Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mystifikační dokument ze zákulisí českého hudebního průmyslu. Prostřednictvím výpovědí několika zúčastněných budete svědky zrození uměle vytvořené kapely, poznáte její recept na raketový vzestup, prožijete s ní nejúspěšnější roky a nakonec odhalíte i utajované neshody, které vedly k nečekaným personálním změnám. (ajuska)

Videa (1)

TV spot

Recenze (150)

MarekT 

všechny recenze uživatele

Myslím, že Zelenka udělal dobře, když se pokusil v žánru pseudodokumentu o reparát v podobě Roku ďábla. Tato hodinovka je sice zábavná (nejlepší byl bezpochyby Zdeněk Troška, který mě překvapil tím, s jakou vervou hodil pomyslný dort naproti zrcadlu), nicméně útvar okolo Jarka Nohavici je jednoznačně uvěřitelnější, při prvním shlédnutí před třemi lety jsem s takovými myšlenkami skutečně koketoval, tento film je natolik nadsazený, že závěrečnému titulku o skutečnosti se dá jen trpce pousmát. Ale jinak parádní debut páně režiséra. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Mňágu jsem svého času zbožňoval a byl na mnoha jejich koncertech, nebo na akcích, kde vystupovali. Však taky pocházím z Valašska jako oni a u nás hráli tolikrát, že to snad ani nedokážu spočítat. Co se samotného dokumentu a celé té mystifikace okolo týče, Petr Zelenka odvedl slušný kus práce. Bavil jsem se, nenudil jsem se, nikterak to neuráželo – prostě bylo to fajn. ()

Reklama

Pierre 

všechny recenze uživatele

 Prostě českej film. Blbej českej film.  Konstatuje znuděně Petr Fiala na adresu filmu Slunce, seno, Mňága, který mi naopak přivodil (především v pasáži s typickým hodným a zlým Stbákem) nemalý zával smíchu. A celý tento mystifikační dokument o mojí oblibené kapele určitě má k ,,blbýmu českýmu filmu´´ daleko, naopak se koná velká husťárna. Já se hodinu jenom skvěle bavil.  A ten Fialův osvěžující  leháro  projev  by šel poslouchat ještě daleko déle a Zelenkův  originální mystifikační scénář taky geniálně šlape, nestihne si vybrat žádné slabé místo a vedle těch srandiček a hlášek a hlášek stihne nabrat i vážnější kritičtější podtext v otázkách úměle vytvořené slávy.  Skvělá atmosféra, spousta ironie  a nadsázky.Teda tohle vymyslet!  A tentokrat skutečně vyjímečně závalel i Zdeněk Troška! ()

Cimr 

všechny recenze uživatele

,,Nejvíc ze všeho jsem nechtěl hrát převlečenej za ananas. A taky že jsem tak hrál. Oni s náma mohli dělat všechno." Nadmíru vtipný dokument od mého oblíbence Petra Zelenky, u kterého vidím jedinou chybu, a sice že se až moc rychle přišlo na to, že to byla jenom mystifikace. Dnes už je to dokonce napsané v popisku v novinách. Pamatuju si, že svého času mě nejvíc pobavilo, když mi volala babička a řekla mi ,,Marečku, já jsem viděla nějaký dokument o tom Nohavicovi a Plíhalovi a to ti bylo tak divný! On se ten Plíhal fakt rozplynul?" U Mňágy - Happy Endu se bohužel nic takového nekoná. Ale co, i když víte že je to habaďůra, stejně je to sakra vtipný biják. ()

solskjaer 

všechny recenze uživatele

Možná úplně nejlepší český film co jsem kdy viděl. Bravurně natočená fikce o jedné z nejlepších českých kapel Mňága a ŽĎorp. Neskutečně zábavná hříčka o této skupině z Valmezu, která již několik let je na špici české hudební scény i když o popularitu moc nestojí, což jde poznat ze samotného filmu. Zelenka natočil doposud svoji nejlepší a nejzábavnější komedii! ()

Galerie (4)

Zajímavosti (5)

  • Petr Zelenka si ve filmu zahrál malou roli jednoho z účastníků konkurzu. (jzvc)
  • Jedná se o druhý film ze Zelenkovy trilogie hudebních a zčásti fiktivních dokumentů. Prvním natočil o kapele Visací zámek, druhým pak byl snímek Rok ďábla (2002). (jzvc)
  • Kapela Chinaski nahrála novou verzi Hodinového hotelu, ale v některých rádiích uváděli jako interpreta Mňágu a Žďorp. (Yardak)

Související novinky

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

11.08.2010

Festival Fresh Film Fest, který proběhne v Praze od 25. do 29. srpna, zahájí předpremiérová projekce filmu Scott Pilgrim proti celému světu v kině Aero. Jde o adaptaci komiksové série Bryana Lee O… (více)

Reklama

Reklama