Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmová komedie režiséra Jana Prušinovského (Most!, Okresní přebor) vypráví příběh dvou bratranců Romana (Kryštof Hádek) a Emila (Robin Ferro), jejichž snem je dostat se na závody Formule 1. Roman vede ušmudlaný autobazar na okraji města, má tři děti a živelnou manželku (Anna Kameníková). Emil, horlivý milovník pořádku, si piplá svou autodílnu v centru a o autech ví skoro všechno. Když jednoho dne Emil v televizní soutěži vyhraje vstupenky na Velkou cenu Španělska v Barceloně, netuší ani jeden z nich, že jejich výlet za snem se brzy změní na divokou jízdu napříč Evropou. Zvláště když se na ně nabalí Štětka (Štěpán Kozub), Romanův kamarád a místní magnet na problémy. (Falcon)

(více)

Videa (19)

Trailer 1

Recenze (222)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Solidní česká komedie. Prušinovského svět malých lidí z regionů se tentokrát točí kolem Formule 1. Jako spojnice se starší generací je tu Dyková vzpomínající na své začátky v podobně laděných tragikomediích, na jistotu je tu Donutil jako asertivní důchodce s několika přesně odměřenýma hláškama. Zajímavé je setkání Hádka a Kozuba, kteří se oba profilují jako profi naturščici, vysloveně autentické emoce zobrazují Kameníková a Daniel. Timing dobrý, absurdita uměřená, celek funguje. #kinobus ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Prušinovského humory jsem si nedávno připomněl v Brně  a bylo to k posrání dobré.  Čili i přes zdejší vlažné hodnocení jsem se tohoto Grand Prix vůbec nebál. Herecké obsazení v čele s dvěma tygry či Hádkem taky slibovalo řáckou řachandu a světe div se, ono to i (minimálně u mě) dopadlo dobře.  Místy špinavá a místy laskavá fraška, kterou by ti lépe jazykově obdaření označili za "dirty"  a jak je u Prušinovského zvykem i  vcelku obyčejná prasárna, z níž si odnáším zejména nezapomenutelný zážitek s černou bbw.  Film o hovně, čili de facto žánrově čistá road movie, ideální pro chvíle, kdy nemáte do čeho píchnout. Zas jednou pohodové trojčení. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Prušinovského většinou můžu a ačkoliv hodně lidí, co jsem tak pochopil, svým novým počinem zklamal, já byl celkem spokojený. Spojení Tří tygrů s Kryštofem Hádkem dobře funguje, Kozuba mám mnohem radši v normálnějších rolích než handicapovaných a v Grand Prix mě bavilo celé osazenstvo...a to moc nemusím road-movie. ()

Marcos22 

všechny recenze uživatele

Jan Prušinovský si splnil sen a natočil mužskou verzi Babovřesek, a zároveň jeden z nejzbytečnějších počinů české kinematografie, ve které si bere na paškál narkomany, pejskaře a boubelky. Pokud spadáte do jedné z těchto tří skupin či hůře do všech tří, vyhněte se Grand Prix obloukem. Zakládání humoru na zesměšňování řady skupin obyvatel patří k té nejpovrchnější formě zábavy. Ta možná platila u režisérova předchozího počinu z fotbalového prostředí, zde však působí přespříliš uměle a absurdně. Pakliže jako autor servírujete divákovi film tím způsobem, že v něm vytváříte nedůvěru vůči každé jedné scéně, pak ani on nebude důvěřovat vašemu filmu. Grand Prix se doporučuji vyhnout zejména motoristickým fandům, protože vyjma samotného názvu nemá snímek s tímto sportem nic společného. Třešničku na téhle nevydařené taškařici dodalo značně ukvapené zakončení, které na mě působilo asi stejným dojmem, jako když si člověk náhle uvědomí, že přežvykuje třicet minut stále stejnou žvejku bez chuti, a v ten moment ji vyflusne. Na vyhazování pejsků z jedoucího auta taktéž nic zábavného nevidím. Jednu hvězdičku dávám za herecké výkony tria Dyková - Donutil - Ferro. Pokud máte v oblibě road movie žánr, doporučuji z tuzemské tvorby sáhnout po Pusinkách Karin Babinské. 👎 (17.11.2022, Kinobox projekce) ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem trochu více od pana Prušinovského. Tušil jsem dopředu, že po scénáristické stránce to bude obyčejná tuctovka, nicméně jsem osobně sázel hlavně na humor za hranou ala Most!, kor když tu figuruje mistr Kozub. Přišlo ovšem velké zklamání. Celý průběh filmu si tak nějak plul, aniž by se mi koutky rtů úsměvem jakkoliv pohnuly. Samotná role Kozuba byla snad ta nejiritující postava celého snímku. Škoda. Promarněný potenciál. ()

Galerie (202)

Zajímavosti (12)

  • Emil (Robin Ferro) se dostane k mechanikům týmu Haag. Jedná se narážku nebo napodobeninu skutečného týmu Haas. (Zix.)
  • Policista Holeček (Marek Daniel) má ve scéně na služebně v čase 01:04:23 čepici hodně šikmo na hlavě. V další scéně ji má už šikmo jen trochu. (Marek.Handl)
  • Od první verze scénáře až po premiéru v kinech uplynulo deset let. (KGBelik)

Reklama

Reklama