Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Claire a Norman odvážejí svou dceru Caitlin na koleje vysoké školy, kde začíná studovat. Claire je smutná, ale zároveň se těší, že bude mít víc času na sebe. Jejich sousedé, Warren a Marie Fureovi, se nastěhovali před pár týdny a neustále se hádají. Jednoho dne se Marie svěří Claire, že se moc bojí, vtom se vrátí její manžel a ona uteče do domu. Claire to trápí a druhý den za sousedkou zajde, ale ta není doma. Claire v noci nemůže spát a z okna vidí, jak soused nakládá do auta velký balík. Probudí Normana, ale auto je pryč. Claire hází psovi míček do jezera, které mají u domu a zdá se jí, že pod hladinou vidí mrtvolu. Navíc se celý den samy od sebe otevírají zadní dveře a náhle začne hrát i věž. Claire má strach a jede za Normanem, který pracuje v laboratoři na genetických výzkumech, do práce. Druhý den opět slyší v domě zvuky, otevírají se dveře, padají věci ze stolu. Claire se znovu vydává k sousedům, setkává se s Warrenem, ale s Marií prý nemůže mluvit… V noci jde Claire do koupelny, odkud se valí pára, vana je plná vody a pod hladinou vidí odraz mrtvé ženy. Druhý den ji Norman pošle k psychiatrovi. Claire se mu svěří, že doma viděla ducha a psychiatr jí poradí, ať s duchem naváže kontakt. Claire se svou kamarádkou Jody uspořádá seanci, ale k ničemu nedojde. Claire nechce, aby o tom věděl Norman – před rokem měla totiž autonehodu a od té doby se o ni manžel moc bojí. Jody odjede a z koupelny jde opět pára, vana je plná vody a Claire slyší hlasy… (TV Prima)

(více)

Recenze (326)

Shaqualyck 

všechny recenze uživatele

Vcelku průměrná duchařina navlečená do poněkud těsného thrillerového kabátku sází především na "chemii" mezi M. Pfeiffer a H. Fordem. Ta bezpochyby funguje, stejně jako všechny více či méně povedené odkazy na Hitche (Okno do Dvora, Psycho,...). Kdyby ale Robert Zemeckis trošku přitlačil na pilu a hlavně si odpustil neuvěřitelně úsměvný, možná až lehce stupidní "vodní" závěr s oživlou digitální mrtvolou, byl by můj verdikt určitě o hvězdičku lepší. Pár scén se dozajista povedlo (vana s omámenou pozvolna se topící obětí), jinak je ale tenhle film něco mezi poctou legendárnímu Alfiemu a obyčejnou spotřební "lekačkou", no a to mi na režiséra Zemeckisova formátu přijde trochu málo. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Velmi dojemný příběh o tom, jak se probouzí ženino nitro ve snaze vymanit se ze zhoubného vlivu muže neboli vnitřního Modrovouse. Clarissa Pinkola Estés by byla pyšná. Dále bych také chtěla poznamenat, že záběr na Michelle Pfeiffer s vilně roztaženýma nohama mi v ranných fázích dospívání zřejmě silně poškodil psychiku. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Harrison Ford si asi raz zahral záporáka a rovnako mu to sekne ako vždy. Je vidieť, že dobrý thriller sa dá nafilmovať bez zabijakov, monštier a mimozemšťanov, navyše toto by sa pokojne mohlo stať. Pravda je, že vo vode už to bolo pritiahnuté za vlasy, no, kto toto dielo nevidel, prišiel o veľa. Prvé dve tretiny vynikajúci hororový thriller a to hlavne vďaka skvelej budovanej a postupne hustnúcej atmosfére napätia, ale bohužiaľ typický hollywoodsky záver veľa pokazil. Škoda, mohol to byť absolútne špičkový film. I tak veľmi kvalitný film z kategórie hororov. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Thrillerová nuda s pár ľakačkami. Myslím, že už výstižnejšie sa tento snímok ani nedá nazvať. Jediné pozitívum vidím v sympatickej hereckej zostave a pár lepších momentoch, ktoré sa skoro všetky (okrem záveru) odohrali výhradne v jednej miestnosti - kúpeľni. Navyše rozuzlenie bolo jasné už na míle dopredu, čo len podporilo už i tak veľkú nudu. Veľmi slabý priemer a aj to musím žmúriť až ma z toho bolia oči. 50/100 Videné v rámci Horror Challenge Tour. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Mám rád Roberta Zemeckise, Michell Pfeifferovou i Harrisona Forda... ale ne pohromadě. Viníkem je scénář. Marně se snaží odkazovat na starší Hitchcockovy snímky Vertigo, Psycho... Proč scénáristé nemohli napsat originální příběh namísto toho, aby si tolik půjčovali od jiných? Ano, je tu pár děsivých momentů, ale je jich málo. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (15)

  • Michelle Pfeiffer a Harrison Ford byli režisérovou první a jedinovou vobou do rolí Claire a Normana Spencerových. (HappySmile)
  • Celosvětová premiéra proběhla 18. července 2000 ve Westwoodu (Kalifornie, USA). (Varan)
  • Trailer obsahuje scénu, kde si Claire prohlíží fotografii a zahlédne v okně obličej ducha. Tato scéna se ale ve filmu nakonec neobjevila. (HappySmile)

Reklama

Reklama