Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve druhém filmu ze série Bláznivá střela se policejní poručík Frank Drebin (Leslie Nielsen) účastní slavnostní večeře v Bílém domě, kde má obdržet cenu za zastřelení tisícího drogového dealera. Na večeři je pozván také doktor Albert S. Meinheimer, s nímž se prezident Bush právě domluvil na nové energetické politice podporující alternativní zdroje. To se ale nelíbí zlotřilým představitelům tradiční energetiky (uhelného, ropného a atomového průmyslu.) Spojí proto síly s mazaným ničemou Quentinem Habsburgem, aby naplánovali Meinheimerův únos a na jeho místo dosadili dvojníka, který by vedl politiku v souladu s energetickou lobby. Ve Washingtonu se známý policista rovněž znovu setkává s bývalou přítelkyní Jane Spencerovou (Priscilla Presleyová), která v současné době pracuje v ústavu pro výzkum využití energie, a má pocit, že se tam dějí nějaké prapodivné věci. Frank se pustí do vyšetřování a zanedlouho narazí na neklamné známky toho, že i v této oblasti existuje mafie, prosazující své zájmy... (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (370)

kingik 

všechny recenze uživatele

Kdo by neznal šíleného detektiva Franka Drebina, který svojí imbecilitou, a na jeho roky neobvyklým sexuálním apetitem, rozesmával diváky už ve třech filmech. Tenhle je nejlepší. Obsahuje největší složku bláznivého a decentního humoru, ale pochopitelně své místo zabírá parodická složka na vážně míněné policejní detektivy a policejní okrsky všeho druhu. Po dávném rozpadu proslulé trojice Zucker-Abrahams-Zucker, zkráceně ZAZ, také ubylo filmů s tímto jedinečně provázaným humorem. A kdyby se tihle tři ještě někdy dali dohromady, tak zesnulého Leslie Nielsena v této roli nahradit nelze. Tahle komedie se příliš nezaobírá propracovaným dějem a jeho logikou. To, co tenhle film dělá zábavným a vtipným, je právě to, co se děje kolem ústřední dějové zápletky. Drebin a spol. moc inteligence nepobrali, ale jsou naprosto roztomilí. Záporáci jako by vypadli z nějakého comicsového sešitu, co záběr, to vtip nebo nějaká hláška a narážka na známý a vážně míněný film. Na plný počet to není z toho důvodu, že tento styl satirického humoru už tolik nepreferuji, a kdysi úderné hlášky už dnes tolik neobstojí. Rovněž seriál Police Squad, na kterém je založen, u nás není příliš známý a populární. A hlavně je znát, že to prostě je komedie z 90. let minulého století. 70% ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Ano, když jsem se podíval na film dnešní optikou (když jsem ho viděl před lety, ještě jsem brýle nepotřeboval), musel jsem uznat, že celá řada fórků už poněkud vyčpěla, nebo vyznívá poněkud trapně. Naprostá většina humorů na mě ale v pohodě fungovala i dnes, takže jsem se do smíchu nemusel v žádném případě nutit. Byl jsem rád, že se členové policejního oddělení vrátili v plné síle, aby to opět natřeli nejen běžným kriminálníkům, ale i zástupcům takových spolků jako KOUŘ, SKVRNA a ŘACHA. Ale buďme k sobě upřímní; vždyť v tomto snímku vůbec nešlo o boj proti zločinu, o záchranu planety nebo o spravedlnost. To všechno byly jen podružnosti, které se připletly do cesty největšímu romantikovi na severoamerickém kontinentu při jeho cestě za láskou. Stejně jako předchozí snímek, ani druhá část trilogie nekladla přehnané nároky na divákovo myšlení, takže mohla značná část mozkových buněk dostat mimořádné volno, zatímco jsem si užíval nenáročný ale zábavný relax. Pokud to bylo hlavním záměrem tvůrců této komedie, pak to s přehledem zvládli. / Poučení: Stav se v podniku "The Blue Note", ta atmosféra je jedinečná. 4*+ ()

Reklama

Joe321 

všechny recenze uživatele

Výbovné pokračování Zucker/Abrahams/Nielsen. Tenhle parodie mi dneska tak chybí! - "Blowing away a fleeing suspect with my 44 Magnum was everything to me. I enjoyed it. Well, who wouldn't? But now I want to be the environmental policeman. I want a world where Frank Jr, and all Frank Jrs can sit under a shady tree, breathe the air, swim in the ocean, and go into a 7-11 without an interpreter. I want a world where I can eat a sea otter without getting sick. Where the Democrats put somebody forward worth voting for. But I want a world where I can wake up with this woman, whom I love." ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 8/10 Hudba 4/10 Efekty 4/10///+ opět spousta gagů, zajímavější záporák, krimi zápletka -není již tedy (noir) detektivka (ale to vlastně tak nevadí), menší frekvence gagů v pozadí, a love story byla spíše trapná/// Druhé pokračování se velmi podobá originálu, i když dějově je trošku jiná (příběh) je vystavěná na stejném chématu. Smát se jistě budete, zvláště když pochopíte mnohé narážky a rohodně musím vyzdvihnout gradující finále./// Celkem 76%/// Pozn. opět fim hodnotím k současné době. Na tehdejší dobu si tedy přičtěte 5%. Ve výsledku má tedy pokračování 81% a originál 84% viz. hodnocení z 5.6.2006 ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Výborná záležitost tria Z-A-Z. Srovnatelná s jedničkou, plná ujetých vtipů. Opravdu plná, ta kadence je neuvěřitelná, takže když se jeden fór zrovna nechytne, o 30 sekund později už je tam další. K tomu spousta takových skrytých drobností a vtípků, které člověk pochytí třeba až na druhé či třetí zkouknutí. Jednoznačně jedna z nejlegendárnějších komedií. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (11)

  • Jaderná bomba na konci filmu odkazuje na bondovku Goldfinger (1964). (Chegi)

Související novinky

Liam Neeson si zahraje v remaku Bláznivé střely

Liam Neeson si zahraje v remaku Bláznivé střely

14.10.2022

Chyběl vám žánr bláznivých parodií? Pak pro vás má studio Paramount dobré zprávy – oficiálně totiž chystá remake Bláznivé střely, v níž by si hlavní roli měl po legendárním Lesliem Nielsenovi zahrát… (více)

Reklama

Reklama