne najlepší film zo série DCEU! Teraz už treba len jedno - #RestoreTheSnyderVerse ! Obľúbený soundtrack: Cyborg Becoming / Human All Too Human, At the Speed of Force, An Eternal Reoccurrence of Change, The Crew at Warpower, The Foundation Theme. 100% - 5* ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Se záští jsem zanevřel na velký komiksový týmovky a ultra zpackanou verzi JL už si v podstatě nepamatuju, ale budiž, bájný Snyder Cut je přeci jen událost. Jasně, pořád X trapáren a neobejde se bez tuny digitální výmaz akce, ale je fajn od začátku vidět nějaký ten rukopis a hlavu patu, hloubku a ambice, prostě NĚCO víc než jen úplně tupý popkorn pro maňase. Člověk si až místy říká (třeba snový epilog), možná tohle DC universum ještě není tak úplně zatracený... (kéž bych si byl počkal na black & white) ()

Galerie (34)

Zajímavosti (40)

  • Jelikož studio původně nechtělo, aby Zack Snyder točil jakýkoliv nový materiál, zvažoval režisér, že scénu s Batmanem (Ben Affleck) a Jokerem (Jared Leto) natočí u sebe doma. Dokonce herce kontaktoval a ti souhlasili. Nakonec však Warner Bros. a HBO Max Snyderovi dovolili využít studio a k improvizaci tak nemuselo dojít. (TwoFace)

Související novinky

Snyderovo obří sci-fi dostane eRkové verze

Snyderovo obří sci-fi dostane eRkové verze

24.03.2023

Režisér Zack Snyder plánuje pro svoji obří fanouškovskou základnu koncem dubna třídenní speciální událost, na které promítne svoji komiksovou trilogii Muž z oceli, Batman vs. Superman a Liga… (více)

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

04.11.2022

Studio Warner Bros. Discovery čerstvě oznamovalo čísla za třetí kvartál a podle očekávání to není žádná hitparáda. I proto se musel před investory poměrně rychle ujmout slova nový šéf společnosti… (více)

Nový Batman bude rekordně dlouhý

Nový Batman bude rekordně dlouhý

21.01.2022

Těšíte se na chystaný snímek The Batman od režiséra Matta Reevese (Válka o planetu opic)? Pak vás možná potěší zpráva, že si pro vás tvůrce vydupal u studia zatraceně tučný kus stopáže. Snímek totiž… (více)

Reklama

Reklama