Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poslední film klasika trikového filmu Karla Zemana vznikl ploškovou animací - tudíž ani nepředstírá nějakou trojrozměrnost. Inspirován klasickými českými pohádkami, vypráví o malém rytíři, jenž se vypravil do světa mocných, aby posléze seznal, že není důležité dobrodružství u honosných dvorů, nýbrž přátelství prostých lidí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (144)

grerar 

všechny recenze uživatele

Po Krabatovi jsem se neskutečně těšil na dalšího Zemana, jenže s Honzíkem a Mařenkou přišlo drobné vystřízlivění. Příběh není tak úplně špatný, ale je vidět poměrně silná ideologická vložka. Kronikáři byli pod silnou rukou velkých, a na ty malé nezbylo v kronikách místo... Nee. To prostě v Krabatovi nenajdete. Hudební vložka sice zkorumpovanou Vondráčkovou spravena, nicméně díky páně Svobodovi stravitelnou utvořena. To vše tak nějak dohromady 3* ()

Radko 

všechny recenze uživatele

O nejednoznačnosti ochrancov/ životných radcov. Tri ich najčastejšie skupiny: pochlebovači, hazardéri a slušniaci sú v rozprávke predstavené ako trpaslíci - smieško, rarášok a dobrák. O prejavení temna v duši pri ceste za láskou. Z dobrotivého ťuťka na zlomyseľného zubatého odpudivca. Výraz tváre určujú často činy a myslenie človeka. Tiež o dočasnej strate rozumu v citovom poblúznení, nehľadiaceho na dôsledky sľubov vyrieknutých v mene okamžitého stretnutia s vyvolenou srdca. No a napokon aj o tom, že v rozprávke, na rozdiel od života sa vždy nájde nejaký koník, čo hrdinov vytiahne z bryndy. Posmutnelo ponuré s viacerými vychytávkami a hudbou, ktorá sa k skvelej animácii nijako nehodila so spevom-nespevom "speváčky" Heleny Vondráčkovej. 70%. ()

Reklama

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Hodně divná pohádka, u které nemohu pochopit, jak se může líbit tolika lidem. Kresba pomocí ploškové animace je strašná a příběh totálně o ničem. Dnešní děti by se na tohle ani nepodívali. Nechápu tak vysoké hodnocení a v žebříčku nejlepších filmů zabírající číslo 296. [3507. hodnocení, 128. komentář, 85%, 296. nejlepší film] ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Mistr svého oboru se vrací.Pixarovky jsou často skvělé,ale Karla Zemana nám může svět tiše závidět,i já nám závidím.Opět vynikající,tentokrát se jedná o pohádku a ne o horor,jak to bylo v případě Čarodějova učně,přesto se mi oba filmy nesmírně líbí už od dětství.Výborný příběh,fantastická animace a to vše doprovázeno hlasem Otakara Brouska tvoří perfektní kombinaci,která mě nikdy neomrzí. ()

bari68 

všechny recenze uživatele

No, pán Zeman si to natočil po svojom.Jeho rozprávky sú výnimočné a iné,ku príkladu ,,učeň,,, u ktorého majú (nielen)deti nočné mory.Aj v tomto diele je pekná animácia, krásna hudba Karla Svobody a v celkovom prevedení ide kvalitnú prácu.Avšak takáto klasika má ostať klasikou....Malá chybička krásy. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama