Reklama

Reklama

VOD (1)

Film z dílny Kevina Smithe volně navazující na jeho úspěšný snímek Podvodníci z New Jersey vypráví o dvou flákačích, kteří dostali od svých přítelkyň košem a zažívají bláznivý den v místním obchoďáku. T.S. a jeho kamarád Brodie, závislý na videohrách, právě dostali kopačky a léčí se z nich v nákupním centru – kde se jedna z jejich bývalek, Brandi, náhodou právě účastní natáčení randící šou. Kamarádi nelení a vymýšlejí komický sabotážní plán, který má za cíl podkopat autoritu Brandina otce a vyhrát zpět její srdce... (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (314)

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Kvalitní teenagerovská oldschoolovka! A jedině od Smitha. Je to strašná blbost, má to dnes už naprosto tuctový děj, ale je to skvěle a nekompromisně podáno. V roce 95 to musela být pozdvihující a drzá pecka, která se musela líbit. Herecké individua na jedničku, skvělé postavy (hlavně duo Jay & tíchý Bob). Je to fakt parádní s mocnými dialogy :) ... "Potřebuješ pořádnýho macatýho jointa a 100% uvidíš plachetnici a možná i pár těch kozatejch mořskejch panen při těch jejich lezbickejch hrátkách" :D ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Druhý film Kevina Smithe, který se po oceněnovaných Clerks stal finančním propadákem, na němž tehdejší kritici nenechali nit suchou. Po letech se ale stal i tenhle snímek kultovním a mnoho smithofilů ho považují za ten nejlepší film od Kevina. Kdysi jsem tenhle film taky řadil mezi ty nejlepší, a teď po letech jsem... stejně jako u Clerks trochu zklamán. Že bych na Smithovy filmy začínal být starý? Na rozdíl od Clerks jsou Mallrats klasičtější teenagerskovkou komedií. Řeší se tu vztahy dvou loserů, a od jiných podobných komedií se Flákači liší především tím, že je tam hromada narážek pro komiksáky (dokonce má ve filmu cameo samotný Stan Lee) a že postavy šíleně rychle melou pantem. Sem tam hodí nějakou nechutnou historku, sem tam řeknou naprosto šílený přirovnání, sem tam se prostě jen baví o popkultuře. Kdysi mi tohle přišlo fakt bomba, teď mě hodně dialogů a vtipů míjelo. Občas mě něco pobavilo a nudný film to rozhodně není, ale nadšení se teď už bohužel u mě nekonalo. Každopádně nejlepší je na filmu Jason Lee, a to je to jeho úplně první filmová role, kterou málem ani neodstal, protože na konkursu byl prý příšerný. Celkově slušná komedie. (7/10) ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Můj dojem z filmu bohužel značně zkalil mizerný dabing, který připravil americké týpky o autentičnost a větší ujetost. Jinak jde o přesně ten typ humoru, nadsázky a provokace, kterou mají fanoušci Kevina Smithe rádi. Opět se setkáme s flákači, pozéry a nepraktickými konzumenty komiksů a videoher, kteří tentokrát musí řešit problém se ztrátou svých partnerek. Pokud jde o herecké obsazení, mám pocit, že dvojka prodavačů ze Smithovy prvotiny byla typově přece jen lepší a pokud jde o dívčí obsazení, J. L. Adamsová ve vedlejší roli hravě zastínila své konkurentky v hlavních postavách. Ve Flákačích je ale důležitá spíš míra absurdity, ztřeštěných dialogů a gagů. Potěšila mě ruka v zadku, už jsem myslel, že to dělám jen já sám, Tricia mi osvělila význam značek, kterými se to jen hemží v manželčině zápisníku, no a tu plachetnici jsem bohužel do dneška nenašel. Celkový dojem: 75 %. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Je tu další film Kevina Smithe a další jeho skvělý humor, který pobaví v každé situaci. Z malé trafiky v Clerks se stal velký obchoďák, do kterého mají v oblibě chodit huliči, flákači a pořadatelé televizní show. Velmi dobrá komedie, která sice nepředstavuje Smithův vrchol, ale je neprávem opomíjena a zaslouží si větší pozornost. Jen do toho lidi, je se na co těšit! ()

ladko 

všechny recenze uživatele

"Brenda?" :) Poriadne vtipný film, len tie všelijaké odkazy na komiksy ma nebavili a Smith sa opäť ako pri viacerých svojich filmoch nedokázal vyhnúť trápnejším a zbytočným okamihom(námatkou palec v zadku a čokoládové preclíky, zvracanie...), ale niektoré okamihy boli zase geniálne...Za pozretie určite stojí. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (27)

  • Postava Svenniga neměla být původně holohlavá. Poté, co se Michael Rooker snažil obarvit vlasy, rozhodl se, že bez vlasů to bude lepší. (TomikZlesa)
  • Motiv na Brodieho tričku vznikl spojením tváří tří herců, kteří se o roli Brodieho také ucházeli. (hot_spot)

Související novinky

Místo Clerks 3 bude Jay a tichej Bob 2

Místo Clerks 3 bude Jay a tichej Bob 2

10.02.2017

Kevin Smith se před pár lety pustil do trojky Clerks a dvojky Flákačů, ani jedno z těchhle pokračování to ale nedotáhlo k natáčení. Clerks 3 se sesypaly po odchodu jednoho ze čtyř stěžejních herců a… (více)

Reklama

Reklama