Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V kraji vinic na jižní Moravě, v malebných Pálavicích, budeme sledovat další osudy jejich obyvatel. Opět se setkáme s Michalem Janákem, předsedou JZD Rozvoj a vinařem tělem i duší, který musí tentokrát řešit víc problémů než jen svůj žlučník. Má starosti se stavbou sušírny kukuřice a navíc se ostře postaví proti názorům nového předsedy Urbana, který chce v družstvu zavést přidruženou výrobu nábytku. Do celé záležitosti se připlete podnikavý pan Weber – zloděj a podvodník, který Janáka připraví o velké peníze. Michal však společně s přáteli zosnuje plán jak podvodníka nachytat na hruškách a navíc získat zpět družstevní peníze i svoje úspory… Film Zralé víno je volným pokračováním komedie Bouřlivé víno z r. 1976. (TV Prima)

(více)

Recenze (111)

Phex 

všechny recenze uživatele

Film volně navazující na Bouřlivé víno. Je znát, že normalizace pokročila a již tedy není nutné účtovat s kádry "šikovského střihu". Film se tak zabývá nešvary doby. Slabou pracovní morálkou, rozšiřování výrobních odvětví JZD a všudy přítomným podplácením. Je to ale hodně plytké a na komedii opravdu málo vtipné. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Prostřední díl trilogie opět nacpal film k prasknutí tehdejšími hereckými bardy, ale mně se tak všichni zprotivěli, že mám sto chutí vpálit odpad. Nikoho z nich chválit nehodlám. Solidní známky jsou za pěknou kameru, tklivou hudbu a řemeslně dobrou režii. Jinak jako téma děsné a herecky neupřímné. 30% ()

Reklama

KOCOUR-1 

všechny recenze uživatele

Nejpovedenější film z celé trilogie. Vcelku zralý film normalizační éry.. Možná až příliš propagandistické, ale to mne až zase tolik nerušilo. Film bohužel vznikl v době v jaké vznikl. J. Sovák jako plukovník v záloze, posunul film k 80% (výborně napsaná a výborně zahraná role). Skvělá sbírka herců, navzájem se doplňujících, tehdejší doby. --Kavánek! Šavrda! Zlobil!-- ()

PatoP 

všechny recenze uživatele

Voľné pokračovanie filmu ˇ"Bouřlivé víno". Opäť skvelí herci, výborná réžia a pekná hudba. To všetko v juhomoravských Pálaviciach, ktoré sa v skutočnosti volajú Velké Bílovice. Oproti románu Jana Kozáka je vo filme iba pramálo politiky, a tak scenáristom i režisérovi patrí môj obdiv, ako z takejto, vyložene politickej predlohy v čase tvrdej normalizácie vykľučkovali a natočili výbornú komédiu o vážnych veciach. Nedá sa nič robiť, úplatkárstvo tu stále bolo, je a bude. Za socializmu išlo o tisíce, teraz sa to šplhá do miliónov. ()

Ej Hlemýžď 

všechny recenze uživatele

Dnes jsem objevil ve filmu chybu v čase, a to ve scéně po probuzení plukovníka Semeráda(J. Sovák) z opice, kdy se snaží zorientovat, jak je to se svítáním, zda je ráno či večer, načež mu Šmejkalová (I. Janžurová) sdělí, že je přece září a je půl osmé. Vzápětí je záběr na televizor, kde začínají televizní noviny a mají tam datum 23.8. !! Tak tento detail tvůrcům nějak utekl. Film jsem viděl asi 3x a nikdy dříve jsem si toho nevšiml. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (9)

  • Na začátku filmu jede Iva Janžurová s Jiřím Sovákem v trabantu. Vždy, když je záběr zevnitř vozu, mají puštěné stěrače, a to při vysoké frekvenci. Při každém záběru z venku jsou však stěrače vypnuté. (Terva)
  • Ve filmu hrálo šedesát dva herců. (carrot)
  • Filmovalo se v obci Velké Bílovice, Mutěnice, zámečku Tyrolský dům v Květově,Svatém Mikuláši a nemocnici Příbram. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Reklama

Reklama