Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kreslený králík Roger je populární hvězdou animovaných filmů. V poslední době se ale při natáčení nemůže soustředit a všechno kazí. Podezírá totiž svou krásnou ženu Jessicu z nevěry. Majitel filmového studia si proto najme soukromého detektiva Eddieho Valianta. Ten má tajně pořídit fotografie, na kterých Rogerova manželka koketuje s výstředním staříkem Marvinem Acmem. Jedině tak může šéf králíka přimět, aby se rozvedl a začal zase normálně pracovat. Jenže Jessica není králičí samička, nýbrž neobyčejně vnadná barová zpěvačka. Sama o sobě říká: "Já nejsem zlá, jenom mě tak nakreslili." Roger ji miluje, i když se prokáže její nevěra, nechce se jí vzdát. Krátce nato je Acme nalezen mrtev. Pro detektiva Valianta tak začíná největší případ jeho kariéry. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Ukázka z filmu 2

Recenze (345)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Jak poměrně nedávno řekl Sly Stallone "Stýská se mě po časech, kdy v Hollywoodských studiích seděli kovbojové, co se nebáli jít do originálního námětu. Dnes tam sedí obživlé kalkulačky, které nezajímá scénář ani originalita, ale jenom čísla." Tak přesně na tenhle výrok jsem si vzpoměl, když jsem sledoval tohle polokreslný mistrovství. Robert Zemeckis je hotovou výkladní skříní 80. let a to nejen za kult Návrat do budoucnosti, ale třeba i za Honbu za diamentem a nebo právě za tohle polokreslný bláznovství. No, vážně chlapi, kdo z nás by netoužil být sváděn kreslenou sexbombou nebo riskovat život pro kreslnýho králíka, a pokecat s miminem, který by si rádo zašukalo, ale má jen třícentimetrový nařádíčko, tak si radši zapálí cigáro a vysype ze sebe ironický vulgrismy. Tomu já říkám svět s koulema. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Dnes už legendární film, ve své době revoluční kombinací kresleného a hraného snímku. Má to nápad, má to spád, má to skvělé momenty a hlavně byl tenhle film ve své době revoluční nejen zpracováním, ale pro mě (a to nejen v době svého vzniku) i tím, že kvalita scénáře není nepřímo úměrná technickému zpracování (jak se bohužel poslední dobou děje časteji, než by bylo zdrávo, viz například Space Jam). ()

Reklama

monolog 

všechny recenze uživatele

Když odhlídneme od faktu, že jsem na tenhle film jako malej koukal jako u vytržení a napodoboval Soudce, takže pro mě je to klasická kultovní nepřekonatelná zábava, i dnes musím uznat, že je to výbornej film. A herectví Boba Hoskinse se tímto snímkem krásně ukázalo světu. I když je to občas až barevně kýčovitý, není to kýč už jen protože ta kýčovitost tu mám parodovat klasický disneyovky. Taky se mi hodně líbila spolupráce mezi studii, jsou tu všechny postavičky od Disneyho i od Warnerů a kdoví od koho všeho ještě. Jen myslím Toma a Jerryho jsem tam nikde nezahlídl. Mimochodem, víte koho tu hrál Frank Sinatra? Ten zpívající meč, kterej si Valiant vezme na obranu. Já věděl, že je mi jeho hlas blízkej od dětství. A ta Rogerova manželka, řekněte mi, kam dala oči? Ta byla moje první láska, i když jsem si to vlastně nikdy neuvědomil. A atmosféra tohohle snímku je tak nádherně dobová, že člověk má pocit, že to je občas spíš dokument než cokoliv jiného. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

trosicku nesplnene ocekavani.. asi to je muj pocit. A udivuje mne, ze se to stalo prave zde. Skvela myslenka dat animovane postavicky primo do sveta lidi, strach nahanejici Lloyd, duhovy Kreslounov, manzelka Rabbita, skvele camea ruznych disney hrdinů, to vse melo poskytnout zabavu ve stylu DreamWorksu.. a mozna, ze prave tyto ocekavani byly prilis prehnana. Ano, stale je to skvelej film plny situacniho humoru a gagů, jenze hlavni animovany hrdina by rozhodne nemel byt otravny a film by nemel citit tak moc nevyuzitim potencialem.. nevim ted prijit presne na to, co mi tu chybelo, ale neco to bylo. Ctyrhvezdickova zabava, kterou ale nepotrebuji a nechci znovu opakovat.. Zemeckis natocil mnohem nesmrtelnejsi klasiky, tahle zustane zapsana jako odvazny a prukopnicky pokus, ale nic vic.. Snad i diky tomu me to az tak nezhnusilo, a dokonce sem byl schopen dat 4 hvezdy.. A samozrejme diky zivym pitomym kulkám ;-)) ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Opät jeden z filmov, ktory som videl uz dost davno, ale az teraz som si uvedomil, aka to bola makacka pre hercov predstavovat si kreslene postavicky, ktore tam behali okolo nich a pritom ziadnu z nich nevideli. Potesujuce je vidiet rozne kreslene postavy z Disneyho filmov, Zemeckisov humor je celkom vydareny a taktiez nechcem zabudnut na skvelu hudbu Alana Silvestriho, ktora mi v niektorich chvilkach pripominala NAVRAT DO BUDUCNOSTI (1985) taktiez od tych istych tvorcov a opät s Christopherom Lloydom, ktory si tu zahral zaporaka. Mozno je tato komedia pre deti prilis dejovo komplikovana a pre dospelych mozno prilis detska, ale bolo to zabavne a tak ma odomna tento zabavny filmik 4 hviezdicky. Tri Oscary za vizualne efekty, strih a strih zvukovych efektov si tvorcivia podla mna zasluzili. _________ Bob Hoskins - (Eddie Valiant) +++ Christopher Lloyd - (Sudca Doom) +++ Joanna Cassidy - (Dolores) +++ Kathleen Turner - (Jessica / hlas) +++ Stubby Kaye - (Marvin Acme) +++ Alan Tilvern - (R.K. Maroon) +++ Joel Silver - (Raoul) +++ Paul Springer - (Augie) +++ Richard Ridings - (Angelo) +++ Produkcia: Steven Spielberg, Kathleen Kennedy, Frank Marshall +++ ()

Galerie (113)

Zajímavosti (37)

  • Představitel Rogera - komik Charles Fleischer - si na Zemeckisovi vydupal, že mohl po natáčecím place pobíhat v kompletním králičím kostýmu včetně ušaté čepice. Kostým si natolik oblíbil, že se v něm dokonce vydal venku na nákup. (Divočák)
  • Děj knižní předlohy se odehrává v současnosti. Zemeckis ovšem přišel s nápadem spojit ztřeštěné gagy kreslených grotesek a atmosférů filmů noir, temných detektivek ze 40. let a proto děj přesunul do roku 1947. (Divočák)

Související novinky

Ztratí studia práva na slavné značky?

Ztratí studia práva na slavné značky?

04.10.2019

Jak je vidno z nedávného obnovení smlouvy na Spider-Mana mezi studii Sony a Disney, duševní vlastnictví je v Hollywoodu jedna z nejdůležitějších věcí vůbec. V podstatě stačí vlastnit práva na… (více)

Zemeckis na lovu mořských příšer?

Zemeckis na lovu mořských příšer?

29.07.2011

Po propadáku Máma mezi Marťany z jeho produkční dílny je víceméně jasné, že kariéru Roberta Zemeckise spasí už jen návrat k hranému filmu. Tedy, alespoň částečně hranému – nějaké ty digitální efekty… (více)

Reklama

Reklama