Reklama

Reklama

Cyrano

Trailer 1

Básník Cyrano z Bergeracu (Peter Dinklage) oslní hravými slovními hříčkami při ústním souboji i brilantním šermem v duelu. Kvůli svému vzhledu je však Cyrano přesvědčen, že není hoden lásky oddané přítelkyně, zářivé Roxanne. Když Cyrano konečně plánuje vyjádřit své city, Roxanne se na první pohled zamiluje do rekruta Christiana. Vědom si svých nedostatků, Cyrano z Bergeracu pomáhá mladému Christianovi získat srdce půvabné Roxanne, byť je do ní sám vášnivě zamilovaný. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (46)

Dadel 

všechny recenze uživatele

Po katastrofě s West Side Story jsem málem zanevřel na muzikály, a to by byla chyba. Tohle je muzikál jak má být, klasiku mírně upravil v mezích zákona, a to hlavně skvělým obsazením Petera Dinklage. No a druhým a největším kladem je hudba od členů skupiny The National (jedna z nejlepších skupin všech dob, to jako bez debat), která se hodí do historického filmu, ale zároveň zní moderně, v čele s nejkrásnějším duetem všech dob - Overcome: https://www.youtube.com/watch?v=C1fBG9OQVBE ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Nemám rád muzikály, to říkám rovnou. Je to pro mě přesně ten mem typu „jak zkazit film každých 10 minut“. U Cyrana jsem se rozhodl udělat výjimku a i když jsem měl sto chutí se hned na začátku první hudební vložky zvednout z jinak úplně prázdného sálu, setrval jsem a viděl... takový zajímavý film o tom, jak charismatický, byť nesebevědomý (nebo spíš hrdý) trpaslík nedokáže vyznat své city dívce a vykompenzuje si to tím, že svůj básnický um propůjčí prostředníkovi, který naopak jediným, čím oplývá, tak vzhledem. Písničky mi nakonec ani tolik nevadily, nebyly moc dlouhé a lišily se styly - ze začátku tu bylo i něco jako moderní „rap“. Jen o ty české titulky se mohl postarat někdo, kdo měl aspoň trochu básnické střevo, protože v originále se text úžasně rýmoval. Popravdě jsem si v hlavě udělal během sledování obrázek, jak asi může samotný příběh dopadnout a někdy ve tříčtvrtině to tam i směřovalo. Jenže následoval zajímavý zlom, který celý děj trochu otočil. Závěr se mi, popravdě, zase tak moc nelíbil, ale neznám klasiku, na níž je celý příběh založený. Rozhodně si do hledáčku zařadím i ostatní zpracování, toto mě nenadchlo, ale ani zvlášť neurazilo. Dinklageův výtečný herecký výkon mě nicméně sám o sobě vtáhl do děje a už jen to si zaslouží o tu hvězdu navíc. ()

Reklama

levente

všechny recenze uživatele

Cyrano je moje slabost. Myslím si, že to jeden z nejlépe napsaných příběhů vůbec. Nabízí mnoho možností, kudy vést děj a dalším a dalším autorům může pomoci ke slávě. Cyráno pana Wrighta je originální a to nejen nápadem, kdy se nic netočí kolem nosu, ale kolem výšky. Je těžké to téma zpracovat, protože se neubráníte srovnání, kdy už úvodní scéna v divadle dostává od původního zpracování těžce na frak. Při poslání Tě bodnu už tu není ničím nahrazeno, jen nezáživným dialogem. Trochu to vylepší šermířský souboj, ale v pasáži, kde jde Cyrano proti 100 absence zápalu zamrzí. A tak je to se vším. Viděl jsem Cyrana ve všech zpracováních. Ve všech. A tohle je jedno z nich, které na začátku drobátko vybočí z průměru, aby se do něj zase zařadilo. Stojí za shlédnutí. Ale neodbourá.... ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Videné na čisto, len kvôli nominačke na kostýmy. Určite zaslúžená, historické filmy si na tom dajú záležať, poväčšinou, ale či ju premenia, to je otázne. Príbeh všetci poznáme, neskĺzlo to do úplného muzikálu, to cením. Je to ale dlhé a niekde v polke to stráca dych. Kvôli ústrednej trojke ale nemôžem dať viac ako 2 z 5 ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Tohle mohl úplně klidně být OBŘÍ veleprůser. Ale naštěstí to není průser vůbec. Toto uchopení Cyrana mi připadá velmi šťastné a sympatické a navíc jsem si ho oblíbil. Tahle nová adaptace nádherně ctí Rostandovu klasiku a zároveň ji příjemně, nenásilně upravuje. Výprava je samozřejmě úžasná, písničky jsou vynikající, dvouhodinová stopáž je zcela adekvátní a Peter DInklage v hlavní roli naprosto válí! Parádní film pro dobrou náladu. 80 %. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (2)

  • Podľa úvodných správ o produkcii filmu, Brian Tyree Henry bol jedným zo štyroch hercov obsadených do filmu. Ten bol však neskôr nahradený v úlohe kapitána Le Breta hercom Bashir Salahuddin. (drake31)
  • Film bol natočený na ostrove Sicília (Taliansko). (Arsenal83)

Související novinky

79. Zlaté glóby - nominace

79. Zlaté glóby - nominace

13.12.2021

Dnes odpoledne byl zveřejněn kompletní seznam nominací pro 79. ročník Zlatých glóbů, které každoročně uděluje Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu (HFPA). Předávání cen se má uskutečnit 9.… (více)

Reklama

Reklama