Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Šestnáctiletá stydlivka, kterou štve toxická a sexistická atmosféra na střední, se nechá inspirovat bouřlivou minulostí svojí mámy a anonymně vydá školní plátek, který rozpoutá revoluci za rovnoprávnost. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (60)

Ještěřák 

všechny recenze uživatele

K Moxie jsem se dostal pres ctyri nasrane male punkerky The Linda Lindas, ktere jsou bozi, jinak bych na to na Netflixu v zivote neklikl. Ty jsou nakonec asi jedine skutecne pubertacky ve filmu o pubertacich (ktere maji navic zcela nevyznamne cameo), coz je v pripade 10+ let starch hercu "trochu divne". Tema samotne me nijak neurazi, ale ani se me nikterak nedotyka. Proste se nevyzivam v reseni toho, kdo ma jakou barvu kuze nebo co ma v trenkach. Ale zase uznavam, ze kluci na ZS/SS jsou prumerne dost hell. Trochu nechapu zarazeni humor, bo tam skoro zadny nebyl. Ale ze bych se vylozene nudil to taky ne. Ja jsem vlastne hlavne rad, ze jsem nasel The Linda Lindas. Trochu to pripomina se situaci kolem Zmizeni v hotelu Cecil, taky je to na Netflixu, taky to trochu vari z vody a dostala me k tomu makla sexy Asiatka. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Občas na nete pozriem show Jimmyho Kimmela, hlavne ak má zaujímavého hosťa, no a raz tak náhodou vidím Patrick Schwarzenegger. Zvládol som celú asi 10 min. talk show aj so svojou priemernou angličtinou a v závere sa Patrick lúčil s tým, že ho môžeme vidieť v novom filme Moxie na Netflixe a tak som si ešte v ten večer Moxie pustil. Žiadna bomba, len priemerný film plný ženských práv a feminizmu. Každý kto bol v škole vie, aké reči sa v partii chlapcov vedú. Že nie je správne posielať rebríček top dievčat na mobil? Ktorá by stála za hriech? Podobné reči na školách vždy boli a budú a žiadna "Moxie" vzbura to nezmení. Nikto sa nezamyslel nad tým, že podobný rebríček chlapcov si môžu posielať dievčatá? Patrick Schwarzenegger je pre mňa jediný dôvod prečo film vidieť a cítim, že čoskoro by mohol byť skutočnou hviezdou. Chce to len ten správny film, ktorý to odštartuje a nakopne ho. Je to fešák a herecký talent má o dosť väčší než jeho slávny otec. 50%. ()

Reklama

Marcos22 

všechny recenze uživatele

Ranařky jsou moderním –náctiletým silně feministickým flákem z amerického středoškolského prostředí, které řeší nejaktuálnější problémy, rezonující na školní půdě. Těmi jsou sexismus a genderová a rasová rovnoprávnost. Film poukazuje na důležitost a nutnost aktivního přístupu studentů v prosazení změn výše zmíněných problematik. Ranařkám se to daří po většinu stopáže především zásluhou vhodně zvolené dějové linky, která není ani přespříliš otravná, ani sladkobolná. Nicméně této přílišné „amerikanizace“ se režisérce Amy Poehlerové nepodařilo vyvarovat v závěru filmu, což jej ve výsledném dojmu značně sráží. I přesto však v divákovi zůstane po konci Ranařek pocit, že byla vážnost látky uchopena s velkým citem, nebyla nikterak zlehčována a ani zostuzována. Právě ve snímcích jako je tento či seriálový 13 Reasons Why vidím v netflixovské tvorbě ohromný potenciál. Vytvořit projekt s nepříliš velkým rozpočtem, avšak s významným poselstvím přesně zacíleným na problematikou nejvíce ohrožené publikum. Za legendární scénu s vygradovanou hláškou „I need a shitload of copies“ zasloužená tříhvězda. 🙂 (3.10.2021) ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Snímek Ramařky je veskrze průměrnou podívanou s tuctovým scénářem, ucházející hudebním doprovodem a zoufale nevýrazným castingem, díky kterému je nablblé téma, ještě zoufalejší, než si zaslouží. Chápu potřebu tvůrců upozornit na hluboce zakořeněnou misogynii a sexismus na amerických školách, ale způsob, jakým to natočili, je poněkud nešťastný. Přitom se jedná o téma poměrně závažné a je dobře, když se na ně upozorňuje. Nicméně za mne většina filmů s touto tématikou je natolik stupidní, že dělá společnosti spíše medvědí službu. Já se nudila, což by se u takto závažného tématu stát nemělo.  PS: stejně mne fascinuje skutečnost, že děvčata, které zastávají heslo" Nedáš - nedám", si na sexismus povětšinou nestěžují a ještě na tom vydělají. Za mne velmi slabý průměr 40% max. ()

majo0007 odpad!

všechny recenze uživatele

Feministická teenee báchorka (neflixovská tradícia) s castingovým failom roka - 27ročný Patrick Schwarzenegger ako úchylný stredoškolák... WTF?! Uvedomil si tu niekto z hviezdičkových pičusov, že to "nie je podľa skutočnej udalosti" a že #meetoo vyrábajú "negro tlačenkové buřty"! o ktoré nikto nestojí?! ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama