Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Prostřednictvím několika smluvených prostředníků se do Československa, konkrétně do Karlových Varů, pašují drogy ze Západního Berlína. Jedním z významných členů zločinecké organizace je elegantní Eva Krausová (J. Březinová). Ani příslušníci české bezpečnosti však netuší, že je to ve skutečnosti pracovnice naší kontrarozvědky. Díky jejím informacím mohou kriminalisté, vedeni podplukovníkem Kořánem (J. Vinklář), spustit masivní akci, zaměřenou proti pašerákům, českým překupníkům i samotným narkomanům. Přítomnost tajných policistů mezi „mravenci“ však nezůstane dlouho utajena a šéf pašerácké bandy vyšle do Československa nájemného vraha, který má za úkol zneškodnit všechny zúčastněné osoby… (Česká televize)

(více)

Recenze (189)

topi 

všechny recenze uživatele

Je to zidealizovaná komoušská blbost, to je jasný. Akční scény nebo záběry s feťákama jsou prostě hodně prdel a naivitou hýřící. Policajti jsou taky k smíchu. Skon nájemného vraha Bartáka na hromadě hlíny a jeho teatrální pád je neskutečná sranda a svým způsobem připomíná tanec Leatherfaceho z Texas chainsaw massacre z roku 76. ALE! Já ten film viděl poprvé ve své době, když jsem byl asi ve druhé třídě základní školy a večer ho dávali v televizi "s hvězdičkou" a jak Jelínek likvidoval Mrkvičku a házel po něm nože, které se mu zapíchly do břicha a do krku, tak máma mě a bráchovi zakrývala oči rukou (stejně jsme to všechno viděli :)) a druhej den ve škole se třídní učitelka ptala, kdo se předešlý večer díval na televizi, tak jsem zdvihl ruku já a ještě jeden spolužák a učitelka se strašně divila, že nás na to rodiče nechali se dívat. Tato vzpomínka vynahrazuje všechny předešlé připomínky :). ()

pytlik... odpad!

všechny recenze uživatele

Mravenci přinesli tak maximálně maximální nudu, a to i přes pár vrcholných komických čísel, které se v tomto filmu nacházely. Mám na mysli zejména taneční kreace, které předvedl hlavní padouch Barták po svém skolení od Vinkláře, a přepad nebohého lázeňského hosta od dvojice narkomanů, kteří si na kebuli nasadili punčochy, jež sice ani trochu nezakrývaly jejich pravou podobu, ale za to jim perfektně vyhladily všechny vrásky (a hned tu máme výborný tip pro naše kosmetické salóny). ()

Reklama

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Valutami prolezlé Karlovy Vary jako hlavní tranzit pro distribuci smrtícího prášku po naší republice, zahraniční zabijácké eso s českými kořeny, honička se sodovkářským vozem, nesmrtelný Rudolf Hrušínský ml. (po dvou hodinách ve vaně je po škrcení zase jako rybička), Láďa Mrkvička v klíčové gore scéně československé kinematografie, uvědomělý hlídač mužstva a morálky Vinklář a dvojrole (!) Jana Kanyzy. V první chvíli se mi nechtělo věřit, že to nerežíroval Dušan Klein, ale teď už vím, že to chci vidět znova, a to ideálně na začátku července v sále hotelu Thermal. A dám si k tomu nejmíň dva cukříky. ()

lekr 

všechny recenze uživatele

Češi hold kriminálky neuměj a tahle propagandistická sračka je toho vřelým důkazem. Ubohý scénář, nahlouplé "akční scény", dost umělý námět, který zastírá politický účel tohohle filmu, příšerné herecké výkony a skrytá dobová hyerarchie......jeden z nejhorších krimi počinů vůbec..slabá jedna hvězdička za Vinkláře... ()

fragre 

všechny recenze uživatele

Zábavnost tohoto filmu spočívá samozřejmě ve zřejmém nezvládnutí řemesla a v třeskuté ideologické lince. Osobně mi ten film jen připomněl slizkost 80. let, která bohužel přežívá dodnes. Mimo plán tvůrců ten film navíc ukazuje, že tehdejší společnost reálného socialismu už byla naprosto konzumní, byť byl ten konzumerismus chudý. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (8)

  • Natočeno podle stejnojmenného románu Vladimíra Vítka, což byl pseudonym důlního inženýra Vladimíra Popova (1930–2005). (sator)

Reklama

Reklama