Reklama

Reklama

Spisovatelka Helen a herečka Madeline se dlouhá léta nenávidí. Madeline totiž přebrala Helen snoubence Ernesta. Teď všichni tři překročili padesátku a místo toho, aby jejich životy a kariéry nabíraly na obrátkách, padají strmě ke dnu. Z Ernesta, který byl kdysi špičkový plastický chirurg, se stal alkoholik a skončil jako maskér mrtvol. Helen přepadne osobní krize a má tendenci nesnesitelně přibírat na váze. Sedm let poté co se Ernest a Madeline vzali, skončí k nepoznání ztloustlá v blázinci, kde jí sice psycholožka dokáže pomoci, ovšem zcela jinak než čekala. Omylem totiž Helen přivede na myšlenku Madeline zavraždit. Také Madeline si uvědomuje, že doba, kdy se všichni muži kořili jejím půvabům a leželi jí u nohou, je dávno pryč. Ale všechno se dá změnit. Zvláště pokud jim do života vstoupí záhadná čarodějka Lisa disponující elixírem věčného mládí. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (503)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Zemeckis je určite slávny režisér a s jeho menom, sa spája množstvo úspešných filmov. Tento nepatrí medzi vychytené a ani sa príliš nečudujem. Samotná myšlienka filmu je lákavá, trikári spravili na svoju dobu až nemožné, aby myšlienku vizuálne stvárnili, herci sa snažili ostošesť, ale výsledok je iba taký inertný. Pár scén skvelých, inak skôr rutina až nuda. Ale pozrieť sa to dá aj po rokoch od nakrútenia. Len nie často, čo sa mi podarilo, lebo som film videl iba po druhý krát. A už ho viac krát ani vidieť nechcem. Stačilo. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Aj ked tato komedia nemusi kazdemu zapasovat, mne sadla velmi dobre a to som videl tento film viackrat. V minulosti som zostal vzdy pri styroch hviezdickach, ale od septembra 2013, ked som si tuto skvelu komediu znovu pozrel s uzivatelkou Madison, nasmiali sme sa na rivalite hlavnych hrdiniek a reziserskych strihov (svadba Madeline s Dr. Menvillom) tak, ze predsa len pridavam aj tu piatu hviezdicku a to nehovorim, ake skvele vizualne efekty tu boli pouzite uz na rok 1992. Tak ako mnohi uzivatelia pisu, ze pre Meryl Streep a Brucea Willisa to boli nezvycajne ulohy, Meryl bola v tejto ulohe opät uzasna, ako aj Goldie Hawn, ale Bruce bol podla mna v tejto ulohe nevyrazny a zbytocny, proste si jeho rolu mohol zahrat aj menej znamy alebo iny herec, pretoze ja ho radsej vidim v akcnych ulohach. Avsak aj vdaka tomuto filmu patri Zemeckis medzi mojich oblubenych reziserov. .................................. _______ Meryl Streep - (Madeline Ashton) +++ Bruce Willis - (Dr. Ernest Menville) +++ Goldie Hawn - (Helen Sharp) +++ Isabella Rossellini - (Lisle von Rhoman) +++ Produkcia: Robert Zemeckis +++ +++ ()

Reklama

Sawy 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem jednou pozdě večer narazil v televizi.Herecké obsazení mě hodně zaujalo,stejně jako jméno Roberta Zemeckise,tak jsem si řekl,že se na to podívám.A fakt jsem se u toho skvěle pobavil.Ještě zaručeně nikdy jsem Bruce neviděl v takové roli.A že si ji opravdu užil.Meryl Streep a Goldie Hawn jsou taky jedna lepší než druhá.No a Robert zase jednou posunul hranice filmových efektů o kus dál.Díra v žaludku a hlava obrácená naopak,to jsou věci,na které se nezapomíná.A konec je taky skvělý.Prostě výborná černá komedie,která rozhodně stojí za zhlédnutí.80 % ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Naprostá klasika, která mě na nové zhlédnutí po letech v telce nečekaně nudila - v dětství jsem ten film měl v oblibě výrazně víc. Jasně, trio Streep & Willis & Rossellini nemá chybu, ovšem Goldie Hawn jsem tam vedle nich vnímal jako dosti nežádoucí prvek, a to nejenom proto, že mi osobně přijde velice ošklivá, a herecky v podstatě nezajímavá (viděl jsem ji vlastně už jen v jediném dalším filmu a asi mi to bohatě stačí, a nemám potřebu s ní někdy vidět cokoli dalšího). Většinu vtipů ve filmu jsem odzíval s kamennou tváří a celkově mi zde humor prostě nesedne. Líbí se mi tam ta satira na dnešní posedlost mládím, ale jinak je to celé na mě až příliš krotké a divácky "přístupné" - osobně bych u takové látky ocenil výrazně krvavější a černohumornější zpracování, ale chápu, tehdy se prostě filmy točily takto (resp. tento typ mainstreamové produkce). Mimochodem český dabing se mi zde hodně líbí. ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Kultovní záležitost. Bruce Willis opět výborný, Meryl Streep pořád sexy a Goldie Hawn pořád přitažlivá. Nezapomenutelná scéna při pádu ze schodů, průstřel břicha a hysterické chování Bruce Willise. Zábavná komedie s originálním námětem, temnou atmosférou (nekonečná bouřka :)) a s hororovým nádechem. Velká klasika, kterou si rád pustím. ()

Galerie (105)

Zajímavosti (34)

  • Tvůrci vytvořili speciální pneumatickou podprsenku, která se měla naplnit vzduchem a vytvořit dojem, že ňadra Meryl Streep (Madeline) mládnou a zpevňují se poté, co vypila elixír. Trik však nevypadal dostatečně realisticky, a tak se musela za Streep postavit její kostymérka, která mimo záběr posouvala hereččina ňadra do požadované výšky a polohy. (GASTON73)
  • Z finálního sestřihu zcela vypadla postava ztvárněná Tracey Ullman. Ta hrála barmanku, která pomáhá Ernestovi (Bruce Willis) po útěku z večírku. V původním konci filmu se po 27 letech postavy jako spokojený pár důchodců setkaly s frustrovanými nemrtvými Helen (Goldie Hawn) a Madeline (Meryl Streep). Po negativním přijetí testovacím publikem si však Robert Zemeckis uvědomil, že šťastný závěr ruší hořký tón celého filmu a závěr byl změněn. Pro urychlení tempa filmu byly rovněž vystřiženy scény s agentem Madeline (Jonathan Silverman) nebo scéna, kdy Ernest vytahuje zmrzlou Madeline z lednice. V původním traileru však záběry z těchto scén zůstaly. (kenny.h)
  • Na vizuálnych efektoch pracovali spoločnosti Hansard a Industrial Light & Magic. Pomocou počítača museli vypracovať Madelinein (Meryl Streep) pokrútený krk, elastickú pokožku hrdiniek či dieru v Heleninom (Goldie Hawn) bruchu. (Greenpeacak)

Související novinky

Čertova švígrmutr

Čertova švígrmutr

30.06.2006

Někteří charakterní herci hrávají v inteligentních hlubších filmech, když jim jde o umění a touhu něco po sobě zanechat. Z toho se ale objeví v tak prvoplánovém hloupoučkém čemsi, že se člověk… (více)

Reklama

Reklama