Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hongkongská policie úspěšně dopadne drogové dealery, až na hlavního šéfa Hunga (Wang Lung Wei), kterému se podaří utéct. Ten chce ihned pomstu a rovnou zabije kapitána hongkongské policie Stana Lunga (Leung Ka-Yan), který celou akci řídil jako policista v utajení. Po jeho smrti se policistka Shirley Ho Siu-Ling (Carol 'Do Do' Cheng), která byla jeho snoubenkou, rozhodne využít jakékoli prostředky, aby samotného Hunga dostala. To se sice podaří, ale při jeho zatčení ho v sebeobraně zastřelí inspektor hongkongské policie Michael Wong (Simon Yam) . Krátce po Hungově smrti Shirley zjistí, že její zesnulý snoubenec Stan Hung byl zkorumpovaný policista, který také obchodoval s drogami v zahraničí. K tomu policista Stuart Fong Chung-Yau (Jacky Cheung) dostane podezření, že jeden z jeho kolegů Tat (Ng Man-Tat) je také zkorumpovaný policista. Později se Stuartovi podaří tajně natočit na pásku Tatův obchod s drogami s dvěma americkými drogovými dealery (Michael Woods a Stephan Berwick). Pásku si ale náhodně pustí tvrdohlavý policista Terry (Donnie Yen), který se hned pustí do případu na vlastní pěst. Shirley se Stuartem musí rychle zjistit, kdo je v policejním oddělení další zkorumpovaný. (tequilla)

(více)

Recenze (35)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý akčný krimi film od Yuen Woo-pinga. Má dosť dobrý príbeh o policajnej jednotke, ktorá pri zásahu proti obchodníkom s drogami nechytí hlavného šéfa a ten sa im chce pomstiť a zároveň niektorí čestní policajti z jednotky zisťujú, že medzi sebou majú skorumpovaných kolegov a tak nevedia, komu môžu veriť. Spracovanie je ale iba priemerné, po výbornom úvode sa už tempo skľudní a také už zostane prakticky až do konca, čo ale nie je zlé, dej je väčšinu času dostatočne zaujímavý, celá línia s kazetou je na tom dobre, ale problémom je, že film miestami dosť stráca dych, má pár nudných, ničím zaujímavých miest a navyše viacero zaujímavých prvkov nie je ani zďaleka tak dobre podaných, ako by mohlo. Takže asi tak polovica dĺžky filmu je vydarené akčné béčko a druhá už menej zaujímavá a trochu nudná krimi. Akcie je tu priemerné množstvo a síce mohla byť aj lepšia, ale aj takto som pomerne spokojný. Film má akčný úvod, záver a medzi nimi ešte asi dve výraznejšie akčné scény, zvyšok sú už skôr také maličkosti. Väčšina je len priemerne natočená a s občas horšie použitými strihmi, ale tých pár súbojov je celkom vydarených, prestrelky správne dynamické a poteší aj viacero dobrých kaskadérskych kúskov alebo výborných momentov ako zneškodnenie šoférky auta pomocou ostnatého drôtu, skok zo strechy na pištoľ a podobne. Najviac sa mi páči súboj s Donnie Yenom, kde postupne bojuje s dvomi silnými američanmi, súboj Jackie Cheunga s černochom alebo aj celý úvod. Herecké obsadenie sa mi páči, najviac ma mrzí, že Donnie Yen je tu len do polovice, ale je výborný a okrem neho poteší hlavne Simom Yam alebo Jackie Cheung. Ale niektoré scény sú až moc herecky prehrávané, čo ma sklamalo. Réžia a technická stránka sú len priemerné, Yuen Woo-ping je samozrejme perfektných choreograf, ale réžia mu až tak moc nejde, mám z neho len priemerné pocity. Z tejto série mám najradšej dvojku, za čo môže hlavne Donnie Yen v hlavnej úlohe, ale aj táto jednotka je celkom slušná, síce ako celok je len mierny nadpriemer, ale má svoje dobré stránky. Objektívna kvalita filmu- 60%, film sa páči mne na 62%. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Po příběhové i akční stránce standartní pozdně osmdesátková hongkongská záležitost, kterou k nám v devadesátkách s mnoha podobnými přivezl Intersonic. Tady se tesají hodní poldové o drogy se zkorumpovanými v rámci jednoho protinarkotického týmu a zločinci hrají druhé housle. Dočkáme se obvyklé porce zrad a zvratů a z toho plynoucího napětí a akce, kterou bych ale od Woo-pinga čekal výrazně promakanější. Bitka v bytě, kde se kvůli uniklému plynu nesmí střílet ani dýchat a postavy během souboje dýchají na střídačku z bomby se vzduchem, měla dobrý nápad, ale provedení bylo slabé. Najde se tu pár dobrých killů (věšák, ostnatý drát) a taky Jacky Cheung a Simon Yam z o dva roky mladší Kulky v hlavě. ()

Reklama

Ceres 

všechny recenze uživatele

Film mi vyrazil dech od prvních minut, ta akce je hodně zběsilá, pořád se něco děje, akční scény jsou parádní a to i přes to, že je tenhle film z roku 88. Zápletka není sice moc originální, ale herecé osazenstvo je luxusní, že ani nedýcháte, protože film se s osudy hlavních hrdinů nemaže. Akční scény, i když občas trpí syndromem osumdesátkovosti, tak sou perfektní, ta dynamika soubojů je úžasná. Luxusní kousek, i když pro spoustu dvou a níže hvězdičkových ignorantů ne, nechápu, film si zaslouží mnohem lepší hodnocení. Za mě 80 %a fakt nářez od Yuena. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Klasická hongkongská gangsterka okořeněná menší dávkou pěstních soubojů, bohužel s jen průměrnou choreografií. Tedy až na účast Donnieho Yena a jeho střetnutí se zuřícím býkem Michaelem Woodsem, které si v několika dalších filmech zopakoval. Ultimativní krása. Ve zbytku se dočkáme jen typické smršti poměrně nezáživných přestřelek, spletitého a přesto velmi prostého děje, špetky hihihumoru a obvyklého asijského smyslu pro afekt. Ucházející trojčička. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Béčková pecka z mládí se vrátila a… už to taková sláva pochopitelně s odstupem času není. Tehdy totiž divák nevnímal ty neuvěřitelně plytké dialogy, zoufalé infantilní vtípky a typicky podivné asijské emoce, kdy se jednotlivé postavy snaží vyjádřit své zvláštní myšlenky. Pravidelně ale přicházela choreograficky poutavá řežba, kdy kmitaly nohy, ruce a vše, co bijcům přišlo vhod. Série Tygří klec má totiž významnou osobnost na režisérském postu: Woo-Ping Yuena. Muže, který válel ve své domovině, a zazářil i za oceánem díky Matrixu a Tygru a drakovi, ve kterých vytvořil naprosto geniální choreografii. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama