Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hongkongská policie úspěšně dopadne drogové dealery, až na hlavního šéfa Hunga (Wang Lung Wei), kterému se podaří utéct. Ten chce ihned pomstu a rovnou zabije kapitána hongkongské policie Stana Lunga (Leung Ka-Yan), který celou akci řídil jako policista v utajení. Po jeho smrti se policistka Shirley Ho Siu-Ling (Carol 'Do Do' Cheng), která byla jeho snoubenkou, rozhodne využít jakékoli prostředky, aby samotného Hunga dostala. To se sice podaří, ale při jeho zatčení ho v sebeobraně zastřelí inspektor hongkongské policie Michael Wong (Simon Yam) . Krátce po Hungově smrti Shirley zjistí, že její zesnulý snoubenec Stan Hung byl zkorumpovaný policista, který také obchodoval s drogami v zahraničí. K tomu policista Stuart Fong Chung-Yau (Jacky Cheung) dostane podezření, že jeden z jeho kolegů Tat (Ng Man-Tat) je také zkorumpovaný policista. Později se Stuartovi podaří tajně natočit na pásku Tatův obchod s drogami s dvěma americkými drogovými dealery (Michael Woods a Stephan Berwick). Pásku si ale náhodně pustí tvrdohlavý policista Terry (Donnie Yen), který se hned pustí do případu na vlastní pěst. Shirley se Stuartem musí rychle zjistit, kdo je v policejním oddělení další zkorumpovaný. (tequilla)

(více)

Recenze (35)

TO 

všechny recenze uživatele

Policajti rozstřílí drogový gang, šéf gangu se pomstí tím, že zabije policajta, policajti na oplátku zabijí šéfa. Ve druhé půlce filmu se do drogového obchodu zapojí i někteří policisté a ti hodní se je snaží odhalit. Druhá půlka je solidně promyšlená a komplikovaný děj trochu připomíná Volavku či jiné policejní korupční filmy. Akcí se také samozřejmě nešetří, tempo je celkově rychlé, takže o zábavu je postaráno. Dobré ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Klasická hongkongská gangsterka okořeněná menší dávkou pěstních soubojů, bohužel s jen průměrnou choreografií. Tedy až na účast Donnieho Yena a jeho střetnutí se zuřícím býkem Michaelem Woodsem, které si v několika dalších filmech zopakoval. Ultimativní krása. Ve zbytku se dočkáme jen typické smršti poměrně nezáživných přestřelek, spletitého a přesto velmi prostého děje, špetky hihihumoru a obvyklého asijského smyslu pro afekt. Ucházející trojčička. ()

Reklama

Ceres 

všechny recenze uživatele

Film mi vyrazil dech od prvních minut, ta akce je hodně zběsilá, pořád se něco děje, akční scény jsou parádní a to i přes to, že je tenhle film z roku 88. Zápletka není sice moc originální, ale herecé osazenstvo je luxusní, že ani nedýcháte, protože film se s osudy hlavních hrdinů nemaže. Akční scény, i když občas trpí syndromem osumdesátkovosti, tak sou perfektní, ta dynamika soubojů je úžasná. Luxusní kousek, i když pro spoustu dvou a níže hvězdičkových ignorantů ne, nechápu, film si zaslouží mnohem lepší hodnocení. Za mě 80 %a fakt nářez od Yuena. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tiger Cage je vyssia liga ako seria Ultra Force. Prvy diel sice neponuka nonstop akciu vzhladom na herecke obsadenie v ktorom prevladaju nadani herci nad skusenymi bitkarmi, co mozno niekoho sklame. Lenže vdaka hercom perfektne funguje dramaticka stranka a tak film ani v neakcnych scenach nenudi. Prave naopak. O to viac som si vychutnaval jednotlive akcne sceny v ktorych dostavali zaporaci na frak. Kedze je to ale HK film, tak to poriadne schyta aj mnoho kladnych postav. Ked uz doslo na akciu, tak stala za to. Väcsinou sa jedna o spickovo prevedene a stylovo natocene prestrelky. Yuen Woo-ping dokazuje, ze je nielen skvely choreograf ale aj reziser. Neraz sa dockame neskutocneho kaskaderskeho kusku pre ktorom niekto niekam skoci alebo spadne z velkej vysky. Bitiek je pomenej a väcsinou su kratke. Choreografia je jednoduchsia, prispôsobena nizsim schopnostiam hercov, ale pôsobi neskutocne drsne a je bezchybne prevedena. Vrcholom je bitka Donnieho Yena v ktorej sa znova stretne so superdrsniakom Michaelom Woodsom. Z hercov ma najviac bavil sympatak Jacky Cheung a chameleon Simon Yam. Obidvaja svoje ulohy vystihli bezchybne. Vo vedlajsich ulohach sa mihne mnoho dalsich znamych xichtov. Takze celkovo som spokojny. K uplne dokonalym styrom hviezdickam filmu chybaju prepracovanejsie bitky, ale aj tak vysledok stoji za to. 7/10. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Příběh to má typicky hong kongsky jednoduchej a scénář typicky hong kongsky k pousmání, stejně jako herecký výkony, ale tady jde zejména o akci, která začne zhruba po 10ti vteřinách filmu a skončí se závěrečnejma titulkama. Střílečky jsou sice trošku jednotvárný a jednoduchý, ale je jich hromada a municí se fakt nešetří ani omylem a když dojde na boj muž proti muži, tak se dá shlídnout opravdu slušná choreografie a tim i kvalitní bitka, což u mistra podobných záležitostí Woo-pinga neni žádná novinka a spíš by bylo divný, kdyby to tak nebylo. Nicméně trošku zamrzí, že se tu mladej Donnie Yen zrovna moc neohřeje a i když je tady zhruba polovinu filmu, tak si moc nezabojuje, na druhou stranu ho docela solidně nahradil Jacky Cheung a skvělej Simon Yam ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama