Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Horor
  • Komedie
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (5)

plakát

RRR (2022) 

Šel jsem do toho s tím, že je to taková indická kravina se spoustou akce, ale co jsem rozhodně nečekal je to, že to i příběhově bude docela dost dobré a že ty bojové scény budou pojaty až tak dobře a zajímavě, jak byly. I přes to že má film 3 hodiny jsem si každou minutu neskutečně užil, když to mělo být vážné, bylo to vážné, když to mělo být vtipné, tak to bylo opravdu vtipné, občas samozřejmě celkem dost přitažené za vlasy, ale krásně to tam fungovalo. CGI samozřejmě nebylo ani zdaleka tak dobré jako v Hollywoodu, ale překvapivě bylo docela dost dobré a dostatečně realistické. Ve finále opravdu milé překvapení a dost zábavný a zajímavý film.

plakát

Kocour v botách: Poslední přání (2022) 

Neskutečně nadupaná jízda plná zábavy a emocí. Neskutečně krásný a zajímavý styl animace, veškeré postavy byly skvělé a charakter developmenty většiny z nich byly až dojímající. Jednoznačně jeden z nejlepších animáků, co jsem kdy viděl a možná i jeden z nejlepších filmů celkově.

plakát

Menu (2022) 

Kdo by to byl čekal, že horor a jídlo bude fungovat tak skvěle dohromady. S každým chodem přichází i nějaký nečekaný zvrat. Postupně se odhalují šéfkuchařovi plány a film je permanentně napínavý a zajímavý.  Z tváří herců se dají perfektně vyčíst veškeré emoce, které cítí a reálně na nich jde vidět strach, ne jako ve většině hororů. Opravdu bych nečekal, že i horor může být takto skvělý kinematografický požitek, naprosto úžasné.

plakát

Zaklínač: Pokrevní pouto (2022) (seriál) odpad!

Po tom, co nám Netflix ukázal, jaké skvosty je schopný udělat, když se snaží, tak přijde toto. Naprosté peklo pro kohokoliv, kdo četl knihy či hrál hry. Jediné, co to má se světem zaklínače společného jsou jména určitých postav a míst, ale jinak to naprosto haní Sapkowského originální dílo. Nebýt to značka Zaklínače, tak si to zaslouží aspoň jednu hvězdu, ale více ne, protože i čistě z kinematografického hlediska se na tom opravdu těžko hledá něco dobrého. Všechno je hrozně uspěchané, některé dějové linky vypadají, že se odehrávají ve stejný čas, i přes to že jsou klidně i měsíce od sebe. Některá rozhodnutí postav jsou ne, že nelogická, ale spíše jakýmkoliv způsobem neopodstatněná, ani se nesnaží vysvětlit, proč něco jdou udělat a proč je něco jiného blbost. Ale za co musím dát bezvýznamný plusový bodík, tak je hudba, kterou k tomuto seriálu složil úžasný Bear Mccreary, který již předvedl svůj talent v God of War: Ragnarok. Zároveň však píseň black rose, okolo které se vlastně celý děj točí není ničím až tak speciální, je celkem chytlavá, ale oproti Dej groš zaklínači je to silně podprůměrné. V seriálu byla i místa, kde to bylo celkem zábavné, ale většinou jen při soubojích a to ani ne při všech. I CGI, které Netflix opravdu umí bylo celkem divné a odfláknuté převážně v poslední epizodě. Ve finále oproti tomuto vypadá druhá série Zaklínače jako mistrovské dílo.

plakát

The Last of Us - Když se ztratíš v temnotě (2023) (epizoda) 

Naprosto úžasné. Zprvu se mi nelíbilo obsazení převážně Ellie, ale po shlédnutí první epizody s tím nemám vůbec žádný problém. Veškeří herci odvádějí skvělou práci a konečně jsme dostali dobrou adaptaci videohry. Tvůrcům se daří stejná hra na city jako ve hře a díky prodloužení úvodu se Sárou je to ještě o něco emotivnější a sledování scény, kde jeli v autě úplně jako ve hře byla naprostá slast. Většinu času je to jedna ku jedné předělávka hry a jakékoliv změny, které zde jsou, jsou dobré a nic mi nepřipadalo nadbytečné. Už se nemohu dočkat na další epizody.