Reklama

Reklama

Mistrův syn

  • Hongkong Zui quan (více)
Trailer

VOD (1)

Wong Fei-Hung je nezbedným synem mistra školy bojových umění. Namísto, aby studoval kung-fu, stále někde vyvádí výtržnosti. Při jedné z jeho taškařic se však zraní syn mocného a bohatého měšťana. A otec Wong Fei-Hunga náležitě potrestá – svěří ho svému sadistickému bratrovi, který má Fei-Honga naučit disciplíně. Tento záhadný muž, mající mezi svými studenty děsivou reputaci, učí Fei-Hunga bizarnímu stylu kung-fu. Nejdříve se Fei-Hung snaží vzdorovat, ale poté, co prohraje souboj s místním zabijákem, najatým na vraždu Fei-Hungova otce, uvědomí si, že jedinou cestou je ovládnutí speciálního bojového stylu zvaného "Opilý box". Snímek Mistrův syn dokonale těží ze spojení precizních kung-fu soubojů a charakteristického humoru Jackie Chana, který se díky tomuto filmu stal pomyslným králem žánru kung-fu komedií. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (239)

predators 

všechny recenze uživatele

Škoda, že se nehodnotí v rozpětí více hvězdiček, protože po shlédnutí dílu druhého, bych měl jít v tomto případě s hodnocením dolů. Ale není tomu tak a my si můžeme zařadit do kung-fu sbírky tento drahokam. Vynikající zobrazení opileckého stylu v podání J. Chana je naprosto geniální a ani se nedivím, že právě díky této roli se ujal a získal si mnoho mnoho příznivců. ...zajímavé taky je, kolik lidí provozuje tento styl u nás, především o pátcích a sobotách :-)90% ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem poprvé a to jsem kung-fu v mládí hltal jako na běžícím páse. Překvapila mne vtipná a rychlá choreografie soubojů, kterou jsem znal až z pozdějších filmů Jackieho Chana. O herectví se tu nedá vůbec mluvit, protože to je klasická ukázka groteskního herectví z Asie. Nejvíce se mi líbil trénink ve stylu loutkového divadla. Stále jsem se smál a divil novým kombinacím soubojů či použití okolních věcí. A dnes už vím, proč všichni chlastají a chodí do hospody = všichni se učí tajné bojové umění! ()

Reklama

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Tyhle filmy vtáhnou dost diváků do děje. aby ne. Dost lidí se zde má s čím ztotožnit. Dacan je poslán, aby se stal vychovaným za mistrem, a ten ho nešetří a dacan se nám mění před očima. Rychle, jak jen dokáže film, a tak je čas na další děj. Zde je tedy přilepeno, že nakonec musí - jako v jiných podobných filmech - porazit pořádného bojovníka "Bleskovou nohu". Už jeho přezdívka je dostatečně vypovídající o tom, co je jeho silnou zbraní. "Blesková noha" jde bývalému dacanovi, náhle skvělému bojovníkovi po otci, takže finále filmu je jasné. A kdo vyhraje taky. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv nejsem příznivcem tradičního kung fu, ani hongkongských kung fu mlátiček, zde opravdu nejde nic vytknout a v rámci žánru jako takového, hodnotit plným počtem. Excelentní kamera a prostředí dává vyniknout v podstatě jedné nekončící kung fu řežbě, Jackie Chan je v dokonalé formě, kterou je třeba opravdu ocenit, komediální prvky se kupodivu líbily občas i mě a skutečně jsem se od srdce zasmál, "fighty" mají minimum "prostřihů", prostě paráda. Jak říkám, nemusím toto tradiční kung fu, nemusím ani Jackieho, nemusím asijský humor, ale tohle je naprostý vrchol toho, co v tomto žánru bylo kdy natočeno. "Druhý díl", který jsem viděl dříve je sice ok, ale to kouzlo 70. let prostě postrádá a už to není ono. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Cinsku kinematografiu aj s Bruce-om Leem a Jetom Li dost ignorujem a obchadzam /je to prilis vzdialene slovenskej - a teda europskej- mentalite, same cchci, draky, kung fu, wu shu, Saolin. Nikdy ma to nebavilo. Pan Jackie Chan je vsak jedinou svetlou vynimkou. jeho filmy mam velmi rad, vzdy sa schuti zasmejem, a aj kung fu mlatacky su natocene uveritelne, nie su samoucelne, a pan Chan je pre mna Pan Komik. 92 % ()

Galerie (60)

Zajímavosti (19)

  • Hlavná postava Wong Fei-hung bol v skutočnom živote predstaviteľ bojového umenia a tradičnej čínskej medicíny. Žil v období konca vlády dynastie Qing. (Peter-1307)
  • Vo filme bolo predstavených viacero štýlov bojových umení:
    - Hung Ga podľa Wong Fei-hunga a jeho otca Wong Kei-yinga
    - štýly hada, tigra a žeriava vychádzajú z Hung Ga so vzťahom k Fujian (Biely žeriav), Lama Pai (Tibetský biely žeriav), čierny tiger a štýl hada z kung-fu
    - štýl opice, populárny ako prvok bojového umenia severnej Číny je tu predstavený tiež veľmi podrobne a vieryhodne
    - štýl opitá päsť
    - štýl taoistických ôsmich nesmrteľných. (Peter-1307)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno