Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Pohádka
  • Krimi
  • Western

Recenze (1 262)

plakát

Svatá (2024) (TV film) 

Tak ty dvě hvězdy jsou pouze za herecké výkony. Výborná Vlasáková a obdivuji i Bohdalovou, co dokáže v takovém věku, ale jinak ji nemusím, protože jako člověk je na můj vkus hodně přizpůsobivá. Námět filmu mi nesedl vůbec, nejsem příznivec toho, aby se lhalo v jakémsi vyšším zájmu.

plakát

Balada pro banditu (1978) 

Osobně se mi toto zpracování příběhu Nikoly Šuhaje líbí nejvíc. Donutil mi v této době ještě nevadil a Iva Bittová je zde také výborná. Navíc to muzikálové zpracování je výborné.

plakát

Nikola Šuhaj loupežník (1977) (TV film) 

Není to vyloženě špatné, ale ve srovnání s Baladou pro banditu je to slabé jak čaj.

plakát

Střílej oběma rukama (1976) (TV film) 

Výborný herecký výkon Medřické, ale jinak jde o velmi ideologicky zkreslený pohled na sedláky.

plakát

Hořká láska (1958) 

Původně jsem rozmýšlel jestli nedat jen dvě, ale ten motiv kolektivizace vesnice versus starého sedláka byl poměrně v pozadí a Bek se Štěpánkem si zaslouží tu hvězdu navíc, hlavní hrdinka byla aspoň hezká, ale ten Sedlický byl vyloženě hrozný, to už i ten malý kluk hrál lépe.

plakát

Bekyně mniška (2008) (TV film) 

Tak Kepka si obsadil taťku i mamku a pro tak trapný scénář bylo škoda ostatních herců. Takže tento film patří do kategorie ztráta času.

plakát

Pomerančový kluk (1975) 

Tak to byl tedy pasťák jaký svět neviděl. Tak idealistické vyobrazení výchovného zařízení pro mladistvé jsem viděl pouze zde. Film Pasťák byl daleko výstižnější, ale tento film měl asi hlavně ukázat jak je socialistické zřízení chápající a vše omlouvající a jak dokáže mladého člověka vést životem po té správné cestě.

plakát

Temno (1950) 

Je to film, který je hodně poplatný době vzniku, ale je natočený velmi profesionálně a dokonce i na Švorcovou je tady pěkný pohled. Z herců mi vadil pouze Zdeněk Bittl, v roli preadikta Vostrého, ten mi vyloženě nesedl a to jeho násládlé "děťátko" vyvolávalo dojem, že jde o nějakého úchyla.

plakát

Pravo na prošloje (1989) 

Nudné, rozvláčné a o ničem. Když si vezmu, že námět byl dle předlohy normalizačního komančského ministra Chňoupka, tak je jedna hvězda až moc.

plakát

Červnové dny (1961) 

Zajímavý film, který je odrazem doby a nastupující nové vlny. Žádné budovatelské údernictví, ale normální mladí, kteří mají své lásky a trápení a k tomu poněkud upjatého vychovatele, který až v závěru pozná, že se v nich mýlil.