Reklama

Reklama

Spisovatelka Helen a herečka Madeline se dlouhá léta nenávidí. Madeline totiž přebrala Helen snoubence Ernesta. Teď všichni tři překročili padesátku a místo toho, aby jejich životy a kariéry nabíraly na obrátkách, padají strmě ke dnu. Z Ernesta, který byl kdysi špičkový plastický chirurg, se stal alkoholik a skončil jako maskér mrtvol. Helen přepadne osobní krize a má tendenci nesnesitelně přibírat na váze. Sedm let poté co se Ernest a Madeline vzali, skončí k nepoznání ztloustlá v blázinci, kde jí sice psycholožka dokáže pomoci, ovšem zcela jinak než čekala. Omylem totiž Helen přivede na myšlenku Madeline zavraždit. Také Madeline si uvědomuje, že doba, kdy se všichni muži kořili jejím půvabům a leželi jí u nohou, je dávno pryč. Ale všechno se dá změnit. Zvláště pokud jim do života vstoupí záhadná čarodějka Lisa disponující elixírem věčného mládí. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (503)

Falko 

všechny recenze uživatele

Aj ked tato komedia nemusi kazdemu zapasovat, mne sadla velmi dobre a to som videl tento film viackrat. V minulosti som zostal vzdy pri styroch hviezdickach, ale od septembra 2013, ked som si tuto skvelu komediu znovu pozrel s uzivatelkou Madison, nasmiali sme sa na rivalite hlavnych hrdiniek a reziserskych strihov (svadba Madeline s Dr. Menvillom) tak, ze predsa len pridavam aj tu piatu hviezdicku a to nehovorim, ake skvele vizualne efekty tu boli pouzite uz na rok 1992. Tak ako mnohi uzivatelia pisu, ze pre Meryl Streep a Brucea Willisa to boli nezvycajne ulohy, Meryl bola v tejto ulohe opät uzasna, ako aj Goldie Hawn, ale Bruce bol podla mna v tejto ulohe nevyrazny a zbytocny, proste si jeho rolu mohol zahrat aj menej znamy alebo iny herec, pretoze ja ho radsej vidim v akcnych ulohach. Avsak aj vdaka tomuto filmu patri Zemeckis medzi mojich oblubenych reziserov. .................................. _______ Meryl Streep - (Madeline Ashton) +++ Bruce Willis - (Dr. Ernest Menville) +++ Goldie Hawn - (Helen Sharp) +++ Isabella Rossellini - (Lisle von Rhoman) +++ Produkcia: Robert Zemeckis +++ +++ ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Sedíš tady, mluvíš na mě, ale jsi mrtvá." Život věčný není nic pro mě. Asi proto, že jsem krásný i s vráskami, nefunkčními koleny a vyhozenými plotýnkami. Nesmrtelné "kamarádky" Helen a Madeline to viděly jinak, čemuž rozumím, ale moc jsem se u toho nebavil. Taková mrtvola zuřící v márnici sice nebyla špatná, stejně tak vykloubený krk nebo děravé břicho, ale já mám raději humor nabalzamovaný do jiných odstínů černé. Taky jsem se nedozvěděl odpověď na nahozenou otázku, co ve vězení dělají plachým, plešatým a přitloustlým republikánům. A to by mě zrovna zajímalo. ()

Reklama

Sawy 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem jednou pozdě večer narazil v televizi.Herecké obsazení mě hodně zaujalo,stejně jako jméno Roberta Zemeckise,tak jsem si řekl,že se na to podívám.A fakt jsem se u toho skvěle pobavil.Ještě zaručeně nikdy jsem Bruce neviděl v takové roli.A že si ji opravdu užil.Meryl Streep a Goldie Hawn jsou taky jedna lepší než druhá.No a Robert zase jednou posunul hranice filmových efektů o kus dál.Díra v žaludku a hlava obrácená naopak,to jsou věci,na které se nezapomíná.A konec je taky skvělý.Prostě výborná černá komedie,která rozhodně stojí za zhlédnutí.80 % ()

topi 

všechny recenze uživatele

"Už to vstalo?" " Ano pane, je to ve vaně." Tuhle černou komedii miluji a pokaždé mě stoprocentně pobaví. Parádní triky, skvělá hudba, fantaskní atmosféra a námět + vynikající obsazení Meryl Streep, Goldie Hawn a Bruce Willis. Výbornou roličku si střihl režisér Sydney Pollack jako doktor. Český dabing je taky nadmíru poveden a Zlata Adamovská k Meryll Streep pasuje dokonale! Robert Zemeckis ve vrcholné formě a spolu s Návratem do budoucnosti a Honbou za diamantem řadím Smrt jí sluší mezi jeho nejpovedenější klasiky. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nadstandartní komedie, která je také dost originální. Přeci jen, kde jinde uvidíte Bruce Willise v roli takového ubožáčka, jako je zde. A i postavy obou semetrik jsou zajímavé. Rozhodně bych tento film nezatracoval, jako ostatní zde. Naopak zde není tolik kýčovitosti, která ja pro Zemeckise poměnrně typická. ()

Galerie (105)

Zajímavosti (34)

  • Na vizuálnych efektoch pracovali spoločnosti Hansard a Industrial Light & Magic. Pomocou počítača museli vypracovať Madelinein (Meryl Streep) pokrútený krk, elastickú pokožku hrdiniek či dieru v Heleninom (Goldie Hawn) bruchu. (Greenpeacak)
  • Natáčalo sa od 9. 12. 1991 do 7. 4. 1992 v Los Angeles v Kalifornii. (Greenpeacak)
  • Při detailnějším pohledu na elixír, který postava Madeline (Meryl Streep) vypije, jsou v jeho obsahu vidět siluety a obličeje lidí. (Dixieboy)

Související novinky

Čertova švígrmutr

Čertova švígrmutr

30.06.2006

Někteří charakterní herci hrávají v inteligentních hlubších filmech, když jim jde o umění a touhu něco po sobě zanechat. Z toho se ale objeví v tak prvoplánovém hloupoučkém čemsi, že se člověk… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno