Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mystifikační dokument ze zákulisí českého hudebního průmyslu. Prostřednictvím výpovědí několika zúčastněných budete svědky zrození uměle vytvořené kapely, poznáte její recept na raketový vzestup, prožijete s ní nejúspěšnější roky a nakonec odhalíte i utajované neshody, které vedly k nečekaným personálním změnám. (ajuska)

Videa (1)

TV spot

Recenze (150)

dauby 

všechny recenze uživatele

Dost mě to nudilo. Když to srovnám s Visacím zámkem, tak tohle je o dost slabší. U Visacího zámku je vtipné mj. to, že tam míchají skutečná fakta s mystifikací. Tohle je celé vymyšlené, ale Zelenka to přehnal, je to nevěrohodné a vtipné mi to nepřijde. Petr Fiala coby ananas mě fakt nedojal. Haubert nebo Pixa (Visací zámek) mají evidentně i trochu toho hereckého nadání, což se o členech Mňágy říct prostě nedá. ()

Megahead 

všechny recenze uživatele

Keďže mám rád rock-ovú a metal-ovú hudbu, nebol to pre mňa na zhliadnutie úplne zlý fiktívny dokument, ale mám radšej trošku iný štýl humoru. Zo začiatku ma to skoro vôbec nebavilo, ale keď prišla pasáž k akože životopisnému filmu "Slunce, seno a Žďorp", tak som sa konečne pobavil. Výkony Zdeňka Trošku, Mareka Vašuta a Mareka Brodského do danej scénky výborne zapadli. "Scéna s výsluchom", pojedanie trampky a Troškove komentáre ("lampička sa stala jednajúcou osobou" alebo "ať se staraj o muziku a tohleto nechaj na nekom iným" sú veľmi podarené). ale celkovo tam bolo viac hluchých miest, takže len za 2. ()

Reklama

solskjaer 

všechny recenze uživatele

Možná úplně nejlepší český film co jsem kdy viděl. Bravurně natočená fikce o jedné z nejlepších českých kapel Mňága a ŽĎorp. Neskutečně zábavná hříčka o této skupině z Valmezu, která již několik let je na špici české hudební scény i když o popularitu moc nestojí, což jde poznat ze samotného filmu. Zelenka natočil doposud svoji nejlepší a nejzábavnější komedii! ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Tohle je sice srdcová záležitost, protože Mňágu prostě miluju, ale i bez této slabosti pro tuto valašskou skupinu, bych asi dal plný počet, protože je to právě tento film, který se mi líbí z tvorby Petra Zelenky nejvíce. Určtě si považuji tento film více než Rok Ďábla. Před lety jsem díky tomuto filmu přišel na to, že Mňága má i jiné písničky než "Nejlíp jim bylo" a že jsou ještě mnohem lepší. Navíc si myslím, že film zachycuje kapelu na vrcholu jejích sil. Potom už jejich tvorbu poněkud slábla, ale pořád patří mezi to nejlepší, co se u nás dělá. ()

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Nejlepší ze Zelenkových hudebních filmů. Tam kde Visací zámek nebyl ještě dotažený, navázal s vtipným útokem na praktiky hudebního průmyslu, ale i na adorativní filmové dokumenty o slavných kapelách. Komorně natočené a civilně zahrané s parádní muzikou - období Made in Valzmez a Furt rovně od MaŽ fakt zbožňuji. Naprosto boží je Hodinový hotel zpívaný účastníky konkurzu, kde doslova zabíjí Hošek (Plexis) a Karel Zich. Moc mě potěšila i účast Ivana Krále a Zdeňka Trošky, kteří trošku střílejí do vlastních řad. No a záběry ze Slunce, seno a Mňága jsem si musel pustit hned několikrát... Pozdější Rok ďábla z mého pohledu již jen recykloval nápady z Mňágy a z Visacího zámku a jako takový mě celkem nebavil. Takže plný počet pro Mňága Happy End a to i vzhledem k inspirativnímu poselství filmu "Back to underground". Škoda jen že samotné Mňáze trvalo dost dlouho než skutečně přestala vydávat na major labelu (EMI) a desky si začala lisovat sama (v roce 2010 založili Surikata Records). ()

Galerie (4)

Zajímavosti (5)

  • Petr Zelenka si ve filmu zahrál malou roli jednoho z účastníků konkurzu. (jzvc)
  • Kapela zpívající v klubu ke konci filmu lehce upravenou verzi Hodinového hotelu je Chinaski - v té době ještě nepříliš známá. (Yardak)
  • Jedná se o druhý film ze Zelenkovy trilogie hudebních a zčásti fiktivních dokumentů. Prvním natočil o kapele Visací zámek, druhým pak byl snímek Rok ďábla (2002). (jzvc)

Související novinky

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

11.08.2010

Festival Fresh Film Fest, který proběhne v Praze od 25. do 29. srpna, zahájí předpremiérová projekce filmu Scott Pilgrim proti celému světu v kině Aero. Jde o adaptaci komiksové série Bryana Lee O… (více)

Reklama

Reklama