Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdinou filmu režiséra Bořivoje Zemana je nejoblíbenější postava českých pohádek Honza, který se vydá do světa za štěstím. Ovšem není to hloupý Honza, nýbrž chytrý a veselý mládenec, který má rád lidi a nesnáší nespravedlnost, ať už se děje lidem nebo zvířatům. Netouží po království, ani po princezně, ale usiluje o prosté lidské štěstí, které se dobývá rozumem a prací. Honza nebojuje s nadpřirozenými vlastnostmi, ale s lidskou zlobou, závistí, lakotou a omezeností. (Česká televize)

(více)

Recenze (307)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Tak a teď aspoň vidíš, Jirko, že ještě těžší, než zvolit MISS Moskva, je rozesmát nafoukanou slepici, nedej bože princeznu.. Dnes Honza málem králem, zítra Troškovy ušišlané báchorky aneb Poctivá sekyrková od Vitany s jemnými kousky rzi plovoucími na povrchu - kuchařky a kuchaři s fantazií tomu klidně mohou říkat mletá červená paprika.. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Imbecilní Jeník vychovává z dětí Muromce bez prdu sebezáchovy. Což zní na první poslech pěkně, neboť pak brzy uhynou při střetu s realitou a Vám odpadne vyživovací povinnost, ovšem pozor! Ta je oboustranná. Na stará kolena budete za nějaké ty palice, krabicák či sáček koksu svým plodům ještě vděční. ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Jedna z mých vůbec nejoblíbenějších pohádek. Pohádka, aby byla úspěšná, musí totiž mít dvě základní věci. Prvně musí být skutečně pohádkou ve své podstatě a za druhé musí být vtipná. Skvělé písničky či hudba jako taková je pak už jen příjemný bonus, který rozhodně pomáhá. A tady to ladí všechno. Od vynikající hudby, přes humor, kterému se opakovaně a rádi zasmějí i dospělí. Pošli, došli, zašli...je nezapomenutelné a takových hlášek je zde víc. Pohádka, která se mě osobně rozhodně neomrzí. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Já jsem se v této pohádce vždycky bála Valerie Kaplanové jako Smrtky, to byla ale figura. Fakt byla děsivá. Naďa Konvalinová mi přišla zase jako by se zbláznila. Jednu Viktoru už jsme tu měli. Jiří Korn opravdu nebyl špatný a role mu sedla jako ulitá. Je tu jedna vtíravá písnička, kterou po sledování dostávám z hlavy nejméně týden. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Oldřich Kautský, Bořivoj Zeman .. První filmová role zpěváka Jiřího Korna za doprovodu zkušeného hereckého ansáblu dopadla velice dobře! Dnes už klasická a skutečně výtečná a zábavná pohádka o "hloupém" Honzovi od Bořivoje Zemana. I při nedávné repríze jsem se už po několikáté dobře pobavil.. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (11)

  • "Kvítečkové" šaty, které má na sobě Naďa Konvalinková byly dosti těžké. Kvítky byly totiž našpendelny na drátkách. (Elisebah)

Reklama

Reklama