Reklama

Reklama

Škola hada

  • Česko Had ve stínu orla (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Akční komedie plná strhujících bojových scén a choreograficky dokonalých čísel umění kug-fu s Jackie Chanem a od choreografa filmu Tygr a drak. (oficiální text distributora)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (116)

H34D 

všechny recenze uživatele

Škola hada je jasným důkazem toho, že pokud se jedná o starou školu, tak ani prvotřídní kung-fu film nemusí jít vždy hladce strávit. Dění představuje klasický souboj škol, vzestup mladého mistra a poražení odvěkého zloducha - bez překvapení, bez známek chytrosti a standardně doplněno o triviální dialogy. Woo-ping Yuen však ví, že o to zde vůbec nejde, a tak svůj film doslova napráskal provtřídními souboji až k prasknutí. Choreografie je výtečná, pohyby ladné, efektní (zejména "tanec" s miskou působí krásně), síla a energie znatelná, zkrátka tato složka dosahuje dokonalosti... PS: I když jsou zvukové efekty, jak bývá zvykem, příšerné, hudba nezní vůbec špatně! 7/10 ()

Vecko99 

všechny recenze uživatele

Klasický Jackie Chan připomínající film Mistrův syn. Scénář jako kdyby z oka vypadnul ještě pár dalším filmům, ale to vůbec nevadí, na takový film se stejně moc nekouká kvůli příběhu. Soubojů je plno, vlastně skoro celý film a i když nejsou tak originální jako v novějších filmech, tak rozhodně nenudí. ()

Reklama

Lateef 

všechny recenze uživatele

Obstojný kung-fu film, který se ale naplno rozjíždí teprve tehdy, když Chan spojí Hadí pěst s Kočičím drápem. Vše předtím je spíš takové oťukávání, byť choreografie hry "Nedosažitelné miska" je velice nápaditá. Poslední dva fighty ale stojí za to, přicházejí techniky, které jsem nikdy nikde neviděl, metají se hvězdy, salta, přemety, syčí Hadí pěst a škrábe Kočičí dráp. Chan musí mít jedny z nejsilnějších svalů předloktí a nejpevnějších vazů zápěstí. Jinak velmi poutavý zápas kobry s kočkou... ()

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Další film Jackieho Chana co jsem viděl jako malej. Pamatuju si že to u nás vyšlo dvakrát na VHS, poprvé to bylo se studiovým rychlodabingem co to namlouval jeden známej hlas. Na první kazetě se to myslím jmenovalo ještě Had ve stínu orla. Pak to nově vydali a český dabing byl stejnej u těch stejných herců jako ve filmu Mistrův syn. Spolu s filmem Mistrův syn mě tohle tenkrát hodně bavilo, ale přece jen film Mistrův syn mám mnohem radši :) A byl to určitě film co jsem ještě viděl před tímhle. Líbí se mi že v obou filmech hrajou ty stejný herci a stejně je nadabovali. A Bohdan Tůma se k Jackiemu Chanovi hodně hodil, škoda že už ho nedaboval pak dál kromě filmu Pojízdná kantýna - Tam mu svůj hlas ještě propůjčil. Další klasika mýho dětství. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Průměrný kung fu snímek s Chanem. Drunken Master byl mnohem vypilovanější. Hrají zde prakticky stejní herci, ale rozdíl je dosti patrný. Je s podivem jakým progresem procházejí Jackieho snímky, ta úroveň s jakou se zvedá kvalita nelze přehlédnout. Když bych šel postupně tak PĚSTI SMRTI (1976) hrozná nuda, KŘÍŽOVÁ CESTA ŠAOLINEM (1976) začíná probleskovat místy humor. ŠKOLA HADA (1978) ještě stále to není ono a je zde cítit hrozná nevyrovnanost. Místy vtipné (tlustý chlapec s pihou), MISTRŮV SYN (1978) jasně nejlepší Jackieho film první dekády. MLADÝ MISTR (1980) už představuje prakticky sázku na jistotu. Což by se dalo říct i o jednom z posledních Šaolinských filmů PÁN DRAKŮ (1982). Pak už se Jackie pomalu přesunul z vesnice do města. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (10)

  • Okrem originálnej hudby od Chou Fu-lianga zaznie vo filme "Oxygène (Part 2)" Jean-Michel Jarreho a tiež skladby skupiny Space z albumu "Magic Fly". (Peter-1307)
  • V USA musel být pro film kvůli licenčním problémům s původním hongkongským soundtrackam vytvořen soundtrack nový. (Raztubyl)

Reklama

Reklama