Reklama

Reklama

Škola hada

  • Česko Had ve stínu orla (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Akční komedie plná strhujících bojových scén a choreograficky dokonalých čísel umění kug-fu s Jackie Chanem a od choreografa filmu Tygr a drak. (oficiální text distributora)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (116)

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

900. hodnocený film: Je sice pravdou, že tyhle filmy frčely po revoluci a šířily se mezi jejich fanoušky jako mor. Dneska se nad nimi většinou jenom člověk pousměje, ale i tak je ocení. Stejně jsem udělal i já a musím fakt uznat, že tenkrát byly kung-fu snímky myšleny s určitou nadsázkou, která se každému líbila. Ne jako dnes, kdy buší jeden do druhého a buď nesmyslně umírá po kopu Chucka Norrise anebo nemá pořád dost. 900. film a rovnou takováhle pecka. Děkuju Martinovi Matouškovi za jeho tip, pro který poslední dobou čím dál tím více chodím na jeho stránky. 5* je tedy jasně udělených a jenom chválím toho čínského mužíka, který nás svým uměním baví dodnes. 5* ()

Dreadd 

všechny recenze uživatele

"Já nejsem žádnej kněz. Jsem bojovník. Z Ruska!" Komedie s tradičně idiotskými zvukovými efekty při soubojích, při které se tvůrci vykašlali na vyprávění příběhu a spokojili se s obvyklým soupeřením o nejlepší školu kung-fu. Co je skutečně k neuvěření je dabing. Vytvořený byl údajně v roce 1997 a nevěřím, že překladatel vůbec věděl, jakým jazykem se ve filmu mluví a ve vytváření dialogů také nebyl příliš zběhlý. Paradoxně tenhle styl dabingu (přestože občas postavy povídají nesmysly a občas dabéři zkoušeli břichomluvectví) dal vzniknout těm nejlepším hláškám a technikám jako Útok na hada. Nejlepší byl ale ultimátní zápas kobra vs. kočka (s umělou prackou). ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Nebýt té hromady patosu - chudáček uklízeč v kung-fu škole, který má zlaté srdce a pomůže staříkovi atd. -, tak jde o dokonalou ukázku řekněme kung fu umění, kde se všichni předvádějí ve své nejlepší kondici (byť Siu Tien Yuen měl občas dabléra a je to znát). Jednotlivé souboje i tréninky jsou vypiplány do naprosté dokonalosti. A k tomu nutno přidat chanovskou dávku humoru, která film naprosto skvěle ozvláštňuje a činí z něj něco víc než jen "obyčejnou" bruceleeovku. Ostatně jako u všech "opilo-mistrovských" snímků, a nejen jich. Jako ten humor je zde možná daleko lepší - sem tam - než ony dokonalé souboje. Jen tedy musím říct, že ty hudební parafráze na Jarreho Equinox se sem ale hrubě nehodí. Mimochodem, ten hadí styl se proti tygřímu drápu fakt moc nepředvedl, tak si říkám, jestli fakt neměl být určen raději k zániku jako překonaný. Nebýt kočkostylu... ()

Mirah81 

všechny recenze uživatele

Kazetu s tímhle filmem jsem si kdysi přinesl z maturáku.Hned potom co jsem se odpoledne vzbudil jsem na něj kouknul a od tý doby ještě mnohokrát.Pro mě jeden z nejlepších Jackieho filmu,nabitej spoustou výborných soubojů,vtipných sekvencí,zajímavým tréninkovým systémem a hlavně skvělým záporákem,kterej tam není do počtu. ()

maxxxim odpad!

všechny recenze uživatele

Toto dielko vie zaujať aj uraziť. Dialóg majúci kontúry virvaru sprevádzajúceho bitku o krupicovú kašu niekde v zariadení pre slabomyseľných alebo zvukové efekty pripomínajúce čatu tapetárov ohadzujúcich stenu lepom. Na priblíženie toho o čom tu je reč, dedko pravdepodobne dávny majster kung-fu leží na lane (medzi dvoma stromami, alebo to boli nejaké kôly už neviem) sledujúc svet okolo seba, sa nechá nasupiť partou komárov poletujúcich po miestnosti sem a tam. V hlave mu odrazu blyskne geniálna myšlienka: "či by som ja vlastne nebol aj schopný ich pochytať jednou rukou na jeden raz". Bohužiaľ bol schopný a to čo nasledovalo je azda najväčší chmat v dejinách bojových umení od Uralu po Marakeš za posledných 15 tisíc rokov. Jediným rýchlym možno by sa dalo povedať až ľstivým pohybom ruky, chytil do dlane kolóniu komára piskľavého, čím zbavil Podunajskú nížinu problémov tak na 9 rokov, pretože jeho biotop sa nebude mať šancu za čas kratší spamätať. Potom hodil úsmev potvrdzujúci jeho skill a komáre nemilosrdne rozpučil na hašé. Film pozerateľný a zároveň relax poskytujúci do takej miery, že jedna časť mozgovej pologule sa môže bez problémov venovať niečomu inému, zatiaľčo druhá vstrebáva kopy od výmyslu sveta špička čelo prípadne brada a naopak. Ale aby som nebol len kritický, dávam nula hviezd čiže odpad za nepochopenie zámeru filmárskeho kolektívu. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (10)

  • V USA musel být pro film kvůli licenčním problémům s původním hongkongským soundtrackam vytvořen soundtrack nový. (Raztubyl)
  • Siu Tien Yuen si zahrál s Jackiem Chanem vedle tohoto snímku také ve filmech Kung-fu Kid (1979) a Mistrův syn (1978) vždy v roli mistra bojových umění, který Jackieho učí bojovat. (Rominator)
  • Jackie Chanovi byl vykopnut při boji s Hwang Jang Lee zub a při natáčení jiné akční scény si rozřízl paže mečem. (CrypzzXD)

Reklama

Reklama