Reklama

Reklama

Škola hada

  • Česko Had ve stínu orla (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Akční komedie plná strhujících bojových scén a choreograficky dokonalých čísel umění kug-fu s Jackie Chanem a od choreografa filmu Tygr a drak. (oficiální text distributora)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (116)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Obstojný kung-fu film, který se ale naplno rozjíždí teprve tehdy, když Chan spojí Hadí pěst s Kočičím drápem. Vše předtím je spíš takové oťukávání, byť choreografie hry "Nedosažitelné miska" je velice nápaditá. Poslední dva fighty ale stojí za to, přicházejí techniky, které jsem nikdy nikde neviděl, metají se hvězdy, salta, přemety, syčí Hadí pěst a škrábe Kočičí dráp. Chan musí mít jedny z nejsilnějších svalů předloktí a nejpevnějších vazů zápěstí. Jinak velmi poutavý zápas kobry s kočkou... ()

poet 

všechny recenze uživatele

V kontexte dnešnej doby už tento film pôsobí dosť smiešne. Keď som to videl prvý krát ako 15 ročný a hodnotil to po dvadsiatke hneď som dal plný počet... Už ako 40tnik v čase písania tohoto komentáru to asi prehodnotím. Je to ten typ filmu "moje Kung-fu je lepšie ako tvoje"  a v podstate dialógy sú len krátka epizódka medzi bitkami. Mladý Jackie Chan bol ale fakt trieda a bez nejakých špeciálnych efektov vidno že jeho bojove umenie bolo už vtedy na špičkovej  úrovni. ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelný překvapení, starým Hongonským peckám se totiž vyhejbám jako Křejčír vězení.Ty nesnesitelně tupé dialogy a infantilní humor mě vždycky neuvěřitelně iritovali a ani filmům s Brucem Lee sem nidky nepřišel na chuť.O to větší šok pro mě byla Škola Hada.Chana si totiž pamatuju už jen jako akčního hrdinu bláznivých a dobrodružných filmů, kde víc než své bojové znalosti předvádí neskutečné kaskadérské kousky.Při sledování filmu sem vlastně slintal blahem nad neuvěřitelně dokonalou choreografií soubojů a nad Chanovými pohyby sem nevěřícně a s nadšením kroutil hlavou.Přiběh je sice jednoduší než základka v Horní Dolní, ale bavil mě a ten infantilní humor mě překvapivě celkem sednul.Jang Lee Hwang byl famózní bad-ass a z tý ulitlý hudby sem sral smíchem.Snad první kung-fu film s týhle éry co mi nelezl krkem a upřímně sem začal přemýšlet, že si možná něco s Chanem ještě seženu a šmrcnu to Bolo Yeungem.Kdyby se na konci Chan nezměnil v nadrženou domácí kočku, snad bych přihodil i pátej hvězdičák.80%. ()

Vecko99 

všechny recenze uživatele

Klasický Jackie Chan připomínající film Mistrův syn. Scénář jako kdyby z oka vypadnul ještě pár dalším filmům, ale to vůbec nevadí, na takový film se stejně moc nekouká kvůli příběhu. Soubojů je plno, vlastně skoro celý film a i když nejsou tak originální jako v novějších filmech, tak rozhodně nenudí. ()

hefoo 

všechny recenze uživatele

Tento film patril k prvým spolu s legendárnym Drunken Masterom čo som videl s Jakciem ešte kedysi dávno na VHS. Skvelé, bojové scény fastanstické, Pai Cheng-Tien aka Siu Tien Yuen nezabudnuteľný, záporák jang Lee Hwang ktoré si zapametáte hneď len keď ho uvidíte, nemožem mu nić vytknút pretože je to nostalgické... ()

Galerie (53)

Zajímavosti (10)

  • Siu Tien Yuen si zahrál s Jackiem Chanem vedle tohoto snímku také ve filmech Kung-fu Kid (1979) a Mistrův syn (1978) vždy v roli mistra bojových umění, který Jackieho učí bojovat. (Rominator)
  • V USA musel být pro film kvůli licenčním problémům s původním hongkongským soundtrackam vytvořen soundtrack nový. (Raztubyl)

Reklama

Reklama