Reklama

Reklama

Mistrův syn

  • Hongkong Zui quan (více)
Trailer

Wong Fei-Hung je nezbedným synem mistra školy bojových umění. Namísto, aby studoval kung-fu, stále někde vyvádí výtržnosti. Při jedné z jeho taškařic se však zraní syn mocného a bohatého měšťana. A otec Wong Fei-Hunga náležitě potrestá – svěří ho svému sadistickému bratrovi, který má Fei-Honga naučit disciplíně. Tento záhadný muž, mající mezi svými studenty děsivou reputaci, učí Fei-Hunga bizarnímu stylu kung-fu. Nejdříve se Fei-Hung snaží vzdorovat, ale poté, co prohraje souboj s místním zabijákem, najatým na vraždu Fei-Hungova otce, uvědomí si, že jedinou cestou je ovládnutí speciálního bojového stylu zvaného "Opilý box". Snímek Mistrův syn dokonale těží ze spojení precizních kung-fu soubojů a charakteristického humoru Jackie Chana, který se díky tomuto filmu stal pomyslným králem žánru kung-fu komedií. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (239)

predators 

všechny recenze uživatele

Škoda, že se nehodnotí v rozpětí více hvězdiček, protože po shlédnutí dílu druhého, bych měl jít v tomto případě s hodnocením dolů. Ale není tomu tak a my si můžeme zařadit do kung-fu sbírky tento drahokam. Vynikající zobrazení opileckého stylu v podání J. Chana je naprosto geniální a ani se nedivím, že právě díky této roli se ujal a získal si mnoho mnoho příznivců. ...zajímavé taky je, kolik lidí provozuje tento styl u nás, především o pátcích a sobotách :-)90% ()

boshke odpad!

všechny recenze uživatele

Tak já se asi koukal na jiný film nebo co, soudě podle hodnocení a komentářu ostatních. Po necelé půlhodině jsem přepnul. I dle toho zlomku, který jsem z filmu viděl, jsem si však udělal poměrně dobrý obraz. Jde vlastně o jeden velký kung-fu souboj, sem tam proložený nějakým tím bezduchým dialogem, aby film měl alespoň jakýs takýs příběh. Připomíná mi to erotické filmy. Tam jde také jen o to jedno, ale mezi jednotlivými "akcemi" aktéři vždycky prohodí pár slov. Úplně stejné je to zde. Jen místo "akce" je "akce"... 0% ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Nedávno som si na niektorom televíznom kanáli náhodou pozrel len tak z nudy, s mojou drahou lepšou polovičkou Evičkou, film "Majstrov syn" (Zui quan). Bolo to natočené v roku 1978 v Hongkongu a hlavnú úlohu tam stvárnil dvadsaťštyri ročný Jackie Chan. Mal účes, s ktorým by hravo zapadol medzi členov kapely Ramones, a robil grimasy ako Jim Carrey. Ale popri tom bol mladý, svieži, predvádzal fakt náročné tréningy a vymakané bojové choreografie. Evka mi hovorí, že je to omnoho lepšie ako tie jeho hollywoodske šaškárne, ktoré točí teraz v pokročilom veku v USA. Že je to naturálnejšie a drsnejšie, aj keď je to skryté pod maskou podivnej hongkongskej akčnej komédie. A ja som si uvedomil, že má pravdu. *** ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Opět klasicky prostinký příběh, ale s každou přibývající minutou zábavnější. Nápad s bojovým stylem 8 opilých bohů je skvěle využitý jak po choreografické, tak po komické stránce (opilá bohyně Ho rules!). Je také dobré si pustit výborný anglický dabing. V něm si člověk vychutná hlášky lépe, než v původním znění. A není jich tu málo. Třeba slovní přestřelky (urážky) s panem Tyčkou, nebo-li Mr. Stick, jsou k popukákní. A pak tady máme to kung-fu - v Drunken Masterovi v míře vrchovaté, takže tentokrát a vyjímečně plný počet bodů. ()

wipeout 

všechny recenze uživatele

Keby som Drunken Mastera videl ako decko určite by patril ku kultovým snímkam pri ktorých sa nad hodnotením predsa neuvažuje! Takto mi nezostáva nič iné ako skonštatovať, že Jackie Chan už za mladi bol božský a to čo sa k nám dostáva od neho v posledných rokoch je už len slabším odvarom. Naozaj choreografie súbojov sú nádherné a veľmi často humorné, veď kto už kedy videl bojový štýl založený na (ne)similácii tvrdého alkoholizmu. :) A potom, že prečo sa opitým nikdy nič nestane, no predsa používajú vlastne celý čas práve túto techniku. Problém ale je, že na druhej strane tu máme aj vatu vypĺňajúcu priestor medzi súbojmi a tá najmä vďaka minimálne "zvĺáštnemu" dabingu, už nejakým tým rôčkom, ktoré ubehli a občasných pokusoch o dramatizáciu plní naozaj len účel presunúť nás k ďaľšiemu súboju. Takže ak sa chcete zabaviť a kochať sa rýchlim kmitaním nôh, rúk a hláv tak ste na správnom mieste. 3,5* ()

Galerie (60)

Zajímavosti (19)

  • Podliaka hrá Hwang Jang Lee, kórejský špecialista na Taekwondo, známy svojimi kopmi, čo presvedčivo ukázal aj v snímke. Avšak treba podotknúť, že filmom prezentovaný systém "kop diabla" je len fikciou. (Peter-1307)

Reklama

Reklama