Reklama

Reklama

Spisovatelka Helen a herečka Madeline se dlouhá léta nenávidí. Madeline totiž přebrala Helen snoubence Ernesta. Teď všichni tři překročili padesátku a místo toho, aby jejich životy a kariéry nabíraly na obrátkách, padají strmě ke dnu. Z Ernesta, který byl kdysi špičkový plastický chirurg, se stal alkoholik a skončil jako maskér mrtvol. Helen přepadne osobní krize a má tendenci nesnesitelně přibírat na váze. Sedm let poté co se Ernest a Madeline vzali, skončí k nepoznání ztloustlá v blázinci, kde jí sice psycholožka dokáže pomoci, ovšem zcela jinak než čekala. Omylem totiž Helen přivede na myšlenku Madeline zavraždit. Také Madeline si uvědomuje, že doba, kdy se všichni muži kořili jejím půvabům a leželi jí u nohou, je dávno pryč. Ale všechno se dá změnit. Zvláště pokud jim do života vstoupí záhadná čarodějka Lisa disponující elixírem věčného mládí. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (503)

BoPo 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý ani po rokoch nestráca na kvalite. Bruce Willis, Meryl Streep a Goldie Hawn vytvorili skvelý vzťahový trojuholník. Najviac vyniká B. Willis, ktorý predvádza svoj najlepší komediálny výkon v kariére. Dobrý a dostatočne zábavný nápad nezprznený realizáciou. Komédia, ktorá rozhodne vyčnieva. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Naprosto originální komedie natočená hodně zábavně. Já jsem se bavila, ale musím říct, že se tenhle film určitě nebude líbit většině lidí. Film vyniká hodně propracovaným scénářem a zaujme tím, jak jsou obě ženské představitelky obsazené tak trochu proti svému obvyklému typu rolí (zejména Meryl Streep). I Bruce Willis tady hraje tak trošku jinak (ale ne nezajímavě). Pokud máte rádi černé komedie, pěkné triky a děláte si srandu z honu Hollywoodských hvězd za krásou, můžete se skvěle bavit. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak že bych si u toho zrovna ucvrnkával do kalhot samou radostí a nezadržitelným smíchem se říci nedá. Prvních zhruba čtyřicet minut jsem se ani moc nezasmál a to mám docela smysl pro humor. Zvolené tempo mi přišlo poněkud vlažné a samotný děj mě moc nebral, stejně jako toho chrápajícího diváka v sále. Je pravda, že hlavní pozvánkou jsou herecké výkony hlavního tria. Všichni své role podali opravdu zajímavě a ve druhé polovině jsem se začal konečně bavit i já. Triky jsou opravdu místy hodně povedené a černý humor začal zabírat. Nemyslím si však, že by šlo o nějakou nezapomenutelnou bombu, kterou je potřeba vychvalovat do nebes. Spíš to vidím jako průměrnou podívanou na zabití času. ()

classic 

všechny recenze uživatele

Roberta Zemeckisa považujem za režiséra,ktorý rád skúša nové triky,vizuálne efekty sú jeho doménou,ktorým rozumie... Meryl,Bruce a Goldie v čiernej komédii,kde to srší nápadmi,humorom,Zemeckis vôbec v tomto období 90 aj 80 rokoch,jeden z najvplyvnejších režisérov,ktorý dnes nie je excelentný ako voľakedy. Typický príklad klasických 90 rokoch,keď„fičali” takéto počiny,pri ktorých stačí vypnúť mozog a len pozerať. Štáb:Absolútna špička od kameramana Deana(Jurassic Park),strihača Arthura(obidva oscary za zemeckisovky),výprava Rick,hudba Alan+scenár,réžia,herci-pohodová komédia,ktorá ma bavila.Efekty pritiahnu,lebo sú pozoruhodné. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Aj ked tato komedia nemusi kazdemu zapasovat, mne sadla velmi dobre a to som videl tento film viackrat. V minulosti som zostal vzdy pri styroch hviezdickach, ale od septembra 2013, ked som si tuto skvelu komediu znovu pozrel s uzivatelkou Madison, nasmiali sme sa na rivalite hlavnych hrdiniek a reziserskych strihov (svadba Madeline s Dr. Menvillom) tak, ze predsa len pridavam aj tu piatu hviezdicku a to nehovorim, ake skvele vizualne efekty tu boli pouzite uz na rok 1992. Tak ako mnohi uzivatelia pisu, ze pre Meryl Streep a Brucea Willisa to boli nezvycajne ulohy, Meryl bola v tejto ulohe opät uzasna, ako aj Goldie Hawn, ale Bruce bol podla mna v tejto ulohe nevyrazny a zbytocny, proste si jeho rolu mohol zahrat aj menej znamy alebo iny herec, pretoze ja ho radsej vidim v akcnych ulohach. Avsak aj vdaka tomuto filmu patri Zemeckis medzi mojich oblubenych reziserov. .................................. _______ Meryl Streep - (Madeline Ashton) +++ Bruce Willis - (Dr. Ernest Menville) +++ Goldie Hawn - (Helen Sharp) +++ Isabella Rossellini - (Lisle von Rhoman) +++ Produkcia: Robert Zemeckis +++ +++ ()

Galerie (105)

Zajímavosti (34)

  • Tržby ze severoamerických kin činily 58,4 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 149 mil. (NIRO)
  • Ve scéně, kde Lisle (Isabella Rossellini) žádá Madeline (Meryl Streep), aby jí řekla, kolik si myslí, že jí je, Madeline řekne, že 38, a Lisle se na ní zle podívá. Herečce Isabelle Rossellini bylo během natáčení 39. (jezurka42)

Související novinky

Čertova švígrmutr

Čertova švígrmutr

30.06.2006

Někteří charakterní herci hrávají v inteligentních hlubších filmech, když jim jde o umění a touhu něco po sobě zanechat. Z toho se ale objeví v tak prvoplánovém hloupoučkém čemsi, že se člověk… (více)

Reklama

Reklama