Reklama

Reklama

Darth Maul: Apprentice

Krátkometrážní / Fantasy / Akční / Sci-Fi
Německo, 2016, 18 min

Obsahy(1)

Skupina Jediů je vylákána nouzovým signálem na odlehlou planetu, kde, jak se ukáže, musí čelit dosud neznámému sithskému lordu. Darth Maul podstupuje svoji závěrečnou zkoušku připravenou Darth Sidiousem, ve které musí prokázat nejen znalost Síly a dovednost v používání světelného meče, ale i demonstrovat, zda v sobě ještě najde špetku soucitu či slitování. (Tony-Z)

(více)

Recenze (46)

melloun 

všechny recenze uživatele

Darth Maul je jedna z nejikoničtějších postav ze světa Star Wars a přijde mi, že ve filmech vůbec nevyužili jeho potenciálu. Naštěstí je zde tenhle kvalitní kraťas, který se může směle rovnat s filmy z poslední trilogie. Svým nadšením a fanouškovstvím je vlastně i překonává. Tohle chci vidět v epizodě IX. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Fanouškovské filmy obecně takřka vůbec nevyhledávám, ani ty s mou milovanou Star Wars tematikou. Ale proč jednou neudělat výjimku, že…zvlášť když jde v tomhle případě o zatraceně kvalitní podívanou! Člověku je sice jasné, kdo se udrží v boji nejdéle, a pak je tu ten lehounce rušivý přízvuk (hlavně Sidious), ale jinak? Maximálně atmosférické, epické, výborně trikově zvládnuté, k tomu parádní kamera, střih, hudba (!), masky a velmi propracovaná choreografie soubojů (ta trochu drhne snad až ke konci, ovšem to souvisí s poslední Maulovou překážkou k dokončení výcviku). A třeba taková „pistolnická“ scéna byla přesně na hranici, za kterou už by na tu epičnost jeden musel reagovat smíchem, ale myslím, že i tohle dokázali tvůrci ještě ustát. A je fajn, že se pokusili postavám vdechnout i trochu té životnosti a člověk tak nemá problém s tím, jak se chovají (např. vůdce Jediů, tak i samotný Sith). Celková jednoduchost je zde navíc výhodou, nikoli slabinou. S přihlédnutím k faktu, že to je „amatérský“ film, nadšeně hodnotím slabším plným počtem. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kdo má už dost toho, jak temná strana síly pořád dostává na prdel a chtěl by vidět pár Jediů nakrájených jak Poličan, má možnost.. Vzhledem k finančním a technickým možnostem bezpochyby zajímavý počin, ale sledovat patnáct minut rubačku se zářivkovými trubicemi, závěrečný souboj až parodicky připomínající těstovinové westerny a stuttgartský přízvuk ochránců galaktické Republiky? To by mě neuspokojilo, ani kdyby na to strejda Walt vytáhl z pokladničky tisícinásobek, nicméně fanboyové, co dobře vědí, že respirační problémy Dartha Vadera nejsou způsobeny šlukováním tatooinských doutníků, ti nechť dají rukavici.. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Po Duel of Fates netroufnul tuhle epickou bitku se světelnými meči Abrams, jak jsem tajně doufal, ale parta nadšenců s mizerným rozpočtem. Jestli v Disney nejsou úplně blbí, ty prachy jim časem na něco daj... ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nečekaně dobré! Byl jsem připraven strhnout hvězdu za feministické ukončení, naštěstí se nekonalo. Tohle nebyla druhá Ripleyová a Darth samozřejmě nebyl Vetřelec. Výborné. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

No v rámci fan-made naozaj špička. K maximálnej spokojnosti tomu chýbalo možno len nejaké prepracovanejšie dejstvo, ale nechcem byť k amátrskej tvorbe príliš náročný. Efekty skutočne na úrovni a v mnohom by po vizuálnej stránke zahanbili aj niektoré profesionálnymi tvorcami točené snímky. Shawn Bu a spol, palec hore! ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších fan filmů jaké jsem potkal. Na minimálním prostoru jde hlavně o jeden dlouhý souboj, ale příběh doplňující postavu Maula je při tom vyprávěn velmi schopně, obzvlášť díky překvapivě schopným hercům. A o to překvapivější je, že ještě lepší než jejich herectví jsou jejich bojové schopnosti, nezadající si s tím co je k vidění v SW, i HK kung fu filmech. 8/10 ()

AllShallFall 

všechny recenze uživatele

Krásně zpracované. Sedělo mi to do posledního puntíku. Jako fanda SW dávám samozřejmě nejlepší hodnocení. Je to kus práce, vytvořit něco takového. FAN filmy jsou prostě samostatná kapitola a mělo by se na ně také tak nahlížet. Srovnávat to s filmy, je nesmysl. To je jiná kategorie. Navíc, já nejsem až na takové to lítání vzduchem, skákání až do nevím kam a používání Síly až kosmické lodě jsou zmuchlány do kuličky. Je to sice pěkné, ale pak už si to dost protiřečí se starými filmy. Má to být takové rytířské, jako to bylo ve starých ságách. A to většinou i v těch nových bylo. Nemluvě o Force Awakens. Zkrátka, fanoušek žije ve svém světě. Je to tak dobře. A proto to nelze srovnávat. ()

Darneth 

všechny recenze uživatele

S málo prostředky, hodně zábavy. Od němců jsem kvalitku fakt nečekala, obdobný amatérský filmy mě neberou, ale z tohoto jsem maximálně nadšená. Zápal pro věc je tu dosti znát, a to s rozhodně lepšími souboji, než v epizodě VII. Dala bych si přídavek prosím. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Já na kraťasy moc nejsem. Ale tady smekám! Smekám nad tímhle parádním počinem, který si nezadá s žádným Star Wars filmem. Jednoduché a zároveň efektně parádní. Jelikož se jedná, co následovalo Epizodě I, tak i víme, jak může takový příběh, kdy Darth Maul potká na nespecifikované planetě šest rytířů Jedi skončit. Masky jsou skvělé a choreografie boje naprosto luxusní. A ta holčina, co hraje padawanku? Bože můj, ta je nádherná! Až mi jí na konci bylo opravdu líto. Vážně zvedám palec hore, protože kdyby bylo takovýhle počinů víc, tak se možná přeorientuju na krátkometrážní filmy. (89 %) ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Bezkonkurenčně nejlepší fan-film, co jsem kdy viděl. Kamera, efekty, masky a celkový vizuál bez chybičky, ale co mě nejvíce uzemnilo byla především famózní choreografie soubojů a epická hudba. Je to sice bez nosnějšího příběhu, ale to vzhledem ke své krátkosti vůbec nevadí. Charakter Dartha Maula to přeci jen malinko rozvíjí. Drobnou slabinou by mohly být herecké výkony, kde je ten německý akcent trochu znát a slečna v hlavní roli trochu přehrává, ale pořád je to v rámci fan-tvorby vysoký nadprůměr. Paráda! ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Jeden z příkladů, kdy je krátkometrážní fanouškovská tvorba mnohem lepší, než to co předvádí tzv. nová trilogie. Mini příběh plný přehledné akce a docela kvalitních efektů s excelentní choreografií. Je slast na to koukat a působí to jako film přímo od tvůrců SW. Velký palec nahoru a doufám, že se Shawn Bu u filmu udrží. 85% ()

Reklama

Reklama