Reklama

Reklama

Super Mario Bros. ve filmu

  • USA The Super Mario Bros. Movie (více)
Trailer 11

Sourozenci Mario a Luigi sní o tom, že povedou nejlepší instalatérskou firmu v New Yorku, což jim zatím moc nevychází. Možná právě proto jsou ochotní vrhat se i do úkolů, které jsou zjevně nad jejich nepatrné síly. Chuť jít do všeho po hlavě se jim nevyplatí ve chvíli, kdy vlezou do podezřele vypadající obří zelené trubky a pár vteřin nato se jí nekontrolovatelně řítí „kamsi“. Na druhém konci potrubí na ně čeká fantastický svět, jehož obyvatelé právě řeší dost podstatný problém. Ohavný ještěr Bowser, král jednoho ze zdejších království, se totiž rozhodl silou ovládnout všechny ostatní říše. V hledáčku má především Houbové království, jehož vládkyni, princeznu Peach, by si navíc rád vzal za manželku. Věčný smolař Luigi po své životní jízdě skončí právě v Bowserově spálené zemi, kde je okamžitě zajat poskoky zdejšího krále. To Mario má mnohem větší štěstí, protože království princezny Peach, kam dopadne, vypadá jako ráj nejen pro houbaře. Peach je navíc fajn holka bez princeznovských manýrů, a tak když se Mario dozví, jaké jí hrozí nebezpečí, okamžitě se jí rozhodne pomoci. Zvlášť když přitom bude moci zachránit i milovaného bratra Luigiho. Zapomíná přitom jaksi na to, že rozhodně není žádný hrdina a že to nejstatečnější, co dosud udělal, bylo utažení povoleného kohoutku. Jenže když jste Super Mario, tak se žádných překážek nebojíte. (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer 11

Recenze (311)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Bylo to barevné, pořád se něco dělo, bylo to dětské a ne infantilní, nebyly tam momenty, kdy by se divák cítil za tvůrce trapně, děti se bavily ... moje drahá polovice usnula po patnácti minutách a občas ji ze spánku vytrhl stisk malé pacinky naší slečny dcery. Já očima postrkovala ručičky hodinek k času toužebně očekávaněho konce. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Tak přeci jen má Super Mario Bros. dobrý film. Není výborný, ale oproti Mariům z devadesátek je to nebe a dudy! Co musím pochválit je zde práce se značkou ve všech jejích ohledech. Takže tu uvidíme známé postavy, odkazy na všechny možné hry a uslyšíme známou hudbu. Mario se nestydí za to, že je Mario a jede si svou pohádku pro děti a nostalgii pro dospělé. Nicméně pokud bych měl říci hlavní negativum filmu, pak to, že se snaží být hlavně a pouze dětský. Krom nostalgie tam pro rodiče a již dospělé pařany není nic, pro co bych vám doporučil se na příběh podívat. Není tam žádný přesah jako v Kocourovi v botách: Poslední přání. Nebo v animovaném Spider-Man: Paralelní světy. Což je škoda, protože si o něco takového Mario přímo říkal. Nicméně nebrečím! Mario je pořád dobrým filmem! Není výborný, nebo chvalitebný. Je dobrý! Tak pokud si chcete napravit chuť po patvaru z roku 1993, máte šanci. 70% ()

Reklama

Petroff 

všechny recenze uživatele

Moc se mi to nelíbilo, moc mě to nebavilo. Neteře se ale smály dost, což bylo nejdůležitější! Já si myslel, že jsem v 41 letech jasná cílovka, ale nějak mě to minulo, a to mám Nintendo Switch, videohry miluju, ale Mario si zasloužil víc, a nevím jestli dospěleji, ale určitě zábavněji a možná i víc bláznivě a akčně. Ani těch eastereggů jsem moc nepochytal. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Neurážející videoherní adaptace až po okraj napěchovaná skrytými i zcela očividnými odkazy, která ale místo nějakého smysluplnějšího budování univerza raději předkládá prvoplánový a vykořeněný příběh. Je to vážně veliká škoda, jelikož potenciál tohoto snímku byl určitě daleko větší, než jsme vlastně ve finále dostali. Avšak za zmínku zde vyjma všudypřítomných easter-eggů stojí pouze výtečná záporná postava Bowerse (epický Jack Black!) a princezna Peaches, která se i ústředním hrdinům navzdory stala hlavním spojovacím článkem celého počinu. Pokud tedy máte rádi ikonické videoherní postavy, tento snímek by ve Vašem filmovém výčtu určitě chybět neměl. PS: Nejlepší postavou celého filmu je dle mého názoru depresivní modrá hvězdička, jejíž nihilistické smýšlení je něco naprosto dokonalého! „In an Insane World, it is the Sane who are called crazy.“ ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Veľký fanúšik, predovšetkým ten nostalgický, si môže automaticky pridať jednu * navyše. Výborne zvolený vizuál, ktorý bude dobre odolávať času. Sú do tej hodiny a pol narvané všetky mysliteľné detaily tohto sveta, a počet ktorý zachytíte určí, aký veľký fanda ste. Problémom je totálne tuctová, nezaujímavá, v pamäti neudržateľná zápletka. Tu jednoznačne platí, že forma víťazí nad obsahom. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (36)

  • Charlie Day, jenž propůjčil hlas Luigimu, prozradil v rozhovoru, že scénář byl natolik tajný, že během natáčení dostával pouze řádky k namluvení. (petr.koca)
  • Film byl oznámen 31. ledna 2018. Produkce filmu začala 1. února 2019. (petr.koca)
  • Když Mario a Toad dorazí ke vstupu do hradu, jsou odmítnuti strážcem, který jim sdělí, že jejich princezna je na jiném hradě. Tato situace je narážkou na videohru „Super Mario Bros.“ (1985), kde po dokončení světa Toad sdělí Mariovi, že jeho princezna se nachází na jiném hradě. (petr.koca)

Související novinky

The Legend of Zelda putuje do filmu

The Legend of Zelda putuje do filmu

11.11.2023

Nejspíš to bylo jen otázkou času. Po letošním obrovském úspěchu snímku Super Mario bros ve filmu, jenž se díky miliardě a dalších 362 milionech dolarů stal nejúspěšnější herní adaptací vůbec, studio… (více)

Nová Mission: Impossible sbírá nadšené ohlasy

Nová Mission: Impossible sbírá nadšené ohlasy

20.06.2023

Tom Cruise loni vlastnoručně zachránil kina a jeho Top Gun: Maverick se po fenomenální jízdě napříč světem zastavil až těsně pod 1,5 miliardami dolarů. Letos se něco podobného, ačkoliv tam to člověk… (více)

Ani Strážci galaxie nepřekonali Super Maria

Ani Strážci galaxie nepřekonali Super Maria

07.05.2023

Čtvrtá, ani začátek páté fáze marvelovského univerza mírně řečeno nenadchla, od vyvrcholení trilogie Strážců Galaxie, které na plátna dorazilo ve čtvrtek, se nicméně očekávaly velké věci. A film,… (více)

Reklama

Reklama