Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (709)

plakát

Furiosa: Sága Šíleného Maxe (2024) 

Na rozdíl od minule už nejde jen o zběsilou adrenalinovou akci, ale je tu i pokus o nějaký příběh. Jelikož jde ale o jednoduchou a odtažitou historku o pomstě s dialogy na jeden list papíru, tak je jakž takž uspokojivá zase jen ta akce. Ale jako předkrm pro akční pokračování funguje skvěle.

plakát

Kuky se vrací (2010) 

Tolik práce ty postavičky musely dát, a přitom taková blbost. Nudilo mě to a nejsem si jistý, jestli děti na tom budou o moc lépe. A dabing obou Svěráků je děsný.

plakát

Hodně štěstí, pane Veliký (2022) 

Cílovým divákem této konverzačky by asi měly být starší dámy. Jelikož jde ale o optimistickou (tak trochu) pohádku, tak si ji může užít i řada jiných. Scénář a Emma táhnou film vpřed.

plakát

Kingsman: První mise (2021) 

Překvapivě mě to přeladění na vážnější notu a hraní si s alternativní realitou první světové války docela zaujalo. Nemluvě o jednom brutálním zvratu. Škoda jen mírné rozvleklosti a Rambo akce ke konci. PS: Dabing ušel a je tu potitulkovka. 9.5.2024 - ČSFD 64% / 63% IMDb.

plakát

Kaskadér (2024) 

Úmyslně přestřelené stupidní akční béčko rámované lehkou romantikou, které ale v mých očích až na pár pousmání absolutně nefunguje. A překvapivě ani v akčních scénách.

plakát

Střihoruký Edward (1990) 

Vezměte roztomilé štěňátko, které ale umí i kousnout a hoďte ho do „šmoulova“ plného znuděných žen v domácnosti a co se asi stane? V tomto případě z toho vyšel trochu prvoplánový čarodějnický proces s pár poučeními, směřovaný spíš na děti. Je ale párkrát opravdu vtipný, má atmosférickou hudbu nebo jednu emotivní sněhovou přeháňku, a tak je snesitelný i pro dospělé. 30.4.2024 - ČSFD 84% / 79% IMDb.

plakát

Ikarie XB 1 (1963) 

Pokud tvůrci dokážou vtáhnout do problémů vesmírného cestování, zaujmout některými postavami, přinést nadčasová poselství a odvést ve své době maximum možné po audiovizuální stránce, tak je dnes ta technická zastaralost vlastně nevýznamná. Příjemné překvapení. 28.4.2024 - ČSFD 78% / 69% IMDb.

plakát

Noční hra (2018) 

70% Kdyby to bylo jen o za vlasy přitažené noční hře, asi moc spokojený nejsem. Osazenstvo si tu ale navíc vtipně řeší své bolístky, Plemons je ve své až hororově podivínské roli skvělý a vše je podané tak svižně, akčně a s přiměřenou porcí nadsázky, že téhle “hře” skoro i věřím. PS: Je tu jedna potitulkovka. 19.4.2024 - ČSFD 68% / 69% IMDb.

plakát

Invalida (2023) 

70% Vzhledem ke kvalitám audiovizuálu přimhuřuji oči nad mírnou zdlouhavostí (stříhal bych) nebo nad naivním inkluzivním podtextem. Technicky totiž film vypadá, jako kdyby se při natáčení sešli Kusturica s Ritchiem v nejlepší formě. A přitom jde “jen” o obálku pro zábavnou cestu za odplatou jednoho skvěle zahraného, cholerického údržbáře.

plakát

Tři dny Kondora (1975) 

Redford tlačí společně s Pollackem příběh vpřed, a tak i po letech docela odsýpá a napíná. Přesto bych se divil, kdybych si z něho za pár dní ještě něco pamatoval. Na to je příliš nevýrazný. PS: Dabing je celkem snesitelný. 29.3.2024 - ČSFD 83% / 74% IMDb.