Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmová komedie režiséra Jana Prušinovského (Most!, Okresní přebor) vypráví příběh dvou bratranců Romana (Kryštof Hádek) a Emila (Robin Ferro), jejichž snem je dostat se na závody Formule 1. Roman vede ušmudlaný autobazar na okraji města, má tři děti a živelnou manželku (Anna Kameníková). Emil, horlivý milovník pořádku, si piplá svou autodílnu v centru a o autech ví skoro všechno. Když jednoho dne Emil v televizní soutěži vyhraje vstupenky na Velkou cenu Španělska v Barceloně, netuší ani jeden z nich, že jejich výlet za snem se brzy změní na divokou jízdu napříč Evropou. Zvláště když se na ně nabalí Štětka (Štěpán Kozub), Romanův kamarád a místní magnet na problémy. (Falcon)

(více)

Videa (19)

Trailer 1

Recenze (227)

Brylin 

všechny recenze uživatele

Řádově lepší než Tři Tygři: JACKPOT, a to zejména díky daleko propracovanějšímu příběhu a kvalitním hereckým výkonům. Režisér a autor scénáře Jan Prušinovský má cit pro charaktery z české spodiny ("Czech white trash"), ale diváci se nimi neztotožní, byť mnohde s nimi soucítí. Film mě úplně nevtáhl právě kvůli absencí "normálních" postav. Herecky velmi dobré - snímek táhne Hádek a Kozubovi s Ferrem sluší role po boku té ústřední, geniální výkony podávají Mirek Donutila Táňa Dyková. Místy zdařilé gagy, místy pro mě příliš vulgární. Překvapivě mi na duši zabrnkal nenápadně podaný sociální podtón. Těsně pod čtyři hvězdičky. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Velmi slabý Kozub v jeho dosavaď nejhorší formě. Humorem se šetří a když už se zde najde, je trapný. Kozubova postava k tomu navíc bohužel nedostává dostatek prostoru a sama i sobě je i poměrně odflákle napsaná a zbytek jsou spíš jen takové figurky do počtu. Oproti třem tygrům nesrovnatelný propad a když jsem se za 45 minut nezasmál ani jednou, nejsem si jistý, že je to ten správný film do žánru "komedie." Nuda. ()

Reklama

claudel 

všechny recenze uživatele

Grand Prix nebude patřit k nejsilnějším počinům Jana Prušinovského. Zvláště excelentní Chyby půjde překonat jen stěží. Pokud k tomu ale přistoupíme jako k oddechové komedii vezoucí se na vlně čím dál více rostoucí popularity Štěpána Kozuba a jeho kumpánů a hereckých jistot, tak se dostaneme k průměrnému hodnocení - nějaký elementární humor a vtip je přítomen, některé scény jsou povedené, atmosféra ošklivého maloměsta již tradičně rovněž zaručena. Příště by slušelo možná zase něco více vážnějšího. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Překvapivě dobrý.. Dramatický oblouk je vícevrstevnatý a poměrně dotažený. Postavy fungují a dohromady tvoří funkční mozaiku. Nikde to netlačí na pilu. Je to střízlivé. Relativně vkusné. Řemeslně úplně do pohody. Některé fóry se opravdu povedly. Jen ten Kozub už prostě leze krkem (naštěstí tady nemá zbytečně mnoho prostoru pro své nekonečné variace jednoho pitvoření). ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Jan Prušinovský se svým vysněným projektem nezvládl vyrovnat svým nejlepším kouskům, nadále se ovšem projevuje nejen jako šikovný scenárista, ale též jako tvůrce s ideálním citem k sociálnu a těžce škatulkovaným postavám. Nadále dokáže balancovat mezi komedií a dramatem a vhledem do křupanských povah na rozdíl od většiny svých kolegů krom humoru dodat i sofistikované pointy navíc. Druhé Kobry a užovky či Chyby se nekonají (i skrze divácky vděčnější pojetí), přesto jde o zdařilou podívanou, která Prušinovského vážené postavení neohrozí.... ()

Galerie (202)

Zajímavosti (12)

  • Postavu mechanika, kterého na Velké ceně Španělska inzultuje a následně nahradí Emil (Robin Ferro), si zahrál český reprezentant ve skateboardingu a influencer David Luu. (Olík)
  • Vzhledem k tomu, že v GP měl jet Mazepin, tak se jedná o rok 2021. Je to jediný rok, kdy jezdil ve Formuli 1. Ve filmu Emil (Robin Ferro) tvrdí, že Mazepin se vysekal, vyhrál Bottas a že Vettel neodstartoval a že to je další selhání Aston Martinu, který má mít špatné motory. Ve skutečnosti vyhrál Lewis Hamilton, Mazepin dojel 19. a Vettel 13. a oba vozy Aston Martinu dojely. (Zix.)
  • I když ve filmu podpraporčík Holeček (Marek Daniel) říká, že mají na okrsku pouze jediné služební vozidlo, tak registrační značka se v různých částech filmu mění, a to konkrétně 4L36328 (v čase 11:07) a 4AJ2585 (v čase 01:03:25). (the_anubis)

Reklama

Reklama