Reklama

Reklama

Škola hada

  • Česko Had ve stínu orla (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Akční komedie plná strhujících bojových scén a choreograficky dokonalých čísel umění kug-fu s Jackie Chanem a od choreografa filmu Tygr a drak. (oficiální text distributora)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (116)

H34D 

všechny recenze uživatele

Škola hada je jasným důkazem toho, že pokud se jedná o starou školu, tak ani prvotřídní kung-fu film nemusí jít vždy hladce strávit. Dění představuje klasický souboj škol, vzestup mladého mistra a poražení odvěkého zloducha - bez překvapení, bez známek chytrosti a standardně doplněno o triviální dialogy. Woo-ping Yuen však ví, že o to zde vůbec nejde, a tak svůj film doslova napráskal provtřídními souboji až k prasknutí. Choreografie je výtečná, pohyby ladné, efektní (zejména "tanec" s miskou působí krásně), síla a energie znatelná, zkrátka tato složka dosahuje dokonalosti... PS: I když jsou zvukové efekty, jak bývá zvykem, příšerné, hudba nezní vůbec špatně! 7/10 ()

BuryGol 

všechny recenze uživatele

Příběh hodně podobnej jako v Opilém mistrovi, takže více méně o ničem a zase je to všechno o kung-fu. Jackie si to klasicky dává a nedokážu najít dost velkej superlativ, aby ho to vystihlo. Snad jen toho humoru mohlo bejt kapku víc a a chyběla mi tam nějaká scéna, kde by se v boji použily okolní věci. Každopádně parádní film, kterýmu k pěti hvězdám chybí jenom kousíček. Snad jen ten ruskej bojovník byl trošku zbytečnej, ne? ()

Reklama

anais 

všechny recenze uživatele

Odpovídající název by byl spíš Snake in the Eagle's Shadow in shadow of drunken master. Tento film je dobrý (pokud máte rádi kung-fu filmy), ale ne tak dobrý jako Drunken master. Je vidět, že Chan s Woo-ping Yuenem se ještě trochu hedali. Není tu tedy tolik humoru jako v jejich následujícím dílku, dělí se o prostor (hlavně z počátku) s docela smutnými scénami ponižování hlavního hrdiny... Není to však žádná depka! Jackie je skutečně ve formě, a jestli máte špatnou náladu, určitě vás nakopne do příjemného rozpoložení:-) ()

miklaras 

všechny recenze uživatele

Hwang Jang Lee si tu nádherně zakopal, k veliké nelibosti Jackieho Chana, který nemiloval jeho tvrdé kopy. Původně měl hlavní roli hrát Alexander Fu Sheng, který ale ležel v nemocnici s oběma zlomenýma nohama a tak se v ní proslavil Jackie. Je to hodně jednoduchý film, jako Fearles Hyena nebo Drunken master, ale funguje. Choreografie jedna báseň a orlí styl Hwanga je parádní. Jak vidno, nejen nohy mu šly pěkně od ruky. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelný překvapení, starým Hongonským peckám se totiž vyhejbám jako Křejčír vězení.Ty nesnesitelně tupé dialogy a infantilní humor mě vždycky neuvěřitelně iritovali a ani filmům s Brucem Lee sem nidky nepřišel na chuť.O to větší šok pro mě byla Škola Hada.Chana si totiž pamatuju už jen jako akčního hrdinu bláznivých a dobrodružných filmů, kde víc než své bojové znalosti předvádí neskutečné kaskadérské kousky.Při sledování filmu sem vlastně slintal blahem nad neuvěřitelně dokonalou choreografií soubojů a nad Chanovými pohyby sem nevěřícně a s nadšením kroutil hlavou.Přiběh je sice jednoduší než základka v Horní Dolní, ale bavil mě a ten infantilní humor mě překvapivě celkem sednul.Jang Lee Hwang byl famózní bad-ass a z tý ulitlý hudby sem sral smíchem.Snad první kung-fu film s týhle éry co mi nelezl krkem a upřímně sem začal přemýšlet, že si možná něco s Chanem ještě seženu a šmrcnu to Bolo Yeungem.Kdyby se na konci Chan nezměnil v nadrženou domácí kočku, snad bych přihodil i pátej hvězdičák.80%. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (10)

  • Jackie Chanovi byl vykopnut při boji s Hwang Jang Lee zub a při natáčení jiné akční scény si rozřízl paže mečem. (CrypzzXD)
  • Některé scény z tréninku byly zkopírovány ve hře Tekken 3, a to v animacích herní postavy Leie Wulonga. (Raztubyl)
  • Siu Tien Yuen si zahrál s Jackiem Chanem vedle tohoto snímku také ve filmech Kung-fu Kid (1979) a Mistrův syn (1978) vždy v roli mistra bojových umění, který Jackieho učí bojovat. (Rominator)

Reklama

Reklama