Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdysi v dávných dobách mocně vládl král Artuš (Sean Connery). Jeho domovem byl Camelot. Chtěl vládnout spravedlivě a v míru. Jeho největším protivníkem byl jeho bývalý rytíř, princ Malagant. Ten spolu se svými vojáky neustále usiloval o dobytí co největšího území. V kraji, kterému vládla po smrti svého otce Guinevere z Leonesse, se Malagant dopouštěl válečných zločinů, vypaloval vesnice a vraždil zdejší lid. Guinevere se rozhodla, že nejlepší bude provdat se za krále Artuše a spojením s jeho říší svůj lid ochránit. Při cestě na Camelot je však její procesí přepadeno Malagantovými válečníky. Krásnou paní zachrání statečný Lancelot (Richard Gere), kterého žena okamžitě okouzlí svou krásou. I ona k němu cítí náklonnost, ale nechce nic přiznat. Oznámí muži, že se jede provdat za Artuše a že se mezi nimi nesmí nic stát. Guinevere v pořádku dorazí na Camelot a je připravena stát se královou ženou. Do pevnosti se ovšem vydá i statečný tulák Lancelot a doufá, že žena bude opětovat jeho city. Vše se ale chystá na královu svatbu. Na zasedání rytířů kulatého stolu dorazí princ Malagant s návrhem, že si s Artušem rozdělí Leonesse. Budoucí královna ale tuto možnost striktně odmítne, král pochopitelně také a Malagant s výhružkami rozezleně odchází. Guinevere je Malagantovými vojáky unesena do zříceniny jeho hradu, kde je vězněna, ale vysvobodí ji opět Lancelot. Cit mezi Lancelotem a krásnou budoucí královnou je stále silnější, a i když by byla žena nejraději, kdyby Lancelot z Camelotu odešel, muž nakonec přijímá Artušovu nabídku stát se jedním z rytířů kulatého stolu jako odměnu za záchranu života jeho lásky. Artuš totiž nic netuší o vzájemných sympatiích jeho ženy a statečného rytíře. Dochází ke kýžené svatbě, ovšem hned po ní se král s královnou dozví hroznou zprávu o přepadení Leonesse, královniny milované země. Rozhodnou se proto na místo vydat spolu s mohutnou armádou... (TV Prima)

(více)

Recenze (323)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Papundeklová představa Amíků o rané středověké legendě dopadla ještě strašněji než jsem čekal... Fialové legíny a vůbec celé to umakartové zpracování, bakelitový Camelot a výprava... Děs, to snad i v Xeně na tom byli už jen co se kostýmů týká lépe... Pro Amíky je 170 let starej kostel taková hitorická pecka, jako pro nás stavba románská... Podle toho to taky v jejich historických filmech občas vypadá.... Jen stále netuším, proč tak rádi točí filmy ze středověku... Sorry Connery, ale v tomhle ses neměl vůbec omáchnout... Z naondulovaného Gere asi nejedna soudobá lady omdlela, ale na mně nezabral... Hvězda jen za sladkou Julii ! * ()

castor 

všechny recenze uživatele

Zase tolik bych nevytýkal. Zucker měl totiž pro diváka přichystaný lákavý plán – natočit výpravné historické drama, které by vzkřísilo klasické velkofilmy. Sehnal velkorysý rozpočet, velká herecká jména a v úctyhodné stopáži rozehrál milostný příběh o ženě, kterou milovali dva muži. A bude to právě ona, která se bude muset rozhodnout mezi city na straně jedné a slibem a strachem o svůj kraj na té druhé. Nakonec tak vznikl příběh, který místy má své kouzlo, ale jako celek se utápí v osvědčených schématech, naleštěném brnění a nepříliš strhujícím tempu. Body nahoru naopak zajišťuje hudba Jerryho Goldsmithe. ()

Reklama

Petroff 

všechny recenze uživatele

Film, z kterýho necejtim ani trochu uvěřitelnosti, všechno je nějaký divný, nudný, hloupý. Fakt špatnej film, ta špatnost je tu umocněná dvěma "hvězdami" v hlavních rolích, až mám pocit, že to bylo natočený především proto, aby si ženský mohly z Conneryho a Gerea rvát rodidla. Kdyby se jednalo o nějakýho chlapíka na koni a pasačku hus, řeknu oukej, ale ono jde o královnu a rytíře kulatýho stolu a je to podávaný fakt divnou formou. Uvedeno +/- pár týdnů po Statečném srdci, kterému se neblíží v žádném ohledu, ségra s matkou si to ale na videu pouštěly relativně často, nepletu-li se. Je to prostě film pro holky... Blbej film pro holky.... ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Americká představa historie a mytologie, tedy notně stylizované kostýmy i kulisy, spousta cukrkandlové romantiky a Richard Gere, kterého vážně nemusím, seladona slizkého. Průměrná rodinná podívaná, jednou jsem to vydržela bez újmy na své psychice, ale podruhé se sledovat nechystám. Třetí hvězdička za Seana Conneryho, moc charismatický děda:-). 50% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Jerry Zucker se pustil do historického eposu a dopadlo to slabě. Chybí zde vše, co má správný historický film mít. Souboje jsou nezvládnuté, bitky až trapné, a na to nejsem zvyklý. Zucker prostě na tohle nemá. Není divu, že Richard Gere působí dojmem, že se zde ocitl omylem, Julia Ormond ničím neoslní, a tak hereckou čest zachránil charismatický Sean Connery. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (22)

  • Legendární vedoucí výpravy John Box byl z projektu vyhozen, protože jeho kulisy se zdály producentům předražené. (HappySmile)
  • Richard Gere bol všeobecne vnímaný ako príliš starý a príliš očividne Američanom na to, aby hral francúzskeho rytiera Lancelota a tiež celkovo sa zdal nepresvedčivý v historickom akčnom filme. (Arsenal83)

Reklama

Reklama