Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mystifikační dokument ze zákulisí českého hudebního průmyslu. Prostřednictvím výpovědí několika zúčastněných budete svědky zrození uměle vytvořené kapely, poznáte její recept na raketový vzestup, prožijete s ní nejúspěšnější roky a nakonec odhalíte i utajované neshody, které vedly k nečekaným personálním změnám. (ajuska)

Videa (1)

TV spot

Recenze (149)

JPMT 

všechny recenze uživatele

Mám rád Mńágu a Žďorp, Petra Fialu i Petra Zelenku a když tenhle film v devadesátých letech promítali v Boru u Tachova, tak abych na něj nešel sám a film vůbec promítli, přemluvil jsem dva známé, aby na něj šli se mnou. A byl jsem rád. Dokonce si myslím, že Petr Zelenka od té doby skoro ani nic lepšího nenatočil. Ale je to samozřejmě subjektivní a hlavně on sám to může vnímat úplně jinak.. ()

stub 

všechny recenze uživatele

Opakování mystifikačního modelu. To, co poprvé fungovalo dokonale, nemohlo zabrat znovu - tady už každý chápal, že jde o recesi (ne kvůli horšímu zpracování; prostě proto, že to bylo o 3 roky později). Ono koukat se na mystifikaci a říkat si: "To je pěkná mystifikace!" nemá tak nějak hlavu ani patu. ()

Reklama

Mostecan 

všechny recenze uživatele

Mňága a Žďorp je moje nejoblíbenější česká kapela, proto se musím přiznat, že se nejedná o nezaujatý názor :) Ale tenhle fiktivní dokument mě nadchnul ! Působí tak přesvědčivě, že kdybych Mňágu neznal - všechy jejich tvrzení bych jim sežral i s navijákem...Zajímalo by mě, kolik lidí si díky tomuto dílu myslí, že Mňága je úměle vytvořená kapela? Srdeční záležitost. Dávám 100% ()

mohamedsfinger 

všechny recenze uživatele

Velmi povedený film, který by jako mystifikační dokument obstál i v dnešní době. Můj dojem bohužel maličko pokazilo to, že jsem o mystifikaci už předem věděl. Ale to je jen drobná vada na kráse a chyba spíše má, než filmu samotného. Každopádně je třeba ocenit spoustu skvělých hlášek, nápad, výkony neherců a také hudbu, kterou sice nějak moc neposlouchám, ale přesto považuji za kvalitní. Bonusem navíc už je pak přesah do kritiky hudebního průmyslu a povrchnosti fanoušků. ()

Hall900 

všechny recenze uživatele

Třeba u tý scény s novou kapelou v námořnický uniformě si řikáte no to snaf nemůžou bejt Chinaski to by bylo snad až moc meta... jak by moh?? Ale no tak !!Ale on jo!! Zelenka je bůh a cokoliv co kdy natočil bylo minimálně nadprůměrný a nebo se to za pár let stane. Trvá to hodinu , říkám si tak jasně budě tam pár blbinek kde se ukáže že už tehdy to byl fakt talent. ale tady nemá šanci rozjet cokoliv hlubšího. No a za chvíli zíráte že on je až tak moc dobrej vyprávěč ,že ve filmu zmíní nějakou historku (snědená bota) aby jí nechal proválet pár minut absurdníma situacema , a za pár minut jí začne v klidu parodovat a vy mu to celý žerete i s navijákem a zároveň u toho div nepotlačíte slzu. Strašně supr...Je tady i ten kontrast mezi tím jak byly devadesátky strašně ujetý a jak je současnost tupě civící a divně oteklá jak ksicht pana prezidenta. Nejlíp to asi v týhle krásně zasněný vzpomínce na to co se nestalo prodal Ivan Král "Správnej rocker není na prodej ale zase každej rocker se dá koupit"...:D ()

Galerie (4)

Zajímavosti (5)

  • Kapela zpívající v klubu ke konci filmu lehce upravenou verzi Hodinového hotelu je Chinaski - v té době ještě nepříliš známá. (Yardak)
  • Kapela Chinaski nahrála novou verzi Hodinového hotelu, ale v některých rádiích uváděli jako interpreta Mňágu a Žďorp. (Yardak)
  • Petr Zelenka si ve filmu zahrál malou roli jednoho z účastníků konkurzu. (jzvc)

Související novinky

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

11.08.2010

Festival Fresh Film Fest, který proběhne v Praze od 25. do 29. srpna, zahájí předpremiérová projekce filmu Scott Pilgrim proti celému světu v kině Aero. Jde o adaptaci komiksové série Bryana Lee O… (více)

Reklama

Reklama