Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mystifikační dokument ze zákulisí českého hudebního průmyslu. Prostřednictvím výpovědí několika zúčastněných budete svědky zrození uměle vytvořené kapely, poznáte její recept na raketový vzestup, prožijete s ní nejúspěšnější roky a nakonec odhalíte i utajované neshody, které vedly k nečekaným personálním změnám. (ajuska)

Videa (1)

TV spot

Recenze (150)

easaque 

všechny recenze uživatele

4* Zelenkovu tvorbu mám rád, ale tento mystifikační dokument jsem zkoukl až po dvaceti letech. Stejně písničky této kapely byly mé oblíbené, tak jsem si toto "divadlo" pořádně užil, i když moc nevěřím, že by někdo tento podvod na diváka mohl brát vážně. Já jsem se bavil skvěle a možná časem zkouknu i první z mystifikační trilogie - Visací zámek, ale punk mě tak nebere. [ PŘÍBĚH: 3 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Petr Zelenka opět vůbec nezklamal ani nepřekvapil, prostě natočil v pořadí druhý hudební, nicnevypovídající, šílený a přes to vtipný a perfektní dokument. Kdo má rád Mňágu, stejně jako já, tak vůbec neváhejte a mrkněte na to. Je to podobná palba jako o 3 roky starší "příběh" Visáčů. Škoda, že podobných dokumentů není natočeno více, škoda, že jsou pouze 3, a také je škoda, že už nejspíš nic podobného natočeno nebude... Z dokumentu bych vypíchl konkurz na písničku Hodinový hotel, ve které si zazpíval sám Zelenka a kousek po něm můj velký idol "Doktor" ze skupiny Nahoru po schodišti dolů band :o). Dokument by mohl posloužit i jako velké varování pro mladé začínající a uměle vytvořené kapely, aby se vyvarovaly před podepsáním podobné smlouvy :o)). Na youtube stačí napsat název a je to, jak jednoduché. ()

Reklama

salalala 

všechny recenze uživatele

Zelenkova příprava na (lepší) Rok ďábla. Výbroný nápad s mystifikací o kapele Mňága a Žďorp. Začátek je naprosto dokonalej, tomu snad nic nechybí. Škoda, že ta druhá část filmu je hodně přehnaná. Nařikám, že Slunce, seno, Žďorp a povídání Trošky neni vtipný, jen už mi to přišlo přetažený a přehnaný. Asi byl záměr tvůrců, aby se přišlo na to, že se jedná o mystifikaci. Snímek ale působí i jako kritika publika a posluchačů, kterým je úplně jedno, kdo hraje na pódiu. Vynikající Petr Fiala, Ivan Král i další členové kapely. Skutečně povedený snímek, kdy se budete skutečně dost smát a navíc se nad některými věcmi zamyslíte. Poctivých 80%. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Svět je jenom hodinový hotel a můj pokoj je studený a prázdný... Hodinka nabitá perfektními mystifikačními nápady, hláškami a skvělou muzikou. Mňágu sice nijak moc neznám, ale vlastním první tři alba, která si čas od času rád poslechnu. Petr Zelenka stvořil skvělý fiktivní dokument a zároveň parodii na hudební dokumenty a satiru na hudební rychlokvašky. U konkursu do kapely jsem se neudržel smíchy, stejně tak u ukázky z filmu o kapely od Zdeňka Trošky. A navíc tváře všech protagonistů (rozhodně bych nečekal Karla Zicha, Jiřího Černého či Ivana Krále) jsou tak dokonale přesvědčivé, že by tomu člověk dokonce i uvěřil :-). 85%. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (5)

  • Petr Zelenka si ve filmu zahrál malou roli jednoho z účastníků konkurzu. (jzvc)
  • Kapela Chinaski nahrála novou verzi Hodinového hotelu, ale v některých rádiích uváděli jako interpreta Mňágu a Žďorp. (Yardak)
  • Kapela zpívající v klubu ke konci filmu lehce upravenou verzi Hodinového hotelu je Chinaski - v té době ještě nepříliš známá. (Yardak)

Související novinky

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

11.08.2010

Festival Fresh Film Fest, který proběhne v Praze od 25. do 29. srpna, zahájí předpremiérová projekce filmu Scott Pilgrim proti celému světu v kině Aero. Jde o adaptaci komiksové série Bryana Lee O… (více)

Reklama

Reklama