Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmová komedie režiséra Jana Prušinovského (Most!, Okresní přebor) vypráví příběh dvou bratranců Romana (Kryštof Hádek) a Emila (Robin Ferro), jejichž snem je dostat se na závody Formule 1. Roman vede ušmudlaný autobazar na okraji města, má tři děti a živelnou manželku (Anna Kameníková). Emil, horlivý milovník pořádku, si piplá svou autodílnu v centru a o autech ví skoro všechno. Když jednoho dne Emil v televizní soutěži vyhraje vstupenky na Velkou cenu Španělska v Barceloně, netuší ani jeden z nich, že jejich výlet za snem se brzy změní na divokou jízdu napříč Evropou. Zvláště když se na ně nabalí Štětka (Štěpán Kozub), Romanův kamarád a místní magnet na problémy. (Falcon)

(více)

Videa (19)

Trailer 1

Recenze (230)

claudel 

všechny recenze uživatele

Grand Prix nebude patřit k nejsilnějším počinům Jana Prušinovského. Zvláště excelentní Chyby půjde překonat jen stěží. Pokud k tomu ale přistoupíme jako k oddechové komedii vezoucí se na vlně čím dál více rostoucí popularity Štěpána Kozuba a jeho kumpánů a hereckých jistot, tak se dostaneme k průměrnému hodnocení - nějaký elementární humor a vtip je přítomen, některé scény jsou povedené, atmosféra ošklivého maloměsta již tradičně rovněž zaručena. Příště by slušelo možná zase něco více vážnějšího. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Aj, a je to tady. Ani Průšovi se nevyhne to, že natočí doslova a do písmene srágoru. Kobry a Užovky sou pro mě jeden z top českých kousků, takže od tohodle týpka mám vždy obrovské očekávání. Tenhle film je zbytečnej. Ano, párkrát sem se zasmál, ale fakt jen párkrát. Jednoznačně nejslabší je scénář, kterej se snaží být "světovej", ale je to obyčejnej českej brak. Rádoby vtipný scény mě nechávaly v klidu no a Donutil? Ten to uplně celý dojebal. No, snad to už zase příštšě bude film jako ze spartesu... ()

Reklama

PavelVanekArt odpad!

všechny recenze uživatele

Klasickej Českej odpad. Scénář byl plný klišé a předvídatelných zápletek, které postrádaly jakoukoli originalitu nebo hloubku. Postavy byly k ničemu a jejich vývoj byl nulovej. Herecký ,,výkony" byly průměrné a často působily strojeně a neautenticky. Hlavně ve scénách, kde byl neschopný komparz a Kozub. Navíc se na to dívalo divně, vizuál byl hroznej. Zvuk byl taky na hovno, často neseděl k tomu, co se dělo na obrazovce. Kdybych se díval 2 hodiny na tlející hovno, udělám líp. Odpad ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Cítil jsem se jako uvězněný dvě hodiny v autě s nejhoršími lidmi, jaké si můžete představit na třídním sraze základky. Hádkova character arc je, že na konci filmu dovolí ženě řídit. Humor je založený na tom, že lidi křičí. Kozub... prostě Kozub. Jo a je něco až patologického, že čeští filmaři si tradičně umí představit jako morální jádro filmu pouze mentálně narušenou postavu. ()

tomeš 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo o hodně lepší, než jsem čekal. Smál jsem se, až jsem se za břicho popadal, a to se mi v kině moc nestává. Navíc to bylo i dojemný, ale hlavně dobře udělaný a naprosto geniálně zahraný, Kozub, Ferro a Dyková dali herecký koncerty. Jak trefně poznamenal Plangi, tohle kdyby takhle natočili v Americe, je to trhák s Oscarem. ()

Galerie (202)

Zajímavosti (12)

  • Od první verze scénáře až po premiéru v kinech uplynulo deset let. (KGBelik)
  • Postavu mechanika, kterého na Velké ceně Španělska inzultuje a následně nahradí Emil (Robin Ferro), si zahrál český reprezentant ve skateboardingu a influencer David Luu. (Olík)
  • I když ve filmu podpraporčík Holeček (Marek Daniel) říká, že mají na okrsku pouze jediné služební vozidlo, tak registrační značka se v různých částech filmu mění, a to konkrétně 4L36328 (v čase 11:07) a 4AJ2585 (v čase 01:03:25). (the_anubis)

Reklama

Reklama