Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Claire a Norman odvážejí svou dceru Caitlin na koleje vysoké školy, kde začíná studovat. Claire je smutná, ale zároveň se těší, že bude mít víc času na sebe. Jejich sousedé, Warren a Marie Fureovi, se nastěhovali před pár týdny a neustále se hádají. Jednoho dne se Marie svěří Claire, že se moc bojí, vtom se vrátí její manžel a ona uteče do domu. Claire to trápí a druhý den za sousedkou zajde, ale ta není doma. Claire v noci nemůže spát a z okna vidí, jak soused nakládá do auta velký balík. Probudí Normana, ale auto je pryč. Claire hází psovi míček do jezera, které mají u domu a zdá se jí, že pod hladinou vidí mrtvolu. Navíc se celý den samy od sebe otevírají zadní dveře a náhle začne hrát i věž. Claire má strach a jede za Normanem, který pracuje v laboratoři na genetických výzkumech, do práce. Druhý den opět slyší v domě zvuky, otevírají se dveře, padají věci ze stolu. Claire se znovu vydává k sousedům, setkává se s Warrenem, ale s Marií prý nemůže mluvit… V noci jde Claire do koupelny, odkud se valí pára, vana je plná vody a pod hladinou vidí odraz mrtvé ženy. Druhý den ji Norman pošle k psychiatrovi. Claire se mu svěří, že doma viděla ducha a psychiatr jí poradí, ať s duchem naváže kontakt. Claire se svou kamarádkou Jody uspořádá seanci, ale k ničemu nedojde. Claire nechce, aby o tom věděl Norman – před rokem měla totiž autonehodu a od té doby se o ni manžel moc bojí. Jody odjede a z koupelny jde opět pára, vana je plná vody a Claire slyší hlasy… (TV Prima)

(více)

Recenze (326)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Nejhorší věc co se režisérovi může stát je, když si jeho film nikdo nepamatuje. Pod povrchem jsem už jednou viděl a dokonce celé, ale přesto mi dneska trvalo hodně dlouho, než jsem na to přišel. A protože jsem si ani za zlatý prase nedokázal vzpomenout o čem to vlastně je (totálně celá zápletka zapomenuta), kouknul jsem se ještě jednou. Což obvykle s filmy takového hodnocení nedělám.___Nemám rád lekačky a přitom Zemeckisův film s nimi pracuje jako se svým nejsilnějším prvkem. Nic víc v tom není. Scénář není moc duchaplný a Pfeiffer se po odhalení pravdy chová jak pipka ze Scary movie.Tož proto jen jedna. ()

svik 

všechny recenze uživatele

Nemohu si pomoci, ale ten film mě nadchl a to doslova. Skvělá Michelle Pfeuffer mě naprosto okouzlila. Hororové scnénky se mi opravdu líbili i když někdo může říci že jde o laciné a okoukané provedení, to mě nevadilo, byl jsem v té euforii, že mi vše připadalo skutečné. Jediný dojem z filmu mi zkazil Ford, ten se sem absolutně nehodil, prostě Michele si opravdu zaslouží lepšího. ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Jo tak tohle mě zklamalo a to maximálně. Herci odvedly skvělou práci Ford byl přesvědčivej a Pfeifferová byla taky dobrá. Ale zbytek stál za prd hudba od Silvestra na mě působila strašně obyčejně a nezapamatoval jsem si ani skladbu ze soundtracku. Scénář byl snad dělán na koleni, a nechápu proč si ho Zemeckis vybral když na něj působí fakt obyčejně. Aspoň ale třeba kamera působí hodně dobře a některé uhly mě fakt zaujaly a konec byl celkem pěkně udělanej a konečně byl akční, ale jinak slabota. 3* za herce, konec, sem tam napětí. Ale celkově zklamání na celé čáře. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Zemeckisovy sa darí diváka držať v napätí, práca s atmosférou sa mu darí, škoda len, že z očakávaného thrilleru sa nakoniec vyprofiloval čistokrvný horor. Bolo by dobré, keby sa nejakou hororovou scénou žáner pripomenul o niečo skôr, pretože to film potom akosi rozdeľuje a úplne to nenapĺňa ani thriller ani horor. Určite stojí za to film vidieť a štvrtá hviezda mu ušla len veľmi tesne. 60%. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Na toto som bol ešte na premiéru a kino zážitok na mňa tak silne zapôsobil, že je to film pre mňa s plným počtom. Thrillerovo veľmi dobre prepracované a má to aj strašidelné momenty, ktoré síce čakáte, ale i tak vás to vyľaká. Ja mám slabosť na duchárske horory, z toho mám fakt husiu kožu. Veľmi dobrá je tu transformácia oboch postáv a obsadenie takisto špičkové. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (15)

  • Michelle Pfeiffer a Harrison Ford byli režisérovou první a jedinovou vobou do rolí Claire a Normana Spencerových. (HappySmile)
  • Když se Claire probírá oblečením v Caitlynině šatníku, navrchu leží figurka E.T.ho. Manželka Harrisona Forda Melissa Mathion napsala a produkovala film E.T. - Mimozemšťan. Harrison Ford zde hrál ve vystřižených scénách ředitele školy. (HappySmile)
  • Celosvětová premiéra proběhla 18. července 2000 ve Westwoodu (Kalifornie, USA). (Varan)

Reklama

Reklama