Reklama

Reklama

Cirkus Humberto

(seriál)
  • Západní Německo Zirkus Humberto
všechny plakáty
TV spot 2
Drama / Rodinný / Historický
Československo / Západní Německo, 1988, 10 h 35 min (Minutáž: 52–55 min)

Předloha:

Eduard Bass (kniha)

Kamera:

Andrej Barla

Hudba:

Karel Svoboda

Hrají:

Jaromír Hanzlík, Petr Haničinec, Kathy Kriegel, Josef Kemr, Martin Růžek, Jiřina Bohdalová, Radoslav Brzobohatý, Claudine Coster, Josef Dvořák (více)
(další profese)

Epizody(12)

Jeden z nejvýpravnějších seriálů České televize podle slavného románu Eduarda Basse, k němuž složil hudbu Karel Svoboda a ústřední melodii nazpíval Karel Gott. Životní příběhy šesti generací rodu Humberto zobrazují pohnuté osudy lidí, kterým se cirkusová manéž stala osudem. (Česká televize)

Videa (12)

TV spot 2

Recenze (295)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Od dětství mam pro tento seriál obrovskou slabost.... Dokonalé hudební podbarvení celého tohoto mistrovského díla dotvarovává náladu tohoto seriálu. Herecké hvězdy snad všech generací. Od Josefa Kemr až po Jaromíra Hanzlíka. Další jako Radoslav Brzobohatý, Dvořák, Bartoška, Nárožný, Lipský.... Všichni tu ukazují co umějí nejlépe a to hrát. Všem to jde skvělé!!! Tento seriál je hodně legendární a neznám nikoho kdo ho aspon jednou v životě neviděl. Pokud někdo takový je, nechápu proč to nezmění. ()

Jeremiah 

všechny recenze uživatele

Stále více si uvědomuji, jaké nádherné filmy a seriály se za "totáče" točily. Dnes je to pouze o penězích, sexu a vypráskaných lidičkách - ale to přeci není to jediné v životě. Nebo ano? Potom je mi to líto. Krásný seriál ukazující tvrdou řeholi ve světě pod šapitó, kde nic není zadarmo. Výborní herci i cirkusoví umělci. Zážitek za lepší 4. ()

Reklama

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Přestože se dá mnohé tomuto seriálu vytknout (je sentimentální, poslední díly velmi slabé atd.) jde o mocnou rodinnou ságu. Herecké obsazení je famózní a herci své postavy nehrají, ale žijí. Myslím, že jiný názor bude mít mladý a jiný starší divák, neboť teprve s věkem člověka seriál víc osloví. Má to sílu, je tam výpověď, je o čem přemýšlet, těch pár nedotažeností se v tom hravě ztratí. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Seriál, který na mě od mala působil depresivně. Už při úvodní znělce jsem z něj měl nepříjemný pocit. Nikdy jsem se na něj nedíval s chutí, protože mi přišlo, že v každé kapitole se hrdinům stalo vždy něco špatného a nebyli snad jednu delší chvíli šťastni. Seriálu se nedá upřít výpravné zpracování, dobrý příběh a výborné herecké výkony. Vlastně není si moc na co stěžovat, jen se mi nikdy nelíbil a neměl jsem ho rád a to je při subjektivním hodnocení docela podstatné. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblíbenější seriál z domácích pastvin a vzorová ukázka, jak převést knihu na plátno/televizní obrazovku, aniž by scénárista úzkostlivě hlídal každý svůj krok. Ne vždy se takový postup vyplácí, zde se ale vyplatil vrchovatě. Výkvět nejlepších českých herců, kteří spolupracují se zahraničními ve stejné shodě, v jaké funguje běh samotného cirkusu, zaručuje spolu s nestárnoucím příběhem nestárnoucí podívanou. Za okupace udělal Bassův román pro Čechy zázraky, aniž vznesl jediné slovo proti německému národu, dnes se to jeho televizní podobě daří se stejnou silou. Nestydím se přiznat, že pokaždé, když vidím a slyším Bureše-Bartošku recitovat Máj, tlačí se mi slzy do očí. ()

Galerie (392)

Zajímavosti (60)

  • Vašek odnáší z maringotky dva biče, Wollschlägrovi však předává ve stáji jen jeden, ovšem v manéži má pan Wollschläger biče dva. (pjotri)
  • Před scénou s medvědem dostal Radoslav Brzobohatý (Bernhard Berwitz) varování od jeho chovatele, že medvěd Ladyna snědl několik bochníků čerstvého chleba a je nevrlý, protože má zaražené větry. Ale protože v čísle je, že medvěd metá kozelce, svých problémů se začal zbavovat. Brzobohatý řekl, že celé číslo strávil v jakémsi plynovém omámení. (sator)
  • Pan Wollschläger si vybírá koně na drezúru, mimo jiné Cirra, Herose a Tyrkyse. Hans namítá, že Cirrus a Heros ještě neměli volnou drezúru. Pan Wollschläger říká, že to nevadí, ať jen mu je Hans odváže. Když si hned potom koně vyvolává jmény, ani jeden z vybraných koní mezi nimi není. Jenže koní vyvolal jen čtyři, v manéži jich je sedm. (pjotri)

Související novinky

Zemřel režisér František Filip

Zemřel režisér František Filip

09.01.2021

Ve věku 90 let zemřel český režisér a scenárista František Filip. Zprávu o úmrtí plodného tvůrce televizní produkce přinesla Česká televize. Absolvent pražské FAMU má k dnešnímu dni na svém kontě na… (více)

Zemřel Václav Postránecký

Zemřel Václav Postránecký

08.05.2019

Ve věku 75 let zemřel po těžké nemoci herec Václav Postránecký. Postránecký se vyučil zámečníkem, většinu života ale strávil buď před kamerou, nebo v divadle. Účinkoval ve Slováckém divadle, později… (více)

Radoslav Brzobohatý: 1932 - 2012

Radoslav Brzobohatý: 1932 - 2012

13.09.2012

Pouhý den před svými osmdesátinami zemřel ve středu 12. 9. jeden z nejvýraznějších českých herců druhé poloviny 20. století. Byl představitelem hlavně mužných rolí, drsnějších i těch, díky kterým byl… (více)

Reklama

Reklama