Reklama

Reklama

Darth Maul: Apprentice

Krátkometrážní / Fantasy / Akční / Sci-Fi
Německo, 2016, 18 min

Obsahy(1)

Skupina Jediů je vylákána nouzovým signálem na odlehlou planetu, kde, jak se ukáže, musí čelit dosud neznámému sithskému lordu. Darth Maul podstupuje svoji závěrečnou zkoušku připravenou Darth Sidiousem, ve které musí prokázat nejen znalost Síly a dovednost v používání světelného meče, ale i demonstrovat, zda v sobě ještě najde špetku soucitu či slitování. (Tony-Z)

(více)

Recenze (46)

melloun 

všechny recenze uživatele

Darth Maul je jedna z nejikoničtějších postav ze světa Star Wars a přijde mi, že ve filmech vůbec nevyužili jeho potenciálu. Naštěstí je zde tenhle kvalitní kraťas, který se může směle rovnat s filmy z poslední trilogie. Svým nadšením a fanouškovstvím je vlastně i překonává. Tohle chci vidět v epizodě IX. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Bezkonkurenčně nejlepší fan-film, co jsem kdy viděl. Kamera, efekty, masky a celkový vizuál bez chybičky, ale co mě nejvíce uzemnilo byla především famózní choreografie soubojů a epická hudba. Je to sice bez nosnějšího příběhu, ale to vzhledem ke své krátkosti vůbec nevadí. Charakter Dartha Maula to přeci jen malinko rozvíjí. Drobnou slabinou by mohly být herecké výkony, kde je ten německý akcent trochu znát a slečna v hlavní roli trochu přehrává, ale pořád je to v rámci fan-tvorby vysoký nadprůměr. Paráda! ()

Reklama

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Já na kraťasy moc nejsem. Ale tady smekám! Smekám nad tímhle parádním počinem, který si nezadá s žádným Star Wars filmem. Jednoduché a zároveň efektně parádní. Jelikož se jedná, co následovalo Epizodě I, tak i víme, jak může takový příběh, kdy Darth Maul potká na nespecifikované planetě šest rytířů Jedi skončit. Masky jsou skvělé a choreografie boje naprosto luxusní. A ta holčina, co hraje padawanku? Bože můj, ta je nádherná! Až mi jí na konci bylo opravdu líto. Vážně zvedám palec hore, protože kdyby bylo takovýhle počinů víc, tak se možná přeorientuju na krátkometrážní filmy. (89 %) ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

No v rámci fan-made naozaj špička. K maximálnej spokojnosti tomu chýbalo možno len nejaké prepracovanejšie dejstvo, ale nechcem byť k amátrskej tvorbe príliš náročný. Efekty skutočne na úrovni a v mnohom by po vizuálnej stránke zahanbili aj niektoré profesionálnymi tvorcami točené snímky. Shawn Bu a spol, palec hore! ()

ProfesorLotr 

všechny recenze uživatele

Nejlepší Star Wars fanmade jaký jsem kdy viděl. Sice to čistých pět není, jelikož je to totálně bez příběhu a filozofie a moralita snímku také asi není úplně správná, přesto je choreograficky a vizuálně na špičkové úrovní, takže prostě nemohu nedat pět, protože dokázali oživit snad nejcoolovější postavu a udělali ji možná ještě více cool, než je v epizodě jedna (to jsem možná trochu přehnal, ale rozhodně je více využitá). https://www.youtube.com/watch?v=Djo_91jN3Pk 80% ()

Galerie (54)

Zajímavosti (4)

  • Maskování Bena Schamma jako Darth Maula zabralo každý natáčecí den 4,5 hodiny. Většinu si maloval sám. (AMD.SW)
  • Lokace natáčení: okolí obce Bollendorf v Německu, v Ďáblově kaňonu v pohoří Eifel, v oblasti Brunssummerheide v Nizozemí. Vnitřní prostory (před zeleným plátnem): Cáchy v Německu. Celkově se natáčelo 18 dní, a to od 19. 9. 2014 do 11. 11. 2015 – naposled se točil hologram Dartha Sidiouse. (AMD.SW)

Reklama

Reklama