Reklama

Reklama

Spisovatelka Helen a herečka Madeline se dlouhá léta nenávidí. Madeline totiž přebrala Helen snoubence Ernesta. Teď všichni tři překročili padesátku a místo toho, aby jejich životy a kariéry nabíraly na obrátkách, padají strmě ke dnu. Z Ernesta, který byl kdysi špičkový plastický chirurg, se stal alkoholik a skončil jako maskér mrtvol. Helen přepadne osobní krize a má tendenci nesnesitelně přibírat na váze. Sedm let poté co se Ernest a Madeline vzali, skončí k nepoznání ztloustlá v blázinci, kde jí sice psycholožka dokáže pomoci, ovšem zcela jinak než čekala. Omylem totiž Helen přivede na myšlenku Madeline zavraždit. Také Madeline si uvědomuje, že doba, kdy se všichni muži kořili jejím půvabům a leželi jí u nohou, je dávno pryč. Ale všechno se dá změnit. Zvláště pokud jim do života vstoupí záhadná čarodějka Lisa disponující elixírem věčného mládí. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (503)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Nejen na svou dobu film se skvěle zvládnutými triky, dobrým hereckým obsazením a povedeným, neprvoplánovitým humorem. Smál jsem se hodně, ne cíleným vtipům, kterých film moc nemá, ale skvělým hláškám ("Mohl bys přestat dýchat!") a scénkám (strašně mě baví chlápek, kterému mrká oko a když to mrkání prstem zastaví, mrkání plynně přejde na druhé oko. A podobných scén, které vám lehce mohou uniknout, je plno, např. výborná scéna s jeptiškami před márnicí. Willis je skoro k nepoznání, ještě teď si vzpomínám, jak jsem z něj, coby třináctiletý puberťák, kterej ujížděl na jeho akčních filmech, byl v kině hrozně zklamaný, přitom je mu tato role spíš ke cti. Streep je skvělá, Hawn velmi zvláštní. Ale co mě nejvíce dostalo, je Isabella Rossellini (nejen proto, že se zde celou dobu pohybuje takřka nahá), je až neuvěřitelné, že ji od této role a od role v Lynchově Modrém sametu dělí celých 6 let. Ta žena nestárne, naopak, mládne před očima. Vždycky, když ten film vidím si říkám jednu věc - jak by to asi natočil Tim Burton? ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Zemeckisova vynikající satira na Hollywood jako prostoru pro neustálé návraty na výsluní, které jsou ale čím dám strašidelnější a nepřirozenější.  Zároveň vlastně tak trochu i (bůhví jestli chtěná) satira na něho samotného, kdy množství informací, které zde vkládá do jedněch předlouhých, realizačně nesmírně náročných, záběrů, je až směšná. Nemluvě o tom, že dobrá půlka filmu se odehrává v zrcadlech. Přetáhlost takřka všech hereckých výkonů budí dojem, že těsně po střihu musel celý štáb vyprsknout smíchy (svádění Goldie Hawn), Bruce Willis obsazený totálně v rozporu se svým standardním typem postav je legrační ze svý podstaty, vyexploitovaná primadona Meryl Streep udělá scénu už svoji přítomností a Isabelle Rosselini je zkrátka zlatíčko. A mihne se tam Fabio! Mimochodem to má navíc fakt dobrý a provázaný scénář se spoustou nápadů a nejdelší filmovou noc všech dob (začíná od příjezdu na křest knihy a končí fláknutím Ernesta vázou). "Co na to řeknou sousedé?!" "Erneste, za těch 12 let, co žijeme v Los Angeles, viděl jsi někdy nějakýho souseda?" ()

Reklama

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Jakou srandu může způsobit vypití elixíru mládí? Velkou. Hawnová má nesporný komediální talent a v tomto filmu si tenhle druh hraní užívá i Streepová. Všechny ostatní postavy jsou podružné, ty dvě září tak, že na sebe strhnou veškerou pozornost snad i v scénách, ve kterých prokazatelně nejsou přítomny. ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Střelená komedie s Brucem Willisem a dvěma legendárními herečkami. Je tu důraz na režii a různé filmařské triky, které asi ve své době pořádně ohromovaly diváky (a dodnes vypadají velice dobře). Trochu jsem se bál, jak Bruce zvládne komediální roli, ale za mě se jí zhostil velmi dobře. Prostě nějak využívá svého charismatu, jen tentokrát není drsný akční hrdina, ale uťáplý manžílek. Pomalu se rozplétající příběh s hororovými prvky má dobrý námět, ale v druhé půlce ztrácí dech. Příjemný úlet. (6/10) ()

Anglie 

všechny recenze uživatele

Originální scénář se počítá - Život věčný (semper viva) může být prokletí, ale.. Goldie Hawn a Meryl Streep si své role evidentně užívají, Bruce Willis hraje velmi dobře (měl jsem docela problém poznat ho namaskovaného) a Isabella Rossellini má sice malou, ale důležitou roli, ve které jí to opravdu sekne (71 by jí skutečně nikdo nehádal). Povedená černohumorná komedie. ()

Galerie (105)

Zajímavosti (34)

  • V prvním záběru na omlazenou Helen (Goldie Hawn) má herečka mateřské znaménko nad horním rtem na pravé straně. V pozdějším záběru ho má na levé straně a ve zbylých záběrech zase na pravé. (noelcoward73)
  • Postava Helen má světle hnědé a později zrzavé vlasy. Její herecká představitelka Goldie Hawn má ve skutečnosti blonďaté vlasy. (jezurka42)

Související novinky

Čertova švígrmutr

Čertova švígrmutr

30.06.2006

Někteří charakterní herci hrávají v inteligentních hlubších filmech, když jim jde o umění a touhu něco po sobě zanechat. Z toho se ale objeví v tak prvoplánovém hloupoučkém čemsi, že se člověk… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno