Reklama

Reklama

Mistrův syn

  • Hongkong Zui quan (více)
Trailer

Wong Fei-Hung je nezbedným synem mistra školy bojových umění. Namísto, aby studoval kung-fu, stále někde vyvádí výtržnosti. Při jedné z jeho taškařic se však zraní syn mocného a bohatého měšťana. A otec Wong Fei-Hunga náležitě potrestá – svěří ho svému sadistickému bratrovi, který má Fei-Honga naučit disciplíně. Tento záhadný muž, mající mezi svými studenty děsivou reputaci, učí Fei-Hunga bizarnímu stylu kung-fu. Nejdříve se Fei-Hung snaží vzdorovat, ale poté, co prohraje souboj s místním zabijákem, najatým na vraždu Fei-Hungova otce, uvědomí si, že jedinou cestou je ovládnutí speciálního bojového stylu zvaného "Opilý box". Snímek Mistrův syn dokonale těží ze spojení precizních kung-fu soubojů a charakteristického humoru Jackie Chana, který se díky tomuto filmu stal pomyslným králem žánru kung-fu komedií. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (239)

mzss1 

všechny recenze uživatele

Není to žádná velká pecka. Ale zase na druhou stranu koukatelný nadprůměr té doby. Jackie Chan byl skvělý, skvělé souboje, docela i příběh. To vše je v naprostém pořádku. Hluchých míst je málo. Co mi nejvíc vadilo, byla komediální stránka filmu, která to trochu srazila. Vtipné scény ? Spíš trapné. Ale nevadí. Přesto tu čtvrtou hvězdu s odř.ušima dám. Celkově to vidím na dobrých 70% = **** ()

boshke odpad!

všechny recenze uživatele

Tak já se asi koukal na jiný film nebo co, soudě podle hodnocení a komentářu ostatních. Po necelé půlhodině jsem přepnul. I dle toho zlomku, který jsem z filmu viděl, jsem si však udělal poměrně dobrý obraz. Jde vlastně o jeden velký kung-fu souboj, sem tam proložený nějakým tím bezduchým dialogem, aby film měl alespoň jakýs takýs příběh. Připomíná mi to erotické filmy. Tam jde také jen o to jedno, ale mezi jednotlivými "akcemi" aktéři vždycky prohodí pár slov. Úplně stejné je to zde. Jen místo "akce" je "akce"... 0% ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Naprosto výborná akční komedie. Musím uznat, že jsem zprvu nevěřil, že by mě mohl bavit takřka 30 let starý kung-fu film ale opak je pravdou. Bavil mě a moc. Choreografie akčních scén je úžasná (režíroval to nejznámější choreograf akčních filmů) a ve filmu jich je hromada (bitky tam jsou snad každých 5 minut). Navíc je to ohromná sranda. Někomu možná může vadit, že Jackie Chan u soubojů vždy šaškuje a snad ani jeden souboj ve filmu není nějak vážný ale mě to nevadilo a hodně jsem se zasmál. Troufám si tvrdit, že to je nejlepší film Jackieho Chana a jeden z nejlepších kung-fu filmů všech dob. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Pre mňa neexistuje lepší a zároveň najzábavnejší akčný film z Jackie Chanom ako tento. Mal som ho možnosť vidieť ešte ako 6 ročný zo simultálnim dabingom a dodnes si pamätám finálnu scénu do posledného detailu. Film sa mi páči hneď z viacerých dôvodov. Za prvé je to Jackie Chan, ktorý je pre mňa akčným kráľom, a v tomto filme v najproduktívnejších časoch svojho života skĺbil ľudský bojový balet s humoru s takou vyváženosťou aká sa už v neskorších jeho filmoch vyskytovala len zriedka. Za druhé je to Yuenová réžia, ktorá film umocňuje nie len na bezduchú akčnotu plnú bojových scén, ale ako plus dokáže nahliadnuť do charakterov s takou vervou a nevtieravosťou, že si postavičky jednoducho musíte zamilovať a tiež rafinovane využíva prostredie, v ktorom mnohé súboje prebiehajú a po tretie je to 8 opitých bohov, ktorý pre mňa predstavujú najúžasnejšie bojové štýly a nemá na ne ani drak alebo tiger. tento film skrátka zbožňujem. ani na sekundu nenudí, spĺňa svoj účel a hlavne sa pre mňa stal kultovým. ()

Sabrewulf 

všechny recenze uživatele

Já prostě ty obrovsky naivní, staré Hong Kongské kung-fu filmy žeru. Ty primitivní zápletky postavené na tom, že támhleten porazil tamtoho, ty dialogy na úrovni dětského představení ve školce, ty afektované emoce a v neposlední řadě naprosto nezbytné zoomy + asijské šermování ukazováčkem téměř při každém dialogu. Všechno ale vylepšují parádní choreografie a Jackieho gumové tělo. Tenhle komentář se dá použít prakticky na všechny Chanovky tohoto typu. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (19)

  • Film spopularizoval bojové umenie Zui Quan (opitá päsť) vo svete. (Peter-1307)
  • Jedná se o raný milník v kung-fu komedii, díky které se Jackie Chan (Wong Fei-Hung) proslavil. Chanův honorář byl 50 000 hongkongských dolarů. (Peter-1307)
  • Jackie Chan (Wong Fei-Hung) málem přišel o oko, když ho Jang Lee Hwang (Jim Ti-Sam) během závěrečné bojové scény kopl do hlavy. Když se to Hwang dozvěděl, odmítl záběr opakovat. (CrypzzXD)

Reklama

Reklama