Reklama

Reklama

Rudý škorpion

  • Jihoafrická republika Red Scorpion (více)

Obsahy(1)

Ruský důstojník tajné služby Nikolaj je vyslán do Afriky, aby zlikvidoval vůdce povstalců, kteří bojují proti tyranskému režimu. Nikolaj se snaží připojit k rebelům a po čase se jeho přesvědčení obrací proti původnímu poslání a je rozhodnut se přidat se zbraní v ruce na stranu spravedlivého boje za svobodu. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Recenze (190)

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Lungren jako komouš? Proč né. Hezky zazpíval sovětskou hymnu,mohl jí tehdá zpívat někde na olimpiádě. Dobré narážky na nás. Lungren:"Já se chci napít". Hromotluk u stolu."No a?" "Tak vypadni ty česká svině." Akční scény jsou dobré,i hlášky toho tlustýho novináře jsou skvělý. Masakr slušný,hlavně ustřelená ruka s bombou. ()

Ilhan 

všechny recenze uživatele

Ten závěr je prostě bombička, skvěle natočená a podkreslená dobrou hudbou, avšak všechno co tomu předchází je takové napůl tam a napůl tam. Pro milovníky akčních filmů málo akční, pro vážnější publikum příliš akční. Prostřední část je taková snaha o vážné nakouknutí do mysli člověka, který se postupně mění z nemyslícího zabijáckého stroje na uvědomělou lidskou bytost, která se nebojí využít své schopnosti pro pro něj nově nalezené dobro. Ani jedno bohužel není vypipláno a dovedeno k dokonalosti. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

O dosť mohutnejší, o dosť blonďavejší, ale rovnako deštruktívny, nezničiteľný a ´´zhovorčivý´´ klon Johna Ramba. K nesmrteľnej sláve vyššie spomenutého nabijaka mu však chýba svižnejšia a dynamickejšia réžia ( a to hlavne pri akčných scénach ). Dolph Lungren tu však odviedol prácu, ktorú od neho každý čakal. Svojimi napumpovanými svalmi rozdrtiť každého potencionálneho nepriateľa a ešte popri tom vyzerať cool a nebezpečne. ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Rudý Škorion. Tohle jsou přesně ty role pro které se Dolph narodil a děkujme za ně, když vidíme kam situace dospěla a v čem hraje od poloviny devadesátých let. Děj naprosto nekomentovalný, pitomý, protě klasická hrdinská antirusagitka, ale to vůbec nevadí. Akce nestojí, závěr je tak neuvěřitelně béčkový, že mi připomněl Komando, avšak na to mu ještě dosti chybělo. Scéna s granátem je nezapomenutelná a ještě nejednou se nad ní pousměju. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Padej, českej šmejde !!" ;) I křovák se mohl potrhat smíchy, hlavu si ukroutit, to až tak moc je tahle Lundgrenova - Ten je tu mimochodem opravdu výtečný !! - rambovská variace převážně zábavná.. Hodně slušné béčko, jemuž však příliš nesluší režijní břídil Joseph Zito, jinak jde ovšem o legendární záležitost.. V jakém jiném americkém bijáku se mluví o zkurvených Čechoslovácích ?? ()

Galerie (24)

Zajímavosti (16)

  • Počas akcie páli ruský vojak po nákladiaku z ručného protitankového granátometu, v ktorom však nemá raketu. Napriek tomu dokáže na kamióne preraziť sklo aj pletivo. (johnsnow)
  • Po tom čo Dolph Lundgren (Nikolai Rachenko) vystrelí na tank z granátometu, tank končí s natrhnutou hlavňou, o pár záberov je hlaveň znovu nepoškodená. (johnsnow)
  • Z histórie: V rokoch 1964-65 sa viedla v Zaire utajovaná vojna medzi Kubou a Spojenými štátmi, Kubánska intervencia rozhodujúco pomohla Guineovi Bissauovi v boji za nezávislosť. A Kubánske vojská mali v Afrike bojovať až do rozpadu rasistického režimu apartheidu v J.A.R, na rozkaz Fidela Castra. (andykovac)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno