Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Krimi

Recenze (13)

plakát

The Covenant (2023) 

Na tenhle film jsem se poměrně dost těšil – čekal jsem, že typický, stokrát omletý scénář v režii Guye Ritchieho bude mít nějaký ten extra náboj. Prostě tak jak je každý zvyklý. Bohužel, film se vleče a v podstatě se nic moc neděje. V první půli Jake Gylenhaal hraje „přísného“ seržanta a je drsnej asi jako 3 vstvý toaleťák – i tak se snaží, ale nechápu, že mu to někdo věří. V druhé půlce filmu se ze serži stává posedlej blázen a tyhle role mu jdou a zde jsem ho už konečně poznával a bavil mě. I tak mi přijde, že ve filmu bylo tak 25 záběrů na jednu scénu a milion střihů. Celkově pak 30 minut se jezdí pouští, 1 hodina se kecá a řeší kraviny (protože zápletka je stejně všem jasná), 15 minut se plánuje a 15 minut se střílí. Talibanci jsou tupí jako NPC na very easy a Jake je dává no-scope 360° na 300 metrů z nekonečných zásobníků a nikdo ho nemůže trefit. Za mě prostě slabé 3 hvězdy, a to jenom proto, že mi je líto dát hvězdy 2. (60 %) PS.: Nechápu ty zdejší matadory, rádoby experty, kteří dávají 4-5* filmu, který není ničím výjimečný nebo originální, ale zároveň dávají 1 nebo 2 hvězdy na Sanitku. Prostě většina zdejších expertů není vůbec ovlivněná tím, že režíruje GR a s vlhkým ptákem v ruce si hrají na intelektuály. 

plakát

Creed III (2023) 

Po hodně dlouhé době jsem se opravdu těšil na film o boxu. Rockyho ságu zná snad každý a ikdyž některé díly byly slabší a některé silnější – pořád to byla podívaná podporovaná skvělou hudbou Billa Contyho. Tento extrakt o který se na režisérském štokrli pokouší MBJ je opravdu strašný. Jediné, za co dávám 2 hvězdy jsou opravdu skvěle natočené souboje v ringu. Příběh bych přirovnal k trávení slona – 10x vyzvracený a přežvejkaný sajrajt, který nikdo nechce jíst. Sorry, ale znal jsem příběh ještě dřív než se stal. Totálně předvídatelné. MBJ hraje Adonise jako poleno (možná byl přepracovaný a na hraní mu nezbylo moc sil). Citová linka s hluchoněmou dcerou, která šikanuje spolužáky mi byla vnucována každý 10 střih a se mnou to ani nehlo – prostě nuda a šeď. Ubohý pokus hrát na city diváka, který vůbec nefunguje. Filmy většinou dokoukávám, ale toto jsem vypnul v půlce. Omlouvám se všem, kteří jsou skalními fanoušky Creeda, ale je za mě celý špatně. ** za souboje a kameru a taky Jonathana Majorse, který hrál ze všech nejlíp.

plakát

Volodymyr Zelenskyj (2022) (TV film) odpad!

KASUGIho komentář v podstatě vystihuje vše co si myslím a není třeba víc doplňovat.

plakát

Jan Žižka (2022) 

Jak začít ? Už asi 5 let jsem se nepřihlásil na svůj účet na CSFD, ale po přečtení recenzí tohoto filmu od místních rádoby expertů, kteří mají cit k filmu stejný jako dyslektik k diktátu z češtiny, jsem musel napsat i svůj názor. Jan Žižka (Medieval) byl film, který mě moc nelákal, ale zašel jsem na něj po doporučení kolegy. Když jsem před filmem koukal na recenze, tak se mi nechtělo ještě víc, nicméně jsem si opět potvrdil jak jsou zdejší paničtí experti trapní a kazí renomé filmům, které si normální člověk (né panický honimír, který píše recenze od mamky ze sklepa, kde má pokojíček) užije. Ve filmu mi samozřejmě chybělo ještě něco málo navíc, ale po vizuální stránce, hereckých výkonech, střih, hudba prostě kompletní směs všech ingrediencí hraje skvěle. Jediný kdo to nemůže rozdýchat, je typický mastný čecháček s plasťákem Bráníka v ruce. Někdy mi je opravdu hanba za to, že nejvíce společnými vlastnostmi, které nejsou Čechům rozhodně cizí jsou závist a pomluvy. Za mě 5*. Chtěl jsem dát 4*, ale chci tento film podpořit co nejvíce, protože dalších X-let tady nic tak kvalitního z české produkce nebude. A taky chci nasrat všechny zdejší kuřbuřty za jejich ubohé hodnocení. Pozdravujte mámu!

plakát

Top Gun: Maverick (2022) 

Právě poslouchám úžasný soundtrack k filmu TOP GUN: Maverick.  Včera jsem měl možnost vidět film v kině a i když jsem nikdy kompletně neviděl první díl tak se nedivím, že má pokračování 91%. Tak unikátní, dynamický a dechberoucí příběh jsem nezažil snad od Interstellaru.  Je to ta nejvíc americká věc, kterou jsem viděl. Stačilo by aby někdo plival žvýkací tabák, v jedné ruce někdo držel hambáč a ve druhé M16. I když film servíruje standardní příběh klasických hollywoodský blockbusterů, tak jsem byl někdy opravdu překvapený tím jak se děj odvíjí. Letecké souboje, které jsou z většiny natočené v reálných podmínkách, herci absolvující několika měsíční letecký kurz pod vedením Toma Cruise a neuvěřitelná dynamika s hudbou od Hanse Zimmera. Za mě film roku.  Teď mě mrzí, že jsem si nepustil nejdřív první díl před tím, než jsem zavítal do kina. (9,5/10)

plakát

Captain America: První Avenger (2011) 

Co dodat . Někomu se tento film líbí ,což má asi za příčinu to ,že je tu asi spoustu žroutů a fandů Marvel comixů apod. . Co se týče mě tak dám 1* za film a tu druhou musím dát za Hugo Weavinga a Tommy Leeho . Jak už psal J*A*S*M , Green Hornet by si zasloužil lepší hodnocení a to jenom proto , že je to lepší než tahle slátanina... Čekal jsem něco o hodně lepšího ,než jen odfláknutý hollywoodský blockbuster. Z marvelovek je to pro mě nejmíň oblíbený díl. (5/10). *edit: Bylo překonáno filmem Captain Marvel...

plakát

Super 8 (2011) 

Čekal jsem kvalitní sci-fi ,ale místo toho jsem dostal jen průměrný film jakožto ''E.T. # 2'' zaobalený v lásce a přátelství party dětí . Nenadchnul ani nezklamal ,ale rozhodně jsem očekaval víc . 55 %

plakát

Občanský průkaz (2010) 

Výtečný snímek , už dlouho mě takhle žádný český film nepotěšil . 80 %

plakát

Zkus mě rozesmát (2011) 

Stačí napsat pouhé 2 věci . 2 * za film, 1 * za Adama Sandlera .