Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zdánlivě komplikovaný příběh o pátrání po vrahovi dvou mrtvých, kteří jsou zprvu nalezeni, aby krátce nato opět zmizeli, slouží samozřejmě především k tomu, aby se diváci upřímně bavili, jednak peripetiemi nalezených "řešení", ale hlavně situacemi, do nichž dostává paní Piperová celý vyšetřovací tým svojí neúnavnou činorodostí a zasahováním. Ať se snaží komisař Baxter sebevíc, jeho vyšetřování je stále narušováno její "pomocí", která pramení nejen z jejího pocitu důležitosti, ale i z faktu, že před mnoha a mnoha roky měla s tehdy mladičkým Baxterem poměr. Řemeslně dobře zvládnutá zápletka i vtipný dialog, spolu s komediálním herectvím Jiřiny Bohdalové by měly být zárukou diváckého úspěchu této televizní adaptace. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (57)

Autogram 

všechny recenze uživatele

Nevieme, či sa skutok stal alebo nestal, ale hlavne ide o veľmi zamotaný kriminálny prípad, ktorý ešte viac komplikuje priveľmi aktívna upratovačka. Bohdalke je jej rola akoby písaná na mieru, ale film ako celok ma neoslnil. –––– Já nevím, kam se vám ti nebožtíci vypařili, to už je vaše věc. ()

Kozlowski8 

všechny recenze uživatele

Televizní adaptace detektivní komedie o vraždě a vlezlé babě Piperové, uklízečce, která se intenzivně plete do vyšetřování komisaři Baxterovi. Skvěle napsaná inscenace s vtipnými dialogy. Na nich, a především na jejich výtečné prezentaci všech zůčastněných herců v čele s Jiřinou Bohdalovou, komedie staví. Výborná práce. 80%. ()

Reklama

Olík 

všechny recenze uživatele

Léty ověřená divadelní konverzačka Jacka Popplewella, přešitá přímo na tělo Jiřině Bohdalové jejím dvorním televizním režisérem Zdeňkem Zelenkou, který na zdánlivě komplikované detektivní zápletce s lookem staré Anglie vystavěl mrakodrap komických situací, v kterých se živelná legenda české komiky pohybuje jako ryba ve vodě. ()

honz 

všechny recenze uživatele

Jedna z rolí, která byla Jiřině Bohdalové ušita na tělo. Výtečná komedie s kriminální zápletkou o neuvěřitelně vtíravé uklízečce, která "pomáhá" policejnímu komisaři s vyšetřováním vraždy. Úžasné Jiřině Bohdalové - uklízečce Piperové - neméně bravurně sekunduje Václav Postránecký coby komisař Baxter. ()

Véronique 

všechny recenze uživatele

Skvělý film, jakých u nás moc není a které má v malíčku snad jen jediný režisér u nás - Zdeněk Zelenka. I když převládají komediální prvky v čele s Jiřinou Bohdalovou a Michalem Dlouhým, nechybí tam ani to pověstné tajemno a překvapivé odhalení vraha... Příjemná byla i tźv. studiová, divadelní atmosféra. Jako by herci byli na divadelních prknech a vystačili si jen s jednou či dvěma místnostmi, přesto to nepůsobilo nudně. 80% ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama