Reklama

Reklama

VOD (1)

Film z dílny Kevina Smithe volně navazující na jeho úspěšný snímek Podvodníci z New Jersey vypráví o dvou flákačích, kteří dostali od svých přítelkyň košem a zažívají bláznivý den v místním obchoďáku. T.S. a jeho kamarád Brodie, závislý na videohrách, právě dostali kopačky a léčí se z nich v nákupním centru – kde se jedna z jejich bývalek, Brandi, náhodou právě účastní natáčení randící šou. Kamarádi nelení a vymýšlejí komický sabotážní plán, který má za cíl podkopat autoritu Brandina otce a vyhrát zpět její srdce... (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (314)

pepo 

všechny recenze uživatele

Druhý film Kevina Smitha ostane asi navždy v tieni jeho Clerks alebo Chasing Amy. Nie je však o nič horší. Guľometové tempo hlášok, gagov, popcultúrnych narážok a Jaya s mlčanlivým Bobom má veľmi malú šancu sa niekedy opozerať. Jeremy London a Jason Lee sú tu za prvotriedne hovädá, s ktorými by ste sa asi kamarátiť nechceli, ale sledovať ich jeden deň v obchodnom dome je neuveriteľne zábavné. Cameo Stana Leeho je vtipnejšie a zmysluplnejšie než vo všetkých comicsovkách dohromady. Hlavne, ak sa v okolí pohybuje budúci Batman, Ben Affleck.9/10 ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Můj dojem z filmu bohužel značně zkalil mizerný dabing, který připravil americké týpky o autentičnost a větší ujetost. Jinak jde o přesně ten typ humoru, nadsázky a provokace, kterou mají fanoušci Kevina Smithe rádi. Opět se setkáme s flákači, pozéry a nepraktickými konzumenty komiksů a videoher, kteří tentokrát musí řešit problém se ztrátou svých partnerek. Pokud jde o herecké obsazení, mám pocit, že dvojka prodavačů ze Smithovy prvotiny byla typově přece jen lepší a pokud jde o dívčí obsazení, J. L. Adamsová ve vedlejší roli hravě zastínila své konkurentky v hlavních postavách. Ve Flákačích je ale důležitá spíš míra absurdity, ztřeštěných dialogů a gagů. Potěšila mě ruka v zadku, už jsem myslel, že to dělám jen já sám, Tricia mi osvělila význam značek, kterými se to jen hemží v manželčině zápisníku, no a tu plachetnici jsem bohužel do dneška nenašel. Celkový dojem: 75 %. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Ano je to zábavné. Ale ... Kevin Smith je docela fajn člověk, ale nemyslím si, že by bylo tak strašně těžké vymyslet snímek plný neustálého kecání a přiblblých hlášek. Kevina má asi hodně herců opravdu rádo a rádi s nim točí. Claire Forlani to sluší a je stále mojí hereckou favoritkou v tomto snímku. Pro mě však stále nejsilnějším duem zůstává Jay a mlčenlivý Bob. Tahle dvojce je nejlepší Smithu výtvor a vždy když se objeví prostě všechno pokládá na lopatky. Proto 4*, které se vyklají jako stůl, kterému uříznete jednu nohu, ale přesto to jsou stále víc 4 než 3 hvězdičky. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Zatímco Smithova prvotina trpěla značnou zkratkovitostí a příliš okatou epizodností jednotlivých postav, hned napodruhé se mu podařilo všech neduhů vystříhat a natočit brilantní film, který je dokonalým obrazem jeho lásky k popkulturnímu světu kolem sebe. Dialogy o komiksových superhrdinech (rozhovor se Stanem Lee je geniální), pitvání se ve fenoménu Star Wars, ale taky spousty vulgarit, které nepůsobí samoúčelné, nýbrž zábavně a skrývají ve své podstatě mnoho morálních ponaučení, z nichž to, že láska je důležitá pro každého z nás je to nejmenší. Filmový šperk, který zrcadlí tvůrcovskou genialitu jako máloco. ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Opět další z řady nadstandartních Smithových komedií, u které se zaručeně zasmějete, má vtipné gagy a sympatické postavy. Druhá polovina je výrazně lepší než ta první co se scénáristické stránky týče a tak trošku jí i zastiňuje. K největšímu vychutnání tu však došlo až na konci, kdy vše co bylo postupně budované tu vyvrcholí do obrovské kadence plné vtipů, že by ho byl dostatek na celý film. 65% ()

Galerie (28)

Zajímavosti (27)

  • Původní začátek filmu měl záporné ohlasy, a proto se v Los Angeles natočil nový. (TomikZlesa)
  • Shawnee Smith, která se ucházela o jednu z rolí, se podle Kevina Smithe chovala velmi hrubě a zesměšňovala scénář. Poté co ji Kevin Smith vyhodil, ředitel konkurzu Don Phillips se za její chování omluvil. (TomikZlesa)

Související novinky

Místo Clerks 3 bude Jay a tichej Bob 2

Místo Clerks 3 bude Jay a tichej Bob 2

10.02.2017

Kevin Smith se před pár lety pustil do trojky Clerks a dvojky Flákačů, ani jedno z těchhle pokračování to ale nedotáhlo k natáčení. Clerks 3 se sesypaly po odchodu jednoho ze čtyř stěžejních herců a… (více)

Reklama

Reklama