Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Animovaný
  • Komedie
  • Drama
  • Horor

Poslední recenze (278)

plakát

Furiosa: Sága Šíleného Maxe (2024) 

Jen George Miller točí filmy jako George Miller a Furiosa je příjemným návratem do pustiny, který předchází Zběsilé cestě. Na své výtvarnosti, adrenalinovosti, skvěle zpracované akci to skoro nic neztrací. Dementus a další nové aspekty světa jsou příjemným přídavkem pustiny. Ikdyž větší umělost a sázení na efekty jde znát i nesedí do zasazení post-apo pustiny, tak je to režijně i nápaditě využito na maximum. Líbí se mi, že si jde Furiosa svou cestou s rozmáchlejším dějem a hlubším budováním. Ovšem i přes větší dějovost a ukecanost nabízí Furiosa slabší příběh, s menší úderností a se světem, který dává menší smysl než jak tomu bylo u Zběsilé cesty. Jako přímočarý akční post-apo nářez to funguje dobře, ale postrádá to poetiku i hloubku předchozího díla. Bohužel než aby to přidávalo symbioticky silnější kontext Zběsilé cestě, tak jí to naopak paraziticky zhoršuje a okrádá.

plakát

Conan O'Brien musí vypadnout (2024) (seriál) 

Conana miluju, jeho unikátní styl humor, kdy ze sebe dělá přirozeně blbce mi strašně sedí. Koncept jeho nového "cestopisu" zní na papíře velice skvěle. Avšak to až moc spoléhá na improvizaci s náhodnými lidmi a ne vždy se z toho dá něco vytěžit. Seriál zvládá některé díly pěkně zaobalit, dojemnějším příběhem, ale bohužel to nenahradí scénky a segmenty plné hluchých míst. Chtělo to koncepčně něco odvážnějšího a nápaditějšího. Jednoduše něco, co to lépe podchytí a učesá. Tohle působí spíš jako průměrný cestovní vlog youtubera, což je škoda. Má to své momenty a milovníci Conana budou spokojeni, protože jeho osobnost je prostě boží. Celkově jde spíš o seriál do pozadí, než něco, čemu chcete věnovat plnou pozornost.

plakát

Království Planeta opic (2024) 

Wes Ball sebevědomě navazuje na Ceasarovu trilogii, kde nám ukazuje, jak se svět za posledních tři sta let změnil. V základu jde o zábavnou, záživnou dobrodružnou výpravu se sympatickýma postavama. Vizuálně, akčně i budováním světa to funguje. Všechny postavy a kultůry jsou parádně vymyšlený a napsaný. Nová Planeta opic také servíruje jednu silnou, památnou a výraznou scénu za druhou. Přesto druhá polovina filmu, po scéně s mostem, funguje znatelně hůře. Film je trochu přeplácaný a nerozhodný tím, čemu se chce věnovat. Ikdyž Proximus je povedený záporák, tak působí dost nevyužitě. To samé platí i pro postavu Mae. Celkově Království chybí ten silný přesah a vypointovanost přechozí trilogie. Film trpí na to, že si zjevně připravuje půdu pro celou trilogii, což škodí uzavřenosti a výpovědnosti příběhu tohoto filmu. Přesto všechno jde o poctivý, funkční řemeslo tvořící působivou podívanou, která budí emoce i nadšení.

Poslední hodnocení (2 321)

Conan O'Brien musí vypadnout (2024) (seriál)

23.05.2024

Conan O'Brien musí vypadnout - Irsko (2024) (epizoda) (E04)

23.05.2024

Noční show Conana O'Briena (1993) (pořad)

23.05.2024

Furiosa: Sága Šíleného Maxe (2024)

22.05.2024

Happy Feet (2006)

22.05.2024

Šílený Max: Dóm hromů (1985)

22.05.2024

Šílený Max: Bojovník silnic (1981)

22.05.2024

Conan O'Brien musí vypadnout - Argentina (2024) (epizoda) (E03)

22.05.2024

Conan O'Brien musí vypadnout - Thajsko (2024) (epizoda) (E02)

22.05.2024

Reklama