Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mystifikační dokument ze zákulisí českého hudebního průmyslu. Prostřednictvím výpovědí několika zúčastněných budete svědky zrození uměle vytvořené kapely, poznáte její recept na raketový vzestup, prožijete s ní nejúspěšnější roky a nakonec odhalíte i utajované neshody, které vedly k nečekaným personálním změnám. (ajuska)

Videa (1)

TV spot

Recenze (150)

Fingon 

všechny recenze uživatele

Mňága pro mně byla vždycky jen jednou z kapel, které jsem prostě neposlouchal (narozdíl od Čechomoru), a v době svého vzniku mě tenhle film vůbec nezajímal. Je ale zajímavé sledovat, co všechno Zelenka "obšlehl" ze svého debutu, když tvořil Rok ďábla. Popravdě řečeno bych mnohem radši viděl "Slunce, Seno, Mňága"... ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

S Mňágou a Žďorp jsem prožil dospívání i všechny svoje první lásky a i když ty časem z mého života zmizely, tahle parta z Valmezu mi v srdci zůstala. Happyend je jednou z nejlepších a nejoriginálnějších hudebních komedií, s neskutečně vtipným mystifikačním scénářem, za který by se nestyděl ani David Lynch. Vše samozřejmě protkáno parádní hudbou v podání titulních hrdinů. Škoda jen, že snímek není častěji reprízován v televizi. Skvělá a zábavná podívaná! ()

Reklama

FrankSusta 

všechny recenze uživatele

Mňágu - nebo Happy End? - neposlouchám, ale některé jejich kultovní skladby znám... o to větší překvapení pro mě bylo, že jsou od nich. Na otázku Je toto dokument či parodie dle tvého názoru? bych odpověděl jednoznačně parodie. Proč? Inu, snaží se to vypadat co nejpřesvědčeji, ale Petr Zelenka jak jeho tvorbu znám, tak občas ulítne tím svým ulítlým směrem a nějakou tu osobitou kravinu si tam prostě dá. A přesně podle takových věcí to poznáte. Jinak by to ale asi poznat nešlo - leda byste to měli jak já a bylo Vám roky a roky před zhlédnutím řečeno, že to je celý pseudodokument. Ale tu mystifikaci cením. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

[2,5*]     "Nic v tomto filmu není pravda. Všechno se skutečně stalo."     ´Fiktívny dokument, ktorý je, ak som ho správne pochopil, narážkou na chlapčenské skupiny (v danej dobe veľmi populárne) a na umelosť hudobného biznisu. Mám taký pocit, že človek musí asi byť skalným fanúšikom skupiny, aby ho ten film zaujal a to ja nie som. Ak si odmyslím pohodovú hudbu, ktorá sa celkom príjemne počúva (ale že by som z nej bol hotový, tak to zase nie), tak mi to celé pripadá strašne nezáživné, často až otravné pre všetky tie prihlúple, strojené reči (hlavne tá americká držka ma neskutočne iritovala). Celá tá omáčka okolo pôsobí dosť zbytočne, nevidím zmysel takejto mystifikácie, keď nie je aspoň trochu zaujímavá. Ako-tak ma zaujala akurát tá pasáž s firmou Fruit International, kde tá absurdita je celkom fajn dohnaná až do krajnosti (koncert v kostýmoch ovocia). A to podobne ladený Rok ďábla (2002) milujem, lenže tam sú moji obľúbenci Nohavica a Čechomor a ešte k tomu to má taký zaujímavý mysteriózny náboj. ()

topi80 odpad!

všechny recenze uživatele

Když se film zabývá absolutně nezajímavou kapelou, není divu, že ani sebevětší mystifikační kouzla z toho nic zajímavého udělat nemohou. Nějak mi uniká smysl celé této taškařice, snad jen snaha kámoše dostat jméno kapely bez jediného hitu do povědomí. Záměr asi klapl, kapela kupodivu stále hraje (čas od času pronese její frontman nějakou svazáckou politicky angažovanou řeč, takže na akcích za veřejné peníze se vždycky nějaký prostor najde), leč té zbytečně ztrátě času, kterou někdo nazývá filmem, přísluší odpovídající hodnocení. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (5)

  • Kapela Chinaski nahrála novou verzi Hodinového hotelu, ale v některých rádiích uváděli jako interpreta Mňágu a Žďorp. (Yardak)
  • Petr Zelenka si ve filmu zahrál malou roli jednoho z účastníků konkurzu. (jzvc)
  • Kapela zpívající v klubu ke konci filmu lehce upravenou verzi Hodinového hotelu je Chinaski - v té době ještě nepříliš známá. (Yardak)

Související novinky

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

11.08.2010

Festival Fresh Film Fest, který proběhne v Praze od 25. do 29. srpna, zahájí předpremiérová projekce filmu Scott Pilgrim proti celému světu v kině Aero. Jde o adaptaci komiksové série Bryana Lee O… (více)

Reklama

Reklama