Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tento nadčasový příběh vypráví o chlapci Josefovi, který je obdařen výjimečným darem - schopností vidět budoucnost ve svých snech. Jeho žárliví bratři mu závidí a proto Josefa obelstí. Ten se ocitne daleko od domova, ve starobylém Egyptě, nedorozuměním pak dokonce ve vězení. Když Faraón zaslechne o uvězněném muži se zvláštními schopnostmi, povolá Josefa, aby vyložil jeho královské sny a tím zachránil národ. Poté Josef brzy najde lásku a štěstí. Avšak když se jeho cesty opět zkříží s cestami bratrů, Josef se musí postavit tváří v tvář rozhodnutí, zda-li je potrestat nebo jim odpustit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (24)

anli 

všechny recenze uživatele

Po uspechu Prince egyptskeho prichazi Dreamworks s dalsim animakem podle biblickeho nametu.Silny namet,dobre prepsany do scenare a poutave a prijemne zanimovany.Za Princem trochu zaostava,ale porad jde o nadprumerny a prijemny animak pro celou rodinu-a navic poucny.No,o jakem filmu se to da rict?Krasne snovych 70%. ()

k212 

všechny recenze uživatele

Král snů velmi okatě parazituje na Princi Egyptském, ať po stránce výtvarné tak muzikálové. Ovšem obě tyto složky jsou velmi slaboučké. (A v českém dabingu je zpěv doveden až -řekla bych- k nechutné nedokonalosti). Děj to je jiná, pokud jste propadli Mojžíšovi, pak vězte, že ten měl s Biblí společné jen základní atributy, kdežto Josef je dějově dost přesný, ale to je vlastně jediný klad celého nepovedeného filmu. ()

Reklama

kacaabba 

všechny recenze uživatele

Miluji příběh o Josefovi. Vždy jsem z něho fascinovaný. I když je v zásadě tento filmový příběh o Josefovi kopírující Bibli, tak přesto: zaujal-li vás příběh z filmu a neznáte jej čtený v Bibli - přečtěte si jej! Je totiž o hodný kus silnější. A mohu-li doporučit, nečtěte jej v staročeském překladu (kralický překlad), ale v novodobé češtině. I když je to příběh z pradávných dob..., ale živé příběhy nestárnou... ()

tomeek 

všechny recenze uživatele

Strašně se to tváří, že to má něco společného s Princem Egyptským, ale nemá. Je to viditelně levnější a po příběhové stránce naivnější a mnohem náboženštější. Zatímco Princ vykresluje Mojžíše spíš jako obyčejného člověka, kterému se stala neuvěřitelná věc, Josef - Král snů je prošpikovaný Bohem a odkazy na bibli. A co se týče písniček, tak to se na Prince totálně nechytá. ()

liberita 

všechny recenze uživatele

Princ Egyptský sa mi veľmi páčil, hoci filmy s biblickou tematikou príliš nepozerám. Jozef je ale od Princa vzdialený celé kilometre. Sugestívnu a krásnu hudbu velikána Hansa Zimmera a prepracované piesne nahrádza niečím tak nevýrazným a nudným, že to naozaj nestojí za posluch. Animácia je na tom o poznanie lepšie, ale postavy sú nevyvážené a nezaujímavé. Proti samotnému príbehu Jozefa avšak nemám vôbec nič a práve preto si myslím, že takéto spracovanie si nezaslúžil. ()

Galerie (100)

Reklama

Reklama